Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość ladyjo

węzeł pod pachą przed każdą miesiączką

Polecane posty

Gość ladyjo

Hej, od kilku lat pod lewą pachą powiększa mi się wezeł chłonny przed miesiączka , po czym znika w trakcie miesiączki . Jest on bolesny , taka gulka się robi , nisko w dole pachowym . Bolą mnie też normalnie piersi przed okresem. Miałam usg tego węzła , powiedziano mi że nic groźnego nie widać. Taka moja uroda. i tak co miesiąc się bujam , po okresie i węzeł i piersi przestają boleć. Czy ktoś z Was tak ma lub miał? Teraz spóźnia mi się 2 tyg okres , podejrzewam ciaże i znów mam bolace piersi i ten cholerny węzeł ..

Gość gość
pozdrawiam, mam to juz od groma czasu :D zmiany hormonalne ewentualnie przeciazenie

Gość ladyjo
Myślisz że to jest normalne? Mam to od kilku lat i nikt w zasadzie nie umie tego wytlumaczyc :) No bo skoro po paru dniach znika , to znaczy ze nic powaznego ... Ale to takie troche dziwne..

Gość gość
Nie pytaj tutaj, tylko idz do lekarza. Ja na granicy piersi, bliżej pachy, mam włókniaka. Początkowo przed miesiączką zawsze trochę"rósł" i ciągnął. Usg go zlokalizowało. Na szczęcie nie jest konieczna operacja, ale regularnie muszę go kontrolować.

Gość gość
A czy np.z tego powodu mogę mieć bardziej obfitsze krwawienia niż zwykle?

Gość ladyjoość
Hmm .. no wlasnie byłam z tym u lekarzy i to pare razy i oni wysylali mnie na usg , po czym wezel sie wchlaniał i mowili - to jest stary wezel ktory kiedys przeszedl infekcje i raz sie powiekszyl wiec teraz przy byle czym sie powieksza. Nic tam nie widac . Ale zeby rowno co miesiac przed miesiaczka? Po prostu szukam tu innych dziewczyn ktore moze maja podobnie..

Gość gość
moze to problemy hormonalne?

Gość gość
ja miałam pare razy powiekszony ale nigdy nie wiedzialam dlczego. Myslalam ze to infekcja jakas , bo mijalo po paru dniach. Moze to jakies hormonalne zaburzenia?

Gość gość
hej , ja mam to od jakiegos czasu i tez lekarz na usg powiedzial ze to taki wezeł odczynowy i nic nie widzi . A on mnie boli przed każdym okresem...

Gość gość
ja też tak miałam przy każdej miesiączce. Co to dokładnie jest okazało się dopiero po pierwszym porodzie kiedy dwa dni po miałam tzn. nawał pokarmu i pod pachami pojawiły się dwa olbrzymie jak piłki do tenisa obrzęki. Po usg okazało się że mam pod pachami gruczoły mlekowe, taka moja uroda. Przy drugim porodzie to już ja uspokajałam lekarzy że jestem po prostu taki model . Nie jest to nic groźnego, do tej pory choć minęło już kilkanaście lat, a cały czas jak przed miesiączką bolą mnie piersi to odczuwam również dyskomfort w okolicy węzłów chłonnych pod pachami. Może u ciebie jest podobnie. Polecam fajny portal (między innymi o zaburzeniach hormonalnych) chyba zdrowia seksualnego.

Gość gość
Bardzo ci dziekuje za rade . Jestem w 7 tyg ciazy i gulka pod pachą utrzymuje sie caly czas. U mnie tylko z jednej strony. Może to wlasnie gruczoł? Hmm..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się