Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko modyfikowane na zadanie?

Polecane posty

Gość gość

Synek ma miesiac, na poczatku pil co 3 godziny na przemian mm i moje mleko. Teraz jednak bywa roznie. Budzi sie co 2,5-4 godziny. Czasem po 1,5godzinie, zwlaszcza wieczorem. Nie pomaga przytulenie, podanie wody, wiec jest glodny. 3 razy po takim piciu z malym odstepem spal mi w nocy 5-6 godzin ciagiem. Wczoraj wypil o 20, o 22, zasnal o 24 i spal do 5.45. Wypija mniej wiecej 90 ml na raz. Czytalam rozne opinie, niektorzy wlasnie polecaja podawac mm na zadanie, inni nie. Z corka nie mialam problemu, pila jak w zegarku co 4 godziny, w wieku malego wypijala juz 120 ml, a majac 3m przesypiala noce.

Gość gość
Moja córka w dzień potrafiła co 1.5 godz pić przebrana była nic jej innego nie dolegalo a przy butli się uspokajała więc była głodna. A w nocy do jedzenia czasem w ogóle się nie obudzi albo około 3-5

Gość gość
Jak pije to znaczy że potrzebuje :)

Gość gość
Ja podawałam na żądanie i moja wypijała w tym wieku 60 ml max, 120 to wypijała może jak miała rok.

Gość gość
Ja dawalam mm na zadanie i moje dziecko nie jest grube. Troche pomysl. Jakbys byla glodna a ktos ci daje wode do picia? Nie bylabys zla. Gdzie matczyna intuicja...?

Gość gość
Wiesz, juz zdazylam sie nasluchac o rozpychaniu zoladka i grubym dziecku i o tym, by trzymac sie odstepow czasowych,wiec probowalam z ta woda i herbatka. W koncu i tak konczylo sie podaniem mleka. Co jeszcze zauwazylam, synek szybciej wola, gdy nie spi, namacha sie raczkami i nogami, napatrzy i wtedy z reguly chce mleko szybciej. Jak pisalam, corka budzila sie co 4 godziny jak w zegarku, zreszta pozniej tez mialysmy rytm dnia i posilki o w miare takich samych porach. Synka musze sie nauczyc ☺

Gość gość
Ja podawałam częściej a mniej.