Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko modyfikowane na noc. Ktoś dawał?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym się w końcu wyspać, podobno po mm dzieci dłużej śpią w nocy. Jaki macie z tym doświadczenia? Jest sens spróbować?

Gość gość
U nas nie zdalo to egzaminu .Cora dalej sie budzi w nocy.ma 12 miesiecy

Gość gość
Zęby myć jak najwcześniej bo od mleka próchnica.

Gość gość
U nas tez nie działa. Mąż sie smieje ze wyspimy sie dopiero jak nasza pociecha pojedzie na zieloną szkole :-)

Gość gość
Moje 1,5 roczne dziecko też się budzi i to co 3, co 2 godz i wypija około 230 ml mleka. A w jakim wieku jest Twoje dziecko? Jeśli już kilkumiesięczne, to może być problem, bo dziecko najprawdopodobniej jest już przyzwyczajone do picia w nocy.

Gość gość
Ma 6 miesięcy. Budzi się co godzinę, pociągnie kilka razy cycka, zasypia, odkładam, budzi się i tak w kółko, dziś nie przespałam nawet godziny. Smoczek nie przejdzie, razem nie da się spać bo wtedy się rozbudza i chce bawić. W dzień śpi pięknie a ja mam jeszcze starsze dzieci więc nie mogę się przespać. Spróbuję w nocy z mm ale nie wiem czy coś da, jak myślicie dosypać troszkę kaszki?

Gość gość
To ja od półtorarocznego dziecka. Ja spróbowałabym z mm. Moje też tak często się budziło na piersi, aż w końcu po 10 miesiącach stwierdziłam, że dotąd i nie dalej. Przeszłam na mm i jak radziła mi pani w poradni laktacyjnej, wprowadza się od razu mm i następnemleko dopiero po 6 godz, a żeby dziecko nie domagało się piersi, wtedy opiekę musi przejąć mąż. Moja koleżanka tak zrobiła i ta metoda działa. Mój mąż niestety nie chciał przejąć opieki nad dzieckiem i do dziś dziecko budzi się co 3, co 2 godz. Nie popełnij mojego błędu, bo kto wie, czy nie będzie u Ciebie tak, jak u mnie. Nie życzę Ci tego oczywiście.

Gość gość
ja myślę, że tak częste pobudki u półtorarocznego dziecka to już bardziej przyzwyczajenie niż rzeczywista potrzeba. ja bym podała takiemu syta kaszkę na kolację.

Gość gość
Probowalam z mm, kaszka, kolacja gdy moja corka miala pol roku i nic nie pomagalo. Wiec wzielam ja do lozka, nadal kp na spiocha i jakos dalo rade. Odstawila sie gdy miala 16 miesiecy. Zaczela dobrze przesypiac noce, gdy skonczyla 3 lata. I uwazaj, zebys nie zrobila sobie kuku. Moja znajoma przeszla na mm po pol roku bo mlody tez z tych budzacych sie byl. A on nadal sie budzil, plus od 4 rano czasami nie spal kilka godzin, mm wypil a nie zasnal, gdy przy piersi jej zasypial. Takze przemysl to autorko, ty najlepiej znasz swoje dziecko.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi, myślicie że nie będzie to nieludzkie jeśli ukruciłabym spanie w dzień? Mały śpi tak od 7.30 do 10.30 potem 12.30 -15.30 i 17.30 -20.30 mniej więcej, czy to nie za dużo przez dzień? Lekarz mówi że ma spać ile chce, powiedział żebym nie ingerowała i że moim obowiązkiem jest zająć się dzieckiem w nocy, ja się zgadzam ale nie ukrywam że wolałabym żeby więcej spał przez noc.

Gość gość
No troche duzo spi. Moj jest z tych zywych i spi mi max 2h dziennie. Wstaje ok 7.30-8 drzemka ok 11-12 i pozniej ok15-16, idzie spac o 20.30-21 i tez sie budzi w nocy ze 2/4razy. Z tym ze ja przeszlam calkiem na butelke m-c temu i tez sie nasluchalam jak to dziec****eknie spia po mm hyym niestety nie moj

Gość gość
Dziecko pomieszalo chyba dzien z noca. Sprobuj moze go troche przestawic. Bardzo duzo spi w ciagu dnia.