Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia B

candida u dzieci

Polecane posty

Gość gosia B

Są tu takie mamy ?

Gość gosia B
nie ma nikogo kto by pomógł ?

Gość gość
Mało kto ci pomoże, bo mało kto wie, że jego dziecko jest zagrzybione. A jeszcze mniej osób leczy dziecko w sposób prawidłowy. Zależy tez w jakim jest wieku. Ja dziecka nie leczyłam, leczyłam siebie. Dam ci tylko wskazówki, bo dziecko jest dzieckiem i nie przeprowadzisz u dziecka tego, co ja robiłam. Odtruć dziecko z rtęci. Ja się odtruwałam metodą oleju rycynowego, ty tego dziecku nie zrobisz. Możesz spróbować kwasu ala, albo liści kolendry z chlorellą. Wzmocnić mu wątrobę, tu problemu nie będzie, ostropest,karczoch. Dieta, najważniejsza dieta. Bezwęglowodanówka, czyli zero cukru, zero zbóż, zero strączków, z owoców ewentualnie tylko grapefruit. Tylko lekkie warzywa, mięso i nabiał. Kiszonki, kiszonki, jeszcze raz kiszonki. To jest bardzo ciężkie do przeprowadzenia u dziecka, bo przy takich dietach traci się na wadze, więc dietę musisz ułożyć tak, żeby te węgle jednak były. Czyli musiałabyś się skupić na wyrzuceniu cukru i małej ilości zbóż. Olej z oregano, kwas kaprylowy, liść oliwny i inne grzybobójce. Możesz pytać w aptekach. Oczyścić zatoki. Wyciszać dziecko, zapewnić więcej ruchu, odrobaczyć. Efekty widać po zachowaniu dziecka, po tym jak pisze, jak się koncentruje. Ważna rzecz, kiedy ubija się candidę, to można mieć tzw herksy, czyli stany grypopodobne, dreszcze, bóle głowy. Tylko ja wiedziałam, że to toksyny, a nie przeziębienie, a u dziecka możesz nie wyczaić. To tyle. Więcej nie pomogę, bo nie znam reakcji dziecka i jak to długo potrwa.

Gość gość
Ja ostatanio czytałam o dieci ebezglutenowe u dzieci.... bo własnie ta dieta eliminuję tą candidę z organizmu a co za tym idzie w organizmie tworzą się jakie toksyny. Poczytajcie sobię o diecie bezglutenowej i autyzmie .

Gość gość
Jakoś niby tyle osób stosuje diete bezglutenową i żyją z tym. Teraz praktycznie każdy uniknięty element diety powoduje jakąś chorobę. Ja osobiście mają candidę stosowałam suplementy z kwasem (http://vitaman.pl/) aczkolwiek nie wiem czy istnieją dla dziecka jakieś leki, właśnie chyba tylko dieta pozostaje.

Gość gość
za drogie te preparaty dla śmiertelnika

Gość gość
Moje dziecko mialo candide. Dostalam chyba flumycon i mialam zakaz dawania slodyczy i cukru. Przeprowadzilam taka kuracje ale juz potem badan nie robilam czy juz nie ma drozdzycy. Fakt, jest to bagatelizowqne..

Gość gość
18:46 co was sklonilo do badan? Jakie byly objawy? Robilas wymaz z gardla?