Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak poradzić sobie ze zloscia

Polecane posty

Gość gość

Jak poradzić sobie ze złością? Gdy zdenerwuje mnie jakas sytuacja czy ktoś mnie wkurzy, nie umiem sobie poradzić że złością. Nie krzycze na taką osobę, bo wydaje mię się to zle, nie rzucam talerzami nie przeklinam- uchodze za oaze spokoju a w środku aż się gotuje. Próbowałam to rozładować sportem albo rozmowa i wyrzuceniem w niej tego, co mnie boli i z losci, ale to na niewiele pomaga. Złość nadal we mnie siedzi. Dochod******ońcu do tego, że boli mnie żołądek, mam nudności , męczą mnie migreny. Jakby ta złość mnie zatruwala. Byłam kiedyś u terapeuty, ale niewiele to pomogło, dowiedziałam się tylko, dlaczego tak reaguje. Co robić?

Gość gość
coś co nie jest zgodne z twoim oczekiwaniami, coś co nie jest zgodne z twoimi wyobrażeniami złości cię, złość to też poboczny efekt strachu - leczenie doraźne to głębokie oddychanie :-) przejdzie od razu, leczenie głębokie, to więcej miłości do siebie i świata.

Gość gość
Oddychanie uspokaja mnie na chwilę ale złość nie przechodzi. To jest męczące uczucie i mnie wypala od środka. Jak mam miec miłość do świata jak świat w pewnych przypadkach mnie drażni i złości?