Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki Polki, czy kochacie PIS w zamian za 500 zł ? jesteście już pisiorkami ?

Polecane posty

Gość gość
Ja nie będę głosować na nich,!!

Gość gość
Mam trójkę dzeci więc niby należy mi się ten tysiak albo więcej nie wie. Bo mam to daleko w.... Sama zrobiłam dzieci sama je wychowam. I ta pomoc dla rodzin to wielki błąd mam nadzieję że to szybko Zabiora i niech matki półki wezmą się do pracy!!

Gość gość
Tylko kretynki albo nieroby cieszą się z tego rozdawnictwa. Myślący człowiek wie, że jest mnóstwo sposobów by ulżyć rodzicom BEZ FINANSOWANIA ZGRAI PISOWSKICH URZĘDNIKÓW. Każde Wasze 500 to dodatkowe 500-800zł wydane na dystrybucje (urzędnicy, systemy etc). I to są fakty - można dawać ulgi podatkowe, można obniżyć podatek na artykuły dziecięce, można zapewniać bezpłatne podręczniki, bezpłatne obiady, zwiększyć wolną kwotę od podatku - do tego wszystkiego są już systemu i placówki przystosowane. Ale to albo trzeba myśleć, albo pracować legalnie by to rozumieć. To trzeba potrafić skalkulować, że jak wzrośnie kwota wolna to więcej pieniędzy z pensji zostanie itd. Ale tępaki wolą dostać pińcet, a reszty nie widzą. x Realne opodatkowanie w Polsce to jakieś 70% - trzeba być totalną umysłową amebą by popierać jakikolwiek socjalistyczny rząd, które rozdaje prostytutkom kasę z kredytu (zamiast ZARABIAĆ te pieniądze dzięki dbaniu o rozwój gospodarczy jak to robią w innych krajach). Bo tak głupie i krótkowzroczne osoby są dla mnie niczym więcej niż prostytutkami, które za trochę hajsu doprowadzą ten kraj do ruiny. x I w d***e mam jak się nazywa partia, która rządzi, wszystkie są podobne - bo póki społeczeństwo nie zacznie od nich wymagać póty będą takie świnie rzucały ochłapy prostytutkom, samemu nabijając sobie kabzę. Nie minął się z prawdą Piłsudski mówiąc tym, że naród wspaniały tylko ludzie k***y. Dosłownie. 🖐️

Gość gość
Bede glosowac na pis, oby 500 plus jak najdluzej trwalo. Dzieci urodzilam przed 500 plus, ale nie gardze jak mi wpada 1000 zl :-)

Gość gość
"ale nie gardze jak mi wpada 1000 zl" A jeśli pracujesz to z Twoich podatków idzie 2000 zł, słownie dwa tysiące złotych po to byś miała ten tysiąc. Czyli jesteś na minusie i tak i tak. Chyba, ze jesteś leniwą mopsiarą - wtedy Ty jesteś na plusie, a pracujący sa na minusie.

Gość gość
Oczywiście, że kochamy! Jak dają to dlaczego mam nie brać? To dla dzieci, w każdym cywilizowanym kraju jest wsparcie dla dzieci więc o co kaman?????

Gość gość
Tak, wreszcie ktoś pomyślał o potrzebach dzieci. Co większości żal dupę ściska, szkoda tylko, że nie burzą się tak jeśli chodzi o np. więżniów - im jakoś należy się wszystko z pieniędzy podatników.

Gość gość
Ciemnogród. Potrzeby dzieci/rodzicow to pozadna sluzba zdrowia, zlobki, przedszkola, place zabaw, darmowe książki i zajecia pozalekcyjne itp. A nie 500zl do łapy ktore sie i tak przeje.

Gość gość
gość wczoraj a jak nie bylo 500 plus to rozumiem ze nie płaciłas podatkow ?? Zal wam tak d**e sciska ze to az szok.

Gość gość
A mnie nie interesuja zlobki przedszkola tez nie, place zabaw sa prawie w kazdej wsi a czy fajne ,gdyby nie byly tak szybko niszczone sluzylyby dluzej. A ile pieniedzy idzie na nierobow sprawdzcie ile m-cznie MOPS wydaje kasy na pijaczkow, meneli , dostaja tez 500 zl i to od dawna i nikt nie placze ,ze starcza to na dojscie do monopolowego.Zywnosc tez dostaja ale im sie nalezy .

Gość gość
Pisowscy Polki i Polacy są bardzo prości w obsłudze. Nie znają języków, książek nie czytają to też nie oczekujcie od nich znajomości podstaw ekonomii. Do nich trafiają tylko proste komunikaty, a "pińcet do łapy" takim właśnie prostym komunikatem jest. Długofalowe rozwiązania ich nie interesują, bo wymagają czasu i pracy, a na tym elektorat zaściankowego PiS się nie zna. Im wystarczy pełna micha, a prawa kobiet na porodówce czy dostęp do świadomego planowania ich nie obchodzi. Nie rozumieją, że to dobrobyt na kredyt.

Gość gość
8:14 Skoro porównujesz się do mopsiarzy i imponuje Ci ich żenujący standard życia to tylko sobie wystawiasz świadectwo. A wiem jak tacy żyją, mam mnóstwo znajomych pracujących w takich instytucjach - tylko Ci co na czarno robią mają jakiś spoko standard, reszta owszem - przeżyje, ale to nie jest żadne życie. Dla mnie - bo dla kafeterianek widać to szczyt marzeń więc zadowolone są bo po co im ksiażki dla dzieci? Po co żłobki? Hajs dać :D Z takim zoo tylko tu się spotykam, wokół siebie mam zupełnie innych ludzi - i zawsze nas zastanawiało, kto normalny na PiS głosował. Dzięki kafe już wiem.

Gość gość
Mimo, że dużo zarabiam lubię dostać 500 zł na konto, wtedy idę z córką do sklepu i szalejemy bez wyrzutów sumienia :)

Gość gość
Super, ale lepiej zapewnili by każdemu dziecku miejsce w przedszkolu, żłobku, darmowe podręczniki, darmowe leki , dostęp do rehabilitacji, do dentysty , aparaty ortodontyczne , zajęcia pozalekcyjne typu piłka , basen , wyjścia do kina, teatru. Na codzienne sprawy, typu żywność czy ubrania to już rodzic powinien zapewnić skoro decyduje się na dziecko.

Gość gość
Polska i polacy ... p******y kraj i jego mieszkancy !