Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaobserwowałam, że kobiety, które urodziły ok. 30 wygladają młodziej od tych

Polecane posty

Gość gość

Które urodziły około dwudziestki. Chodzi mi o to, że wyglądają młodziej w wieku czterdziestu - czterdziestu paru lat. Nie wiem od czego to zależy, ale te, które urodziły kolo dwudziestki są jakieś takie zajechane w późniejszym wieku. I z twarzy i z figury, w porównaniu z tymi, które rodziły później wypadaja na niekorzyść. Mam kilka takich znajomych i widzę, że lepiej wyglądają te od późniejszego macierzyństwa.

Gość gość
A jak urodziły jedno po 20stce a drugie po 30stce to trzecia ręka im wyrasta?

Gość gość
Bo sie jeszcze nie zdazyly zajechac :D a tak serio ja urodzilam w wieku 23 lat, mam 33 i nie jestem zajechana, ale mam jedynaka i tak zostanie. ;) jestem spelniona i dbam o siebie. No i mam juz luz z pieluchami itp.

Gość gość
Ja nie zauważyłam w swoim otoczeniu takich zależności.

Gość gość
gość dziś A jak urodziły jedno po 20stce a drugie po 30stce to trzecia ręka im wyrasta? vvvvv Nie. Jesteś po prostu zajechana. Czego nie rozumiesz?

Gość gość
To chyba tylko dlatego, że wcześniejsze macierzyństwo wiąże się często z gorszą sytuacją finansową. To nie jest jakaś reguła, ale "karieriwiczk" więcej inwestują w wygląd, nie chodzi tylko o kasę zresztą, ale dbanie o siebie wymaga czasu. A tak naprawdę, to późne macierzyństwo odbija się na urodzie chyba bardziej, np widzę koleżankę lat 38 z maleńkim dzieckiem, 2 lata temu jak ostatni raz ją widziałam jeszcze jak młoda dziewczyna, a dostała takich głębokich zmarszczek, skóra cieniutka. Ale za jakiś czas się podrasowała i nie jest już tak źle. I tak właśnie widzę, że po porodzie cie te lata nagle doganiają..

Gość gość
Bo te młode matki to zazwyczaj bez wykształcenia, dziecko to wpadka z pierwszym lepszym misiem, bez kasy, kątem u rodzicow lub teściów - to zaniedbane i tak juz zostaje. Potem im się nie chce, bo męża i dziecka już mają, to po co dbac o siebie. Matki koło 30 to zazwyczaj świadomie podejmują decyzje o dziecku, mają wykształcenie pracę i kasę na zadbanie o siebie.

Gość gość
Nie zauważyłam niczego takiego.Chyba jakaś 35 plus chce się dowartościować ;)

Gość gość
To chyba tylko dlatego, że wcześniejsze macierzyństwo wiąże się często z gorszą sytuacją finansową. To nie jest jakaś reguła, ale "karieriwiczk" więcej inwestują w wygląd, nie chodzi tylko o kasę zresztą, ale dbanie o siebie wymaga czasu. A tak naprawdę, to późne macierzyństwo odbija się na urodzie chyba bardziej, np widzę koleżankę lat 38 z maleńkim dzieckiem, 2 lata temu jak ostatni raz ją widziałam jeszcze jak młoda dziewczyna, a dostała takich głębokich zmarszczek, skóra cieniutka. Ale za jakiś czas się podrasowała i nie jest już tak źle. I tak właśnie widzę, że po porodzie cie te lata nagle doganiają..

Gość gość
gość dziś nie generalizuj, jak pisalam wyzej ja urodzilam w wieku 23 lat i skonczylam studia, znalazłam pracę. Owszem byla to wpadka, ale z perspektywy czasu nie żałuję, ze tak się stalo.Jestem caly czas z ojcem dziecka, dziecko odchowalismy,i jestesmy szczęśliwa rodziną. Nie wiem z jakiego powodu mialabym gorzej wygladac od moich rowiesniczek, ktore maja mlodsze dzieci. To, ze urodziłam dziecko , nie znaczy ze o siebie nie dbam.

Gość gość
gość dziś Nie zauważyłam niczego takiego.Chyba jakaś 35 plus chce się dowartościować oczko.gif XXXX Fajnie, ze masz taką wyobraźnię, ale do 35 brakuje mi jeszcze 9 lat

Gość gość
Tu nie musi byc żadnej reguły. Mam sporo koleżanek które szybciej lub wolniej się starzeją bez względu na liczbę porodów czy sytuacje życiową. Często wystarczy spojrzeć na ich matki i tempo starzenia żeby zobaczyć podobieństwo.

