Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robienie zebow dziecku pod narkoza

Polecane posty

Gość gość

Jestem zalamana.Dzis znow u dentysty porazka nie otworzyla buzi.I to juz ktorys raz.Zeby ma w tragicznym stanie.Prochnica na trylnym zebach.Trzeba zeby wyrwac. Jak taki zabieg pod narkoza wyglada?

Gość gość
Pod narkoza to nie wiem tylko z gazem rozweselajacym.

Gość gość
niwiem co mam robic. Ma prochnice na 4 zebach tylnyCH.4-5 gorna i 4-5 dolna. Szukam w necie kto tym sie zajmuje. Jakies 3 tyg. temu byla u dentysty i otworzyla buzie.Miala mala dziurke i zrobila jej. Ale ze zeby ma w tragicznym stanie odeslala nas znalzlam inna stomatolog a dzis nie otworzyla buzi. W poniedzialek ma miec robione zdjecie.Ze zdjeciem do ortodonty, ktory ma powiedziec co powinnoi byc zrobione.Zeby w przyszlosci corka miala aparat.I dopiero wtedy do dentysty.

Gość gość
znalazlam kilka lekarzy ale nikt nie robi pod narkoza. niewiem co mam robic

Gość gość
jjh

Gość gość
w jakim wieku masz dziecko ,i z kąd jesteś

Gość gość
ma 8 lat.Pomorze zachodnie

Gość gość
8lat??? Szok

Gość gość
3latki daja juz sobie zajrzec w budzie? Gdzies ty tego dzika uchowala?

Gość gość
a w Gdańsku Uniwersyteckim Centrum pytałaś?

Gość gość
jak mialam jakies 4-5 lat zaczlysmy chodzic do dentysty.Tylko na kontrol.Potem wieku ok 6 lat.Zrobily jej sie 2 dziurki.I dala sobie zrobic.Za 3 razem do dzis nie chce otworzyc buzi.A jest coraz gorzej z zebami. Kary nagrody nic nie daja.

Gość gość
My też mamy ten problem. Pierwszą dziurkę dał sobie bez problemu wyleczyć jako pięciolatek, ale po jakimś czasie plomba wypadła i zaczął się ryk i sceny u dentysty. Chodziliśmy do najlepszych stomatologów dziecięcych, z fantastycznym podejściem. Był gaz rozweselający, ale nie dał żadnego efektu. Teraz też rozważamy leczenie pod narkozą, ale boję się...

Gość gość
do pani wyzej.Jestem zalamana ta sytuacja. W miescie juz bylam u kazdego dentysty.musze szukac w innym miescie.a napewno na 1 wizycie sie nie skonczy. nie mam czasu na to ani kasy.

Gość gośćAniaa
Boi się tego, że będzie bolało (wcześniejsze złe doświadczenia, które powodują teraz lęk) czy w ogóle samej sytuacji (lekarz, hałas, narzędzia itd)? Jeżeli to pierwsze, to koniecznie szukaj stomatologa, który ma znieczulenie o nazwie "wand". U mnie w mieście jest ich kilku. Mówię Ci rewelacja! Są nawet specjalne gabinety dziecięce z tym znieczuleniem (zależy od miasta). Skoro ja - dorosła kobieta, z wieloletnią traumą do dentysty, przekonałam się, to dziecku tez pomoże. Szczerze polecam, mi pomogło pokonać olbrzymi strach i w końcu mogę normalnie leczyć zęby:))