Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Owłosienie

Polecane posty

Gość gość

Hej mam 16 lat i zawsze borykałam się z nadmiernym owłosieniem włoskami głównie nad górną wargą, monobrew,włosy na plecach i rękach, miałam też delikatny meszek na brzuchu ale zgoliłam i odrósł wiele gorszy od pewnego czasu zaczęły rosnąć mi baczki a parę dni temu zauważyłam dwa ciemne włoski na brodzie. Nie mam problemu z trądzikiem ani nie jestem otyła czy to może być histuryzm czy raczej jakaś inna choroba i jak pozbyć się tych męskich hormonów jak najszybciej ? :(

Gość gość
Dermatolog, badanie krwi na poziom hormonów. Takie owlosienie usuniesz tylko laserem- ale potrzeba kilku sesji i chyba jeszcze jestes za młoda na to.

Gość gość
zbadaj hormony wszystkie możliwe, zrób usg jajników bo czasem są z cystami i to są policystyczne jajniki leczyć można i wtedy znikną te chłopskie objawy

Gość gość
typowa ognista brunetka ha ha

Gość prawi 114
ja jestem facetem i nigdy nie miałem włosów na plecach ale moge dac ci jedną radę - spożywaj soję , ona szkodzi facetom bo ma Fitoestrogeny , ale kobietom pomaga

Gość LekarzDermatolog
Wrzuć proszę zdjęcie owłosienia w okolicach pachwin u nóg. Mogę szybko postawić diagnozę, ponieważ takimi problemami (gospodarką hormonalną i chorobami z tym związanymi) głównie się zajmuję. Po kształcie owłosienia idzie bardzo dużo wywnioskować.

Gość prawi 114
poza tym tabletki z estrogenem mozesz kupić w aptece bez recepty.. możesz sobie takie tabletki kupic .. pomoze ci to nabrać kobiecych cech

Gość prawi 114
Zbawiennie na jędrny biust działa także soja, soję nie trzeba przyjmować jedynie pod postacią ziaren, które świetnie nadają się do przygotowanie pożywnych kotletów. Dla tych, którzy poszukują innych kulinarnych rozwiązań jest też sojowe mleko czy serek tofu

Gość prawi 114
poza tym nie wolno ci sie golić , jak będziesz to robić to wlosy odrosną mocniejsze i grubsze oraz beda odrastac szybciej. .

Gość gość
prawi 114 ,,poza tym tabletki z estrogenem mozesz kupić w aptece bez recepty.. możesz sobie takie tabletki kupic .. pomoze ci to nabrać kobiecych cech,, Czy te tabletki pomogą mi się pozbyć odrastanie owłosienia ? I czy są jakieś skutki uboczne ?

Gość prawi 114
a skąd mam wiedziec czy pomogą , na pewno nie zszkodzą , a jakie mają skutki uboczne to sie dowiesz na ulotce. Podejrzewam ze skutków ubocznych bedzie niewiele , chyba ze przedawkujesz stosuj sie do ulotki i nie ma problemu

Gość prawi 114
zauważ ze nawet takie coś ma w skladzie soje https://www.apte.pl/19547,soyfem-x60-tabletek.html skoro ma wyciąg z nasion soi to nie moze być szkodliwe.. To produkt naturalny , a nie chemiczny