Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjazd z dzieckiem do innego miasta

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie takie czy można się przeprowadzić do innego miasta z dzieckiem 300 km na terenie Polski bez zgody ojca dziecka? Ps moja dziewczyna ma ze mną drugie dziecko a pierwsze jest z jej wcześniejszej relacji która nie była małżeńska

Gość gość
Dla mnie to niemożliwe. Opieka nad dzieckiem powinna być naprzemienna, więc jak to zrobić z taką odległością. Lepiej znajdźcie mieszkanie blisko ojca dziecka.

Gość gość
No właśnie chodzi o to aby wyjechać do miasta rodzinnego z ktorego pochodzi narzeczony aby poprawić sytuację zarobkową to raz a dwa na ta chwile nie ma kto się zająć najmłodszym dzieckiem. A w mieście do którego chcemy się przeprowadzić będzie pomoc w opiece nad młodszym synem. Głównie rozchodzi się o to czy taki wyjazd jest możliwy bez zgody ojca który ma pełne prawa do dziecka. Nie

Gość gość
Nie można. Pomyśl, że matka twojego dziecka zabiera je cichaczem na drugi koniec Polski.

Gość gość
Właśnie nie ma to być zrobione po cichu tylko zgodnie z prawem. Ojciec tak czy siak widuje tego starszego syna rzadko zwłaszcza ze oboje mieszkają w tej samej miejscowości wiec jak by mieszkał dalej to i tak by go dostawał ze względu na to ze matka ma tu rodzinę w tym mieście wiec tu by przyjeżdżala do rodziny i między czasie dawała ojcu dziecko

Gość gość
mozna,bez problemu

Gość gość
Można ale to jest oparte na jakiś paragrafie czy to po prostu z własnego przemyślenia odpowiedziałeś?