Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiem nic

Obniżone narządy czy przesadzam?

Polecane posty

Gość nic nie wiem nic

Hej, 1.5 roku temu urodziłam sn z ochroną krocza dziecko-4kg. Ogólnie poród bez komplikacji. Wydaje mi się,że coś mi się obniżyło. Jak wsadzam palce to czuje od góry taki "balon". Raz jest raz nie ma tego. Nie jestem pewna,ale wydaje mi się,że chyba tez popuszczam mocz. Używam wkładki i bywa,że jest zażółcona. Tylko właśnie nie wiem czy to śluz, upławy czy mocz? Ostatnio byłam na usg ginekologicznym i lekarz mówił,że wszystko w porządku, ale niby mam obniżenie na poziomie między 0aa 1,ale zaliczane jako w normie. No i nie wiem o co kaman,czy po prostu tak zmienia się pochwa po porodzie i teraz jest w środku bardziej"mięsista" czy to może być obniżenie pęcherza? Niedługo wybieram się na wizytę do innego lekarza,zobaczę co on powie. Miała któraś z was może podobnie?

Gość gość
Żadna nie ma cipki po porodzie takiej jak przed! To mity. To jest normalne.

Gość nic nie wiem nic
zapewne normalne,skoro usg pokazuje,że wszystko gra. Ale co mnie zdziwiło! to to,że lekarz powiedział,że mam pękniętą szyjkę...! wbiłam się w szok, bo nigdzie nie było napisane ani w karcie ani w książeczce o tym. Może to nie mocz tylko upławy,bo lekarz stwierdził stan zapalny.. normalnie zdziwiłam się strasznie. Tym bardziej,że podczas wcześniejszych wizyt u innych lekarzy żadne mnie nie poinformował o tym.. ćwiczę mięśnie kegla i zobaczymy co dalej. no cóż, pierwszy poród miałam cc, drugim razem sn w 3h40 min. I nie chcieli mnie ciąć,choć nawet oświadczenie napisałam i nie wyraziłam zgody na sn.. no cóż, z dwojga złego prócz zmian w wyglądzie cipki na szczęście chyba nie dolega mi więcej. autorka

Gość gość
Może ci się za szybko szyjka otwierała, że pękła. Ćwicz mięśnie i zobaczysz, czy będzie efekt. Obniżona macica i słaba pochwa nie muszą być od porodu. Przez parę miesięcy pęcherz i pochwa jest obciążona przez coraz cięższe dziecko. Ty sobie mogłaś krzywdę zrobić po pierwszym dziecku. Po cc nie dźwiga się do pół roku, być może przed upływem tego czasu z czymś przegięłaś i to wyszło przy drugiej ciąży, a potem porodzie. Sama miałam dwa porody sn dzieci 4,5 kg. Pierwszy poród bardzo ciężki, a po drugim dwa miesiące po porodzie przegięłam i poszło w dół. Potem podjęłam pracę związana z dźwiganiem i całkiem się załatwiłam. W każdym razie naderwany mięsień można skorygować operacyjnie.

Gość nic nie wiem nic
ćwiczę mięśnie. Miałam robiony masaż w celu ochrony krocza,może przez to pękła? Poród był dość szybki jak na "pierworódkę" drogami natury. Nie wiem, lekarz stwierdził delikatne obniżenie wręcz zaliczane pod normalną niż obniżoną. Ale nie wiem co to jest..jak wsadzę palce do pochwy to od góry czuję taki balon mięśnia,po wysiusianiu znika. Czasem tez w pozycji stojącej pochylonej z rozstawionymi nogami mam uczucię,jakby mi coś opadało lub wypychało i własnie pojawia się ten balon...

Gość nic nie wiem nic
a co do cc..to po 4-5 miesiącach od porodu zaczełam ćwiczyć na siłowni.ale przez tyle lat nie miałam żadnych problemów z pochwą,wszystko było na miejscu. pracę też miałam ciężką fizyczną,w której dźwigałam i nic. tylko po tym porodzie jakoś takie dziwne odczucia mnie łapią..

Gość gość
Gdybyś popuszczała mocz to raczej byś o tym wiedziała, mi się to w ciąży zdarza i nie da się przeoczyć. A zazółcona wkładka to wydzielina z pochwy.