Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mąż, narzeczony, partner którejś z was wrócił z pracy za granicą na minusie?

Polecane posty

Gość gość
W danii jest drozej.ale w niemczech ceny prawie jak w polsce.w francji troche drozej.w angli funt wiec tez troche drozej.ale troche to znaczy bardzo mala roznica.

Gość Agnes933
Właśnie ze względu na drogie jedzenie za granicą trudniej odłożyć, a o przyjemnościach można zapomnieć. Chyba że się trafi tak jak tutaj, że przeloty, zakwaterowanie i jedzenie funduje pracodawca: http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1129342

Gość gość
ja bylam zagranica pracowałam w handlu i tez nie zylam na puszkach z fasola tylko jadlam normalnie. Czasami wyszłam do klubu czy kuilam jakiś ciuszek ;) Odlozylam dużo. Ten Twój facet cie w ciula robi , serio! Pamietam jak miałam kolege który co weekend chodzil na imprezy , gdzie było morze alkoholu, panienki itd. Tez mowil w domu, ze nic nie dalo rady odlozyc.

Gość gość
W niemczech w aldi raz zrobilem zakupy za ok 25euro 2pelne reklamowki ze ledwie do samochodu donioslem.czekolada milka w promocji 50centow.czipsy duza paczka 1euro.margaryna duza typu rama ok 80centow.

Gość gość
14:41 w niemczech zarcie kosztuje tyle samo co polsce!oczywiscie trzeba chodzic do dyskontow i polowac na promocje.

Gość gość
Doświadczenia autorki tematu są całkowicie normalne i naturalne. Obecnie większość Polaków wraca z zagranicy na minusie. Poprostu koszty życia są tam wysokie, a Polak, jak to Polak, pracuje za najniższą stawkę. W takiej sytuacji nie da się niczego odłożyć.

Gość gość
Zgadzam się że jedzenie w Niemczech jest relatywnie tanie. Natomiast ubrania są bardzo drogie. Dobrej jakości spodnie, które w Polsce można kupić za równowartość 20 Euro, w Niemczech kosztują 60-80 Euro.

Gość gość
14:55 nie siej propagandy.jak ktos chodzi na zarcie do knajpy i pali papierosy to nie odlozy nic.ale jak oszczedza sie to kasa bedzie.

Gość gość
14:57 a kto ci kaze kupowac ciuchy na zachodzie!? Ja w realu/auschan w pl jeansy na wyprzedazy kupilem za 25zl a pare lat temu za 18zl.za 30zl widzialem w tym roku.

Gość gość
Tak, oczywiście. Jeżeli ktoś nie pali, nie pije, żywi się najtańszym żarciem z niemieckiej "Biedronki" i kupuje ubrania w szmateksach, to zawsze coś odłoży.

Gość gość
Tu autorka Bez przesady, nie wysyłałam żarcia w paczkach, przyjeżdżał co jakiś czas i zabierał jedzenie ze sobą. Pieniądze jakieś też przywoził tylko wszystko szło na mechanika bo auto w coraz gorszym stanie, a pracował jeżdżąc 6 dni w tygodniu. Nie wyjechał zarabiać kokosy tylko właśnie zarobić na nowy samochód, a wrócił z niczym bo stare auto stoi rozwalone za granicą i nawet nie wiadomo co z nim zrobić.

Gość gość
Nie wiem jak to z Twoim mężem. Ja przyjechałam do Anglii żyć, nie zarobić i wrócić. Czyli nie odmawiam sobie niczego i mieszkam sama. Co miesiąc udaje mi się odłożyć koło 400f. Mogłabym więcej ale nie chce oszcedzac

Gość gość
Facet cie niezle robi w konia idiotko!