Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zajść w ciążę z PCOS ? Pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Witam drogie Panie potrzebuje pomocy dzisiaj dowiedziałam się że mam zespół hiperandrogeminowy (czy jakoś tak) jest to chyba coś jak zespół policystycznych jajnikow, właśnie podjęłam leczenie i wzięłam pierwszy lek za tydzień mam kolejną wizytę ale już z szeregiem wykonanych przeze mnie badań laboratoryjnych. Moje pytanie czy kiedyś zajde w ciążę ...??? Proszę powiedzcie co wiecie na ten temat.

Gość gość
Ja z PCOS zaszlam.

Gość gość
Tez na to choruje i lekarz powiedzial, ze jesli rozwazam ciaze to po pierwsze unormowac wage i zaczac leczenie. Oczywiscie zajsc w ciaze z pcos jest ciezej ale jest to mozliwe. Wiec nie zalamuj sie.

Gość gość
musi być mocne nasienie, żeby was zapłodniło, jakieś murzyńskie albo arabskie

Witam Jestem tu nowa o PCOS dowiedzialam sie w wieku 17lat aktualnie mam 26, przeszlam przez rece wielu lekarzy ktorzy non stop faszerowali mnie lekarstwami po ktorych nie moglam schudnac.. od 3 miesiecy staramy sie z narzeczonym o dziecko, przyjmuje na stale siofor i od 17-25 dc duphaston 2x1 inifolic jedna saszetke dziennie i costangus... mowiac szczerze mam dosc uz tych wszystkich lekow, ostatnio na usg lekarz widzial pecherzyk dominujacy..okres spoznia mi sie juz tydzien ale testy negatywne , moze costangus przedluzyl mi cykl... kazdy kolejny miesiac to placz gdy przychodzi @ boje sie ze to PCOS to' wyrok" ..czy, ktorejs udalo sie zajsc w szybkim czasie? pozdrawiam

Gość gość
Masz cukrzycę? Mój mąż bierze siofor plus inne właśnie na cukrzycę.

Nie mam, zaczelo sie od tego ze poszlam do dietetyka i on zlecil szereg badan przyczyn wyszlo mi tsh 6,02 wiec trafilam pod opieke endogrynologa..rok czasurobiono mi wszystkie badania i tsh i inne podobne badania wychdzily mi w normie okazalo sie ze to byla jak stwierdzila Pani dr "anomalia" , do dzis powtarzam badania i sa okej lacznie z tsh..trafilam pod skrzydla endokrynologa ginekologa i on powiedzual ze zostawimy tarczyce w obserwacji i zalecil abym nadal biala siofor do poki nie zajde w ciaze.. pozdrawiam

Gość gość
No to jest ok.u ciebie. Cierpliwości, duża rolę odgrywa nastawienie psychiczne, akurat w przypadku zajścia w ciążę nie można się spinac i ciągle o tym myśleć bo skutek marny, wyluzujcie, nie stresować się a będzie efekt murowany. Powodzenia życzę.

Staram się ale na stale mieszkamy zagranica a tu lekarze to idioci, wiec na ich pomoc nie moge liczyc i tak latam do Polski kiedy tylko moge..dziekuję bardzo za słowa otuchy pozdrawiam