Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Z góry chamskie i bez sensu odpowiedzi kompletnie mnie nie interesują ! A wiec Witam, mam taka sprawę i pytanie otóż biore tabletki anty od dwóch lat, niestety teraz brakło mi tabletek i nie miałam jak isc do lekarza wiec tydzień na początku nie brałam dopiero zaczęłam po tygodniu stosować nowe opakowanie czyli tydzień przerwy niby mam dwa dni do okresu jeszcze ale zrobiłam dzisiaj test wyszedł negatywny czy on będzie wiarygodny ?? czy poczekać do momentu w którym okres ma się pokazac z góry dziekuje za odpowiedzi ..

Gość gość
Twoja sprawa jest zbyt skomplikowanie opisana jak dla mnie

Gość gość
W skrócie skończyłam miesiaczke w niedziele od poniedziałku powinnam zacząć brac nowe opakowanie ale niestety nie miałam tabletek wiec zaczęłam opakowanie dopiero tydzień później czyli tydzień przerwy, w tym czasie współżyłam z mezem i nie wiem czy to mogło zakończyć się ciaza bo na roznych forach inne informacje sa.. ze np. niby dopiero po paru miesiącach od odstawiania można zajść wciaze bo wcześniej nie ma owulacji albo ze od razu można i zgłupiałam

Gość gość
Możesz być w ciąży, poniewaz ja przez nie uwagę pominąłem jedna tabletkę i skończyło się ciąża a ty aż 7... Ale to wszystko chyba zależy od kobiety

Gość gość
A zabezpieczałaś sie dodatkowo w tym cyklu? A co do ciazy to owszem mogłaś zajść. Test zrób jeśli krwawienie z odstawienia się nie pojawi.

Gość gość
Niestety nie zabezpieczałam się bo gdzieś na forum wyczytałam ze po tabletkach nie można tak szybko zajść ze owulacja jest dopiero po 2-6 miesięcy po całkowity odstawieniu tabletek

Gość gość
no to jak najjbardziej możliwe że zaszłaś. Powinnaś przede wszystkim czytać ulotkę tabletek. Pominęłaś 7 tabletek wiec jak najbardziej owulacja mogła wystąpić a skoro się nie zabezpieczałaś dodatkowo to ciąża bardzo możliwa.

Gość gość
Na razie test wychodzi negatywnie więc mam nadzieje ze mi się noga nie powinie :P

Gość gość
i później ktoś napisze "antykoncepcja nie działa" Swoja droga jak 7 dni nie brałaś tabletek to nie mogliście sie powstrzymać albo uzyc gumy ? Oczywiście ze możesz byc w ciązy . Tydzień przerwy to sporo

Gość gość
Oj chyba możesz być w ciąży

Gość gość
Nie ciesz się póki co bo test jest niewiarygodny. Jest zbyt wcześnie a ponadto owulacja mogła jak najbardziej się pojawić ale później wiec tym bardziej ciaży test nie pokaże.

Gość gość
co za bzdury wyczytalas. dorosła kobieta a nie wie takich rzeczy. Ja zaszlam w ciążę tydzień po odstawieniu tabletek. Jak można myśleć, ze przez pół roku się nie ma owulscji? przecież tabletki jej nie zatrzymują z tego co mi wiadomo o_O czasem wystarczy jedna pominąć i bum :D

Gość gość
Odstawienie tabletek potęguje owulacje, więc zajść po tabletkach jest najlatwiej, lepiej to jeszcze sprawdź, bo przy tabletkach test może być falszywie negatywnie. Mogłaś się zabezpieczyć dodatkowo.

Gość gość
Ja kiedyś zapomniałam wziąć 3 tabletek i w ciążę nie zaszlam. Ale okres mi się przesunął. A po odstawieniu tabletek w ogóle nie mogłam zajść w ciążę. Za to moja koleżanka zaszła zaszła pierwszym miesiącu od odstawienia. Wszystko zależy od organizmu. Uważam, ze masz nikle szanse na ciążę.

Gość gość
Wystarczy pomylić godziny , ja sobie przypomniałam wieczorem że rano nie brałam...

Gość gość
Up

Gość gość
Raczej w ciąży nie jesteś :)