Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkolaka stwierdziła że obchodzimy się z synem jak z jajkiem

Polecane posty

Gość gość

Ma 3 lata..ostatnio cały czas choruje na szczęście to bardziej przeziębienie..kaszel i katar dosyć gęsty i męczący. Syn nie poszedł poszedł poniedziałek do przedszkola ma latarni mega zaufany nos. Mąż poszedł z synem na spacer piękna pogoda przy okazji zaniesli dokumenty do przedszkola a pani stwierdziła że dużo dzieci przychodzi z katarem i kaszlem i niej przyjedzie we wtorek bo mają fajne zajęcia. To jak to w końcu jest?? Rodzice przeprowadzają chore dzieci i przedszkolaki wycieraja nosy? I to jest na porządku dziennym ?? Najpierw nie przeprowadzać chóry dzieci żeby nie zaraz a teraz już można ???

Gość gość
U nas też ciotki mówią żeby przyprowadzać bo katar to nie choroba. Dziwne to trochę. Ale jedna ciocia powiedziała że zawsze znajdzie się jakaś Matka która przyprowadzi zakatarzone dziecko do przedszkola i to dziecko i tak wszystkich pozaraża tym katarem więc nie ma sensu trzymać dzieci w domu.

Gość ojtammmmmmmmm
No i ma racje !! u nas w przedszkolu panie mówią to samo . Jak dziecko ma katar to na sali chusteczki i nie robić z kataru i lekkiego kaszelku wielka chorobę . Przedszkole państwowe a panie z 20 -30 letnim stażem .

Gość gość
u mnie w przedszkolu pani już na początku roku pwoiedziala, ze katar to nie choroba i można dziecko przyprowadzać.

Gość gość
A u nas, gdy przyprowadził się przeziębiona dziecko rodzice mają zwrócona uwagę i ja to popieram. Przedszkole również państwowe i nauczycielki z doświadczeniem.

Gość gość
W przedszkolu mojego syna jest to samo: dopoki nie ma temperatury zakatarzone dziecko czy kaszlące nie jest uważane za chore i spokojnie można je przyprowadzić. Jezeli dziecko bawi sie normalnie, zjada posiłki, nie ma gorączki, nie słania się na nogach a jedyną uciązliwośc stanowi wspomniany wyżej katar czy kaszel to znaczy ze organizm radzi sobie z infekcją i nie ma sensu unier******ać dziecka w domu. Tym bardziej ze przy obecnym nastawieniu do antybiotyków (które podaje sie tylko w razie konieczności) takie katarki i smarki mogą trwać bardzo długo.

Gość gość
oo zabawne, slowo u n i e ********* m i a c system potraktowal jako przeklenstwo xD

Gość gość
Wasz syn i macie do tego prawo.

Gość gość
Czyli panie lata ja chusteczkami ??no nie wierzę !!! Mój cZasem jak kichnie to gil do brody..dziec***ewnie gile jedzą. .czas me K w domu nie nadążam za chusteczkami

Gość gość
No u nas jest na odwrót, wisi informacja ze z kaszlem ii katarem dziecko ma zostac w domu. :o akurat siedzimy w domu ale moj ma silna infekcje, mokry odrywajacy kaszel i cieknacy katar wiec i tak bym nie puscila w takim stanie.