Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego do wędzonych ryb walą tyle soli?!

Polecane posty

Gość gość

Tak wiem, sól konserwuje żywność a przy wędzeniu jest tym bardziej niezbędna, ale... Czy nie można szczyptę? Przecież chyba tyle wystarczy do konserwacji? Przepraszam, ale producenci sypią tej soli jak pok****eni. Przeciętnie w łososiu albo makreli jest ok. 3-6g soli na porcję! Jest to dobowe zapotrzebowanie dla zdrowej, młodej osoby, która prowadzi aktywny tryb życia. Więc? Po co tyle soli???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo ludzie tak lubią, masy są do tego przyzwyczajone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Żeby się nie psuła. Biznes.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W pt tak sie strulam wedzona ryba ,ze nigdy juz ich nie dotkne. Na sama mysl mi sie rzygaac chce. Nie jedzcie tego szitu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wiem, biznes i konserwowanie, ale aż tyle?! W jednej rybie jest ok. 5 g soli!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zeby smierdzaca ryba tak nie smierdziala + okopca ja bardziej i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wypierdek
przecież nie ma przymusu aby kupować wędzoną rybę !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
21.33 masz rację. Kiedyś jedliśmy nad morzem ryby które nie były mało słone i ŚWIEŻE. Były smaczne lecz dużo sprzedawali wiec nie solono bo nie leżały długo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bo po słodkim soczku (z solą) będzie ci się chciało bardziej pić i kupisz kolejny soczek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×