Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3tydz5dzien

wynik pozytywny a picie picie alkoholu

Polecane posty

Gość 3tydz5dzien

cześć. mam ochotę zapaść się pod ziemię ale muszę zapytać. Dziś zrobiłam test ciążowy - to powinien być mój pierwszy dzień cyklu/okresu. Wynik pozytywny. Kalkulator online pokazuje mi, że jestem w 3 tygodniu 5 dniu ciąży. Dopiero co wróciłam z wyjazdu, na którym piłam alkohol. Codziennie przez 4 dni - piwo i wódka - w dniach 2 tydz 7 dzień - 3 tydzień 3 dzień. Łykam regularnie kwas foliowy od kilku miesięcy, ale ciąży nie było, więc trochę odpuściłam. Co myślicie, czy to bardzo niebezpieczne dla dziecka?

Gość gość
Ja w prawdzie starajac sie o dziecko alkohol odpuscilam calkowicie ale przeczuwajac ze jstem wciazy mimo ze 4 testy byly negatywne poszlam do kosmetyczki na zabieg.kwasem 20%. Pare dni pozniej okazalo sie ze jestem w 5 tyg. Ciazy ale lekarz powoedzial ze do.tego czaau dziecku nic sie.nie dzieje bo kest pod oslonka.

Gość 3tydzien5dzien
zastanawiam się, czy ta osłonka dotyczy także alkoholu..

Gość gość
W tak wczesnym stadium trudno przewidzieć, że jest się w ciąży więc na pewno nic się nie stało. Jeśli od tej pory odpuścisz alkohol to nic się złego nie stanie.

Gość gość
Spokojnie na tak wczesnym etapie jest to bezpieczne

Gość gość
Nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Moglas odpuscic alkohol, zwlaszcza, ze staralas sie o dziecko.

Gość gość
3-5 tydzień jest kluczowy ponoć

Gość gość
To jakieś brednie, że płód jest chroniony. Nie bez przyczyny zaleca się porzucenie używek PRZED ciążą. Ale spoko, wiele takich kobiet ma farta. Zadziwia mnie to niezmiernie, ale naprawdę te co mają wywalone, nie fiksują, nie planują, nie chuchają rodzą najczęściej perfekcyjnie zdrowe dzieci.

Gość gość
Nic się nie stało, nie martw się.

Gość gość
Daj spokój, nic się nie stało! Ja też piłam bo to akurat wakacje były i luz , Córcia zdrowa. Dodam, że gdy dowiedziałam się o ciąży to 7- my tydzień już leciał, a piłam prawie codziennie nie jakieś duże ilości, ale 2 piwa to standard był.

Gość gość
Poza tym w tak wczesnej ciąży nie ma jeszcze pępowiny więc to co zjesz czy wypijesz nie ma wpływu na dziecko.

Gość gość
To jest właśnie kafe. Jedna pociesza drugą, że chlała, ćpała, paliła i taaakie zdrowe dziecko ma, że hej. Wiele rzeczy związanych z używkami w ciąży wychodzi dopiero po latach i nie jest widocznych na pierwszy rzut oka.

Gość gość
Twój debilizm na przykład

Gość 3tydzien5dzien
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi!