Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o przebijaniu uszu niemowlakom?

Polecane posty

Gość gość

Ja mialam przekłute uszy w gimnazjum. Nie mialam pojecia ze niemowlakom przebija się uszy. Po co tak wczesnie? Nie rozumiem.

Gość gość
to jest chore

Gość gość
Zapewne to fanaberia niektorych mamusiek.Niemowle raczej nie powie czy chce miec kolczyki w uszach czy nie chce.

Gość gość
Moja córka miała przebite uszy mając 9miesięcy. Nie wyciagala kolczyków. Bardzo szybko się zagoilo. Każdy postępuje że swoim dzieckiem jak uważa. Choć nie powiem,gimnazjum to bardzo późno. Bo wszystkie koleżanki najpóźniej przebijały dzieciom przez pierwszą komunią.

Gość gość
18.30 Co to znaczy ze gimnazjum to bardzo późno????? Ucho i tak sie wygoi czy bedzie sie przebijało w wieku kilku miesiecy czy nastu lat. PO co tak wczesnie przebijac?

Gość gość
Że mała Dżesika rośnie :)

Gość gość
Typowe zachowanie patologii.

Gość gość
Tatuaż też zrobicie niemowlakowi zeby mial mniejszą traumę jakby w przyszlosci chcial sobie zrobic?

Gość gość
Kolczyki to jakaś forma okaleczenia ciała. Czy rodzice dopuszczają myśl ze ich dziecko może nie zechcieć cale zycie przebic uszu?????

Gość gość
Nie Dzesika:-) tak jak napisałam kazda matka wie co dla jej dziecka jest dobre. Nie podoba się Tobie, to nie rób swojej córce. Proste. Gimnazjum późno? Co to znaczy? późno i tyle :-) Twój wybór. Nie musisz krytykować matek, które podejmują takie, a nie inne decyzje.

Gość gość
Czy rodzice dopuszczają myśl ze ich dziecko może nie zechcieć cale zycie przebic uszu????? X Nie :-)

Gość gość
19.00 A skąd wiesz czy twoje dziecko tego chce? Czy są jakies medyczne pobudki zeby to robic w ta mlodym wieku?

Gość gość
Robicie to tylko po to zeby wasze corki pieknie wygladaly?

Gość gość
Nigdy nie przebije swojej malutkiej córci uszek. Czekam na moment gdy będzie starsza, sama wybierze kolczyki i obie będziemy dumne, że była taka dzielna. :)

Gość gość
19:00 Przebij corce jest nos i jezyk do kompletu.:-)

Gość gość
Ja miałam przebijane uszy gdzies w wieku 5 lat, bo strasznie trułam mamie. Bardzo chciałam miec kolczyki. I uważam ze powinno sie przebijać uszy dziecku właśnie wtedy kiedy tego chce. :)

Gość gość
Ja mialam przebijane ok 12 roku zycia, nie wspominam tego jak traumę, wcale nie bolalo. I szybko sie wygoilo. Glupota jest przebijac niemowlakom

Gość gość
Przebite uszy u niemowląt są dla ich matek.

Gość gość
W niektórych przedszkolach dzieci nie mogą mieć kolczyków. Pamiętam jak chodziłam do przedszkola to były 2 wypadki z kolczykami u dziewczynek. Jedna miała takie na zapięcie i o coś zahaczyła czy ktoś pociągnął, nie pamiętam. Druga była taka mądra, że wyjęła z ucha taki kolczyk na wkręt, wsadziła do bużi i połknęła niechcący. Małe dzieci są nieostrożne i za głupie na kolczyki, tylko bezmyślne osoby narażą dziecko na takie akcje. Powinno się zapytać czy te kolczyki chce, a niemowle nie powie. Ja miałam poprzebijane uszy w wieku 12 lat, bo wcześniej nie chciałam. Najpierw standardowo 2 dziury, a potem jeszcze kilka, mam 7 dziur w sumie, ale nie zawsze noszę kolczyki we wszystkich, bo już stara baba jestem i muszę być elegancka, 30 wkrótce

Gość gość
uwazam takie matki za nieodpowiedzialne idiotki. przebijanie uszu boli, nawet jak zagoi sid szybko to dla dziecka jest to nieprzyjemnie przezycie i takie niemowle nie rozumie dlaczego boli. nie rozumie tez dlaczego nie powinno tego dotykac ani za to ciagnac. nie mowiac juz o tym, ze tylko kosmetyczka, i to glupia, to zrobi wiec naraza sie zdrowie dziecka