Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wplyw lekow na nadcisnienie na plemniki

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie do mam ktorych mezowie przed planowana ciaza zazywali w tym czasie leki na nadcisnienie ktore teoretycznie sa zakazane dla kobiet w ciazy. Czy takie leki wplywaja na zdrowie maluszka jezeli zazywa je mezczyzna? Prosze o odpowiedz mamy ktore urodzily dzieci w takiej sytuacji. Czy ojciec dziecka w takiej sytuacji musi zmienic leki? Dodam ze maz jest sporym nadcisnieniowcem i watpie zeby jakies slabe leki na niego podzialaly(kiedys juz probowal). Czy to sytuacja bez wyjscia czy moze jednak az tak nie szkodza? Z gory dziekuje za odpowiedz.

Gość gość
jesli pytasz o te najpopularniejsze inibitory ACE np Axtil to z tego co wiem nie maja wplywu

Gość gość
No wlasnie maz zazywa ten axtil oraz diuresin. A moge wiedziec skad masz takie informacje? Bede wdzieczna za odpowiedz. Jestem juz po jednym poronieniu ale zbieglo sie to rowniez z rtg kolana ktore maz mial zaraz przed ta ciaza wiec zastanawiam sie co mialo wiekszy wplyw na to. Ja nie zazywam wogole nic .Teraz wolalabym zdobyc troche wiecej informacji na te tematy zeby juz nie ryzykowac zdrowia maluszka.