Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zasilek macierzynski z zus

Polecane posty

Gość gość

hej, mam pytanie do mam na macierzynskim. Urodziłam w wakacje. W styczniu nie przedłuzyli mi umowy. W tym miesiącu powinnam miec juz pieniądze bezposrednio z zus (wczesniej przelew przychodził dziesiatego z zakładu pracy). Gdy byłam po swiadectwo pracy zapytałam czy mam cos załatwic z zus. Kadrowa powiedziała ze to ona wysyła pismo i wszystko jest załatwione. Zaraz koniec miesiaca kasy nie ma. Ktorego wam przychodzi przelew? czy ten pierwszy moze przyjsc z opoznieniem? czy jednak powinnam wybrac sie do zusu? dzieki za odp

Gość gość
Up

Gość gość
Zadzwoń do ZUS i zapytaj. Nie musisz się wybierać.

Gość gość
Ogolnie maja 30 dni od dnia dostania kompletu dokumentow. Ale kadrowa mogla o czyms zapomniec wiec lepiej zadzwonic i sie zapytac. Normalnie ci udziela informacji Gdybym.ja. nie zadzwonila do mopsu o becikowe sie zapytac i inne swiadczenia musialabym wszystko skladac od nowa bo oni zapomnieli. Dobre co? Jak sie sama nie zaintersujesz to inni maja w d***e twoje sprawy

Gość gość
Zadzwoń do ZUS

Gość gość
Mam ten sam problem.W styczniu skonczyla mi sie umowa,a kasy z zusu jak nie bylo tak nie ma.Dzwonilam do kadrowej,powiedziala ze wszystkie dokumenty wyslala.Miala zadzwonic do zusu i sie dowiedziec na jakim sa etapie.I tak juz trzeci dzien czekam na telefon...

Gość gość
aLe po co ona miala dzwonic do zusu? to juz nie jest jej sprawa bo nie jesteś juz pracownikiem TY musisz sama to załatwić .