Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polctwo tak maltretuje dzieci?

Polecane posty

Gość gość
Ja też jestem przerażona tym co się dzieje . Maltretowanie dzieci...Nie mam zamiaru bronić takich rodziców ale myślę że to jest problem złożony. Wiele dzieci jest niechcianych, poczętych z "przypadku " po pijanemu, w byle jakim towarzystwie. Brak pieniędzy, brak pracy, życie od pierwszego do pierwszego. Facet pracuje jak" koń" a dostaje wypłatę jak" źrebak".Kobieta kombinuje jak zagospodarować te pieniądze. I zaczyna się - za mało zarabiasz- za dużo wydajesz- kłótnie , nerwy, agresja i alkohol - "cudowne" lekarstwo na wszystko. Znika gdzieś szacunek, kultura,odpowiedzialność, miłość- zaczyna się robić się patologia. Ale nie tylko w takich rodzinach dzieci są maltretowane. Są ludzie którzy zarabiają godziwą kasę a dzieci są przeszkodą w pogoni za pieniądzem. No i jeszcze nasze prawo- zbyt liberalne w takich przypadkach. Powinno się karać, karać i jeszcze raz karać takich ludzi.

Gość gość
teraz jak przy władzy jest pis który popiera bicie dzieci będzie jeszcze gorzej

Gość gość
Współczuję dzieciom, które już od młodych lat doznają przemocy. Rodzice bardzo często pijani wyżywają się na słabszych. Kiedyś takie dziecko będzie musiało mieć w sobie bardzo dużo samozaparcia aby poradzić sobie z tym co go spotkało i ułożyć sobie normalne życie. https://www.mamaibobasy.pl/mam-dosc-swojego-dziecka/