Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z imieniem

Polecane posty

Gość gość

Za kilka dni będzie z nami nasza córka. A ja nadal nie mam imienia. Wybrałam- Pola, Aleksandra, Iga, Olga. I na tym kończy sie moja decyzja. Nie potrafie się zdecydować, wybrać. Mamy kiedy zdecydowałyście o imieniu? Łatwo Wam to przyszło ?

Gość gość
Czemu takie imiona a nie Zosia albo Hania ?

Gość gość
A jakie Wy macie imiona?

Gość gość
Bo nie podobają mi się nie podobają takie imiona. Co do imion źle napisałam. Mam na imię Aleksandra i to jest potencjalne 2 imię. Nie będzie to imię pierwsze. A mój mąż- Ksawery.

Gość gość
Aleksandra, Ksawery i Pola. Chyba najlepiej :-)

Gość gość
Nie sądziłam, że będę miała taki problem z imieniem. Chciałbym żeby nie było zbyt popularne. Zastanawiałam się jeszcze nad Mają, ale coś mi nie od końca pasuje.

Gość gość
Brzydkie bez płciowe imiona. Jest tyle pięknych Polskich - Zuzanna, Hanna, Barbara, Alicja, Stasia

Gość gość
Pola ładnie

Gość gość
Ale może się autorce nie podobają? Sama miej Zuzie, Basie, Alicje i Stasie

Gość gość
Zuzanna, Hanna, Stasia...weź daj spokój z takimi imionami.

Gość gość
Taaa,szczególnie Stacha najładniejsze.

Gość gość
Pola ostatnio jest modne i bardzo mi się podoba. Poza tym to jedno z niewielu imion, które podoba się zarówno mnie, jak i mojemu mężowi, a wcześniej nie mogliśmy w tej kwestii dojść do porozumienia. Olga zbyt twarde

Gość gość
wszystkie fajne. najbardziej podoba mi się Olga - znam dwie Olgi i obie to przepiękne kobiety. chociaż, skoro Ty masz Ola to zarówno Olga, jak i Pola są bardzo podobne do Twojego imienia, więc wybrałabym chyba Igę (ewentualnie Idę).

Gość gość
A może... Aurelia Ineza Marcelina Kornelia, tych już chyba sporo Amelia, choć tych dużo teraz Ligia Inga Liwia Oktawia Honorata Róża

Gość gość
Kobieta prosi o pomoc w wyborze z trzech konkretnych imion, a ta jej daje dwanaście innych beznadziejnych propozycji... :O naucz się czytać ze zrozumieniem...

Gość gość
Pola ładne. Ale na placu zabaw slyszalam jak matka wola corke Polka i poczatkowo zaliczylam mala konsternację ;) ja bym dala Olga. Ja tak mam na imie-. Zadko sie powtarza, nie jakies oklepane i nie wymyślne. Jak bylam mala mowiono Ola albo Olenka teraz przedstawiam sie Olga. Mam kolezanke ktora dala tak coreczce i na niemowlaka mowi Olga-zastanowcie sie nad zdrobnienia jak bedziecie nazywac dziecko na co dzien.

Gość gość
Nie wiem jak kobiety wybierają 1 imię. Teraz tak sie zastanawiam, że ze przecież mój mąż ma 8 literowe nazwisko. I jak zaczęłam porównywać to tylko Pola mi pasuje jako tako, bo nie ma litery g, a w nazwisku na trzecim miejscu jest litera G i głowie na nią pada przegłos .

Gość gość
Nie wiem jak kobiety wybierają 1 imię. Teraz tak sie zastanawiam, że ze przecież mój mąż ma 8 literowe nazwisko. I jak zaczęłam porównywać to tylko Pola mi pasuje jako tako, bo nie ma litery g, a w nazwisku na trzecim miejscu jest litera G i głowie na nią pada przegłos .

Gość gość
Z tych wymienionych imion najbardziej mi się podoba Olga.

Gość gość
Poluni polcia

Gość gość
Naprawdę Korneli jest tak dużo? Moja córka ma mieć tak na imię i wszyscy raczej mówią ze zdziwieniem: jak??? Sama też nie znam żadnej małej ani dużej Korneli. Najwięcej znam Maj, Zuz, Al i Lili. Co do imienia dla autorki. Ja chciałam od zawsze mieć córeczkę Polę, bo uwielbiam imię Apolonia. Zakochałam się w nim po obejrzeniu Ojca Chrzestnego. ;) Jednak imię każdemu kojarzy się z Pauliną, bo znam kilka, na które też mówią Pola/Paula, a niestety mąż ma uraz do tego imienia. :D;)

Gość gość
Mi najbardziej podoba się Iga. Pola również ładne. Ola i Olga to chyba za dużo. Zaproponuję jeszcze Adę.

Gość gość
Mam prosbe dla przyszlej mamy ,blagam nie dawaj 2 imion, mam wrazenie ze jak sa 2 imiona np.Zuzanna Zofia Kowalska to znaczy ze rodzice nie potrafili sie zdecydowac :-) później dzieciak nie moze się zdecydować ktore uzywac.a co do Twoich wyborow to uznaje Aleksandre i Olge reszta to imiona dla psow,przepraszam, ale to prawda.

Gość gość
Ada to akurat nie zaakceptuje. Znałam jedną i dziękuję bardzo.

Gość gość
Mam drugie imię po mamie i nie uważam, ze mnie rodzice skrzywdzilskrzywdzili. To nie jest Tak, że skoro mam na imię Aleksandra Małgorzata to mogłam sobie wybrać imię. Pierwsze imię to pierwsze, drugie to drugie.

Gość gość
Jeden lubi kluski a drugi frytki :-) kazdy jest inny i co innego lubi i co innego radzi.my dalismy dziecku imie po mojej ukochanej Babci, imir cod oznacza, jest rodzinne...wiesz no nie dalam pi prostu iienia dziecku bo mi na kage je ktos poradzil :-)

Gość gość
A może jak spojrzysz na maleństwo to imię samo przyjdzie ;)

Gość gość
Ale ja nie pytam o radę a pytam o to jak Wy wybrałyście imię, czy przyszło Wam to łatwo.

Gość gość
:-) mi przyszlo latwo, od razu wiedziałam ze dam imie "rodzinne"', po kimś bliskim.

Gość gość
Nie przyszło mi to łatwo, ale mąż zaakceptował moją propozycję. Potem ja miałam np inne pomysły, ale on mówił żebym przestała wydziwiać, bo wybraliśmy już imię. Tak z nim jest. Na zakupach tak samo, ja przymierzam i biegam od sklepu do sklepu, a on idzie do konkretnego i kupuję w 10 minut. Teraz tak przyzwyczaiłam się do imienia córki, że nie wyobrażam sobie nazwać ją inaczej. Po prostu ona ma tak na imię. ;)