Gość gość
Nie ma bezpośredniego związku pomiędzy tym, w jakim wieku się urodziło dziecko a tym, jak się bedzie potem wyglądało. Jest natomiast pewna zależność: Dzieci w młodym wieku częściej rodzi tzw. patologia - kobiety zaniedbane, niewykształcone, nie mające kasy na dopieszczanie swojego wyglądu. Z drugiej strony - ok. trzydziestki częściej rodzą tzw. karierowiczki, "wiecznie młode", które i modniej się ubierają i stać je, żeby w siebie zainwestować. Tak więc jeżeli ta karierowiczka urodziłaby w wieku 20 lat, to w wieku 40 lat wyglądałaby starzej, niz gdyby urodziła w wieku 30 lat = teoria autora zostaje obalona.

Gość gość
Tak więc jeżeli ta karierowiczka urodziłaby w wieku 20 lat, to w wieku 40 lat wyglądałaby starzej, niz gdyby urodziła w wieku 30 lat = teoria autora zostaje obalona. xxxxxxxx Dobrze się czujesz? Przeczytaj jeszcze raz co napisałaś.

Gość gość
*Tak więc jeżeli ta karierowiczka urodziłaby w wieku 20 lat, to w wieku 40 lat NIE wyglądałaby starzej, niz gdyby urodziła w wieku 30 lat = teoria autora zostaje obalona.

Gość gość
gość dziś Dobrze się czuję, zapomniałam o przeczeniu, które zmieniło cały sens zdania. Po co tak się denerwować?

Gość gość
nie zesraj się! poprawiła sie przecież. niedoy****a furiatka.

Gość gość
Temat z doopy.

Gość gość
gość dziś Każda myśląca osoba domyśli się, że po prostu zabrakło jednego słówka ;) Zwłaszcza, że cały sens wypowiedzi jest oddany w pozostałej jej części. No ale trzeba się przyczepić.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego ludzie czują się dotknięci generalizacjami, zwłaszcza gdy rzekomo nie wpisują się w schemat. Młode matki po prostu mają gorszą sytuację finansową, bardziej muszą się zmagać z życiem, trudniej im rozkręcić karierę zawodową czy zdobyć edukację, a jak im się to uda, to okupione to jest dużym wysiłkiem. Tak jest i tyle. Poza ty wśród ludzi, którzy zakładają bardzo wcześnie rodziny jest dużo prostych ludzi, którzy nie mają jakichś specjalnych aspiracji w życiu. Tacy ludzie po prostu nie dbają aż tak o swój wizerunek.

Gość gość
gość dziś *Tak więc jeżeli ta karierowiczka urodziłaby w wieku 20 lat, to w wieku 40 lat NIE wyglądałaby starzej, niz gdyby urodziła w wieku 30 lat = teoria autora zostaje obalona. " Wyglądałaby, bo jako dwudziestolatka, bez wykształcenia, to moglaby robic karierę na w pieluchach i przy garach, ewentualnie szczytem byłaby praca w lidlu lub biedronce

Gość gość
ja urodziłam w wieku 25lat i jakoś nie widzę zależności która zauważyła autorka. Nikt mi nie daje 34lat które mam obecnie. A jak zachodzilam w ciążę to miałam tytuł mgr, męża, stała pracę (zresztą do dziś w tym miejscu pracuje) i mieszkanie z niedużym kredytem (maz starszy 7lat).

Gość gość
dziś Napisala przeciez, ze ZAZWYCZAJ, a nie zawsze.

Gość gość
" gość dziś gość dziś A jak urodziły jedno po 20stce a drugie po 30stce to trzecia ręka im wyrasta? vvvvv Nie. Jesteś po prostu zajechana. Czego nie rozumiesz? " Ty nie rozumiesz, ze może kogoś coś bawić, ale NIE JEST ŻADNĄ stroną w dyskusji? to takie skomplikowane? Nie mam dzieci póki co, nie jestem w ciąży i ba, nie jestem już nawet w wieku by być młodą matką. x Po prostu śmieszą mnei późne matki, które sa tak niepewne tego co robią, ze musza wyszukiwać argumentów najbardziej z d**y byleby tylko się dowartosciować. Ja wiem, wyglądacie lepiej niż niejedna 20stka. I dlatego mężowie 20latek zdradzają je z 40latkami...ups, jednak nie, to na odwrót :P