Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tesciowa krytykuje moja córkę przy świadkach.

Polecane posty

Gość gość

Moja córka jest w wieku szkolnym, jest dzieckiem raczej cichym i nieśmiałym. Do niedawna była jedyną wnuczka, ale jakiś czas temu pojawiła się rodzinie druga dziewczynka w zbliżonym wieku - córka z pierwszego małżeństwa żony mojego szwagra. Od tamtej pory moja córka jest upominana i krytykowana na każdym kroku przez moja tesciowa. Drugiej "wnuczce" nie powie nic choć tamta jest o wiele bardziej głośna i generalnie jest dość rozpuszczonym dzieckiem. Nie przeszkadza mi to, że w rodzinie pojawiło się kolejne dziecko bo z teściami widzimy się srednio 1-2 razy w miesiacu przez 2-3 godziny, a córka nie jest z nimi jakoś bardzo zżyta, ale denerwuje mnie tłumaszenie mojego dziecka i krytykowanie np. jej wyglądu, że w porównaniu do tej drugiej dziewczynki jest niższa, ma słabsze włosy i krótsze włosy niż tamta. Najgorsze, że tesciowa komentuje jej wygląd i nieśmiałość w obecności tamtej dziewczynki i jej mamy, która aż krasnieje gdy słyszy ze jej córka jest lepsza. Boje się, że to w negatywny sposób wpłynie na poczucie wartości mojej córki :/

Gość gość
Jesoo i nie umiesz zareagować? Powiedz jej przy następnej takiej akcji, że nie podoba Ci się jej zachowanie, oczywiście musisz mieć męża po swojej stronie. A jak ona nie poslucha, to kolejny raz też tak zareaguj i kolejny. Jak to nic nie da, to zrywasz z nią kontakt i tyle, a twoja córka jeszcze ci za to podziękuję. Ja bylam też takim dzieckiem i bym była wdzięczna rodzicom gdyby mnie odizolowali