Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kawalerka 20 metrów to nora ?

Polecane posty

Gość gość

nie mam wyobrazni przestrzennej i nie wiem

Gość gość
A po co wyobraźnia? chyba wiesz ile to 20m KWADRATOWYCH (wiesz ile masz wzrostu i jak wygladasz, to i wiesz ile ma 1 metr) Ale jak nie wiesz, to mówię, to nora.

Gość gość
nora, tylko zeby sie przespać i wysrać :(

Gość gość
Dla jednej osoby akurat; chyba nie jesteś Simsem, że potrzebujesz 50 m. kwadratowych. Mniej sprzątania in plus.

Gość gość
Pewnie pokoj około 3m x 4m, lazienka z prysznicem i pralka, przedpokoj mały i kuchnia srednia

Gość gość
Ja mam kawalerkę 28m i jest wspaniała :). Pokój około 4/5, z czego okno 3,60 długie, kuchnia widna i wszystko mieści się w niej, łazienka w której jest wanna 170cm, pralka umywalka, WC-kompact i mikro-przedpokój z pawlaczem i lustrem 170cm/100cm. Kiedyś imprezowało w tym mieszkaniu 12 osób (z tańcami) :). Jak kawalerka ma dobry układ, to nawet te 20m może być niezłe. Dla jednej osoby wystarczy.

Gość gość
dla mnie takie mieszkanie to tragedia, jesli ktoś jest przyzwyczajony do przestrzeni to zwariuje, dla jednej osoby minimum 30 metrów, dla dwóch 50, dla trzech 70, to wg mnie minimalny akceptowalny standard kiedys z oszczednosci pokusiło mnie o rezerwacje pokoju w tanim hotelu, pokoj wlasnie 5x3 metry, łazienka mikro, szafa, biurko, ciągle się potykałam o łózko i biurko, duszno, koszmar jakis

Gość gość
20 metrów to za mało nawet na 1 osobę... 30 m. minimum.

Gość gość
gość dziś A co ty robiłaś w tym hotelu ? Bo ja dość często nocowałem w małych pokojach i wygoda łóżka była dla mnie ważniejsza od wielkości pokoju. Wyżej sracie niż d_pę macie :P.

Gość gość
gość dziś Ja mam kawalerkę 28m i jest wspaniała usmiech.gif . Pokój około 4/5, z czego okno 3,60 długie, kuchnia widna i wszystko mieści się w niej, łazienka w której jest wanna 170cm, pralka umywalka, WC-kompact i mikro-przedpokój z pawlaczem i lustrem 170cm/100cm. Kiedyś imprezowało w tym mieszkaniu 12 osób (z tańcami) usmiech.gif . Jak kawalerka ma dobry układ, to nawet te 20m może być niezłe. Dla jednej osoby wystarczy. xxx z tej radości nie pomyślałaś że on ma całe mieszkanie takie jak ty swój pokój! dokładnie takie i coś mi lecisz z matematyką, bo wychodzi że na kuchnie, korytaż i łazienke pozostało ci 2 na 4metry. Czyli niemożliwe!

Gość gość
gość dziś ...coś mi lecisz z matematyką, bo wychodzi że na kuchnie, korytaż i łazienke pozostało ci 2 na 4metry. Czyli niemożliwe!... x Niemożliwe dla każdego nieuka :P. Trzeba było chodzić na lekcje geometrii :D. przedpokój 1,2/1,7=2,04 łazienka 1,7/1,7= 2,89 kuchnia 1,3/1,7=2,21 Razem: 7,14, więc któryś wymiar musi być większy, albo ten metr przypada na pokój. Nie pamiętam teraz dokładnych wymiarów.

Gość gość
Dzieciństwo spędziłam w pokoju 2,20 na 2,70 i jakoś żyję :).

Gość gość
gość dziś żyj dalej w świecie fantazji, tylko że on ma całość jak ty niby ten swój pokój, a teraz zrób w tym pokoju kuchnie, łazienke i korytarz i dalej twierdź radośnie ze jest super.

Gość gość
Co robiłam w hotelu ? spędziłam tam 4 doby, odpoczywałam, pracowałam, jadłam, oglądałam tv, w nocy siku wstałam i autentycznie się przewróciłam, potknęłam o łózko, wszystko napchane :O i to był hotel 3 gwiazdkowy, ciekawe kto im daje te gwiazdki, sami sobie chyba dają, nie wspomne o głosnych ukraińcach nade mną :O Znajomy wynajmował kawalerkę 22 metry i była bardzo mała, on i tak tylko w niej spał , cały dzien poza domem, taka klatka albo buda do spania, nie wiem jak ludzie zyją po 4 osoby w 2 pokojach :O takie zagęszczenie to kocioł, patologia się szerzy w takich miejsach, zero intymnosci, prywatności, matka podsłuchuje córke, ojciec w gaciach przy gościach, tak to wygląda

Gość gość
To zalezy od tego czy bedzie to lokum tymczasowe np. na kilka lat dla mlodej osoby, czy mieszkanie na cale zycie. Jesli chodzi o ta pierwsza wersje to ok. Ja mieszkalam 6 lat w akademiku, 17m, w tym lazienka i mala kuchnia i bylam zadowolona. Mialam biurko, szafe, polki na ksiazki i stol, w korytarzu byla mala kuchnia i jeszcze jak sie postaralam to mialam miejsce do cwiczen;.) Teraz juz sobie tak malego mieszkania nie wyobrazam, bo mam mase rzeczy, rosliny, zwierzeta itp. i raczej byloby ciezko, ale gdybym byla zmuszona to do wszystkiego mozna sie przyzwaczaic. Najwazniejsza jest wtedy organizacja, porzadek itp. Sa ludzie co mieszkaja w tak malych kawalerkach z dzieckiem i tez daja rade.

Gość gość
gość dziś ...Co robiłam w hotelu ? spędziłam tam 4 doby, odpoczywałam, pracowałam, jadłam, oglądałam tv, w nocy siku wstałam i autentycznie się przewróciłam, potknęłam o łózko... x Wstałaś z łóżka i przewróciłaś się, potykając o nie. Jestem pod wrażeniem :D. x No wiesz... Ja w hotelu tylko śpię, a jak prowadzimy rozmowy, to wynajmujemy apartament i wszystkim jest wygodnie :). x ...ludzie zyją po 4 osoby w 2 pokojach pechowiec.gif takie zagęszczenie to kocioł, patologia się szerzy w takich miejsach, zero intymnosci, prywatności, matka podsłuch*je córke, ojciec w gaciach przy gościach, tak to wygląda... x Widzę, że wspominasz swoje dzieciństwo i młodość :P. x Większość moich znajomych wychowała się w blokach i wszyscy są dziś szanowanymi obywatelami :). Myślę, że szukasz problemów tam, gdzie ich nie ma.

Gość gość
To zależy. Ja lubię przestrzeń. Wychowalam się w mieszkaniu 85 m kw. pierwsze mieszkanie jakie wynajelam miało 32 m - 3 kawalerka. Oglądałam inne mniejsze ale były jak domek dla lalek. Mieszkałam wtedy sama i było akurat. Fajny pokój duża kuchnia przedpokój i łazienka. Może to śmieszne ale ja lubię chodzić po mieszkaniu. W 20 m.chyba bym się udusiła

Gość gość
Całe mieszkanie wielkości średniego pokoju. Kicha.

Gość gość
Ja właśnie szukam mieszkania na wynajem od kilku dni i powiem wam, że 20 metrów to bardzo mało, też wychowałam się w dużym mieszkaniu (zwyczajny blok ale nasze osiedle było dobrze zaprojektowane, mały korytarz i wielkie przestronne pokoje, kuchnia wielkościu pokoju, oddzielne wc i łazienka, 2 pokoje = 65 metrów. Oglądałam dziś 2 pokoje o rozmiarze 35 metrów, w łazience właścicielka wsadziła pralkę i jeszcze szafkę, przestrzeń 50 na 50 cm, tylko by stanąć przy lustrze i do wanny wejść :D

Gość gość
placic po 1000 pare zl za dziure i jeszcze bez balkonu, trzeba miec cos z deklem :classic_cool:

Gość gość
Mój ojciec miał kawalerkę 27m i dla mnie było ciasno. Jako tymczasówka jeszcze ujdzie ale na dłużej to bym oszalała. Lubię przestrzeń

Gość gość
nora, to ja mam pokój wiekszy niz takie całe mieszkanie.. ale widziałam w programie o komornikach, ze potrafia ludzi eksmitowac do mieszkan 10 - metrowych.... :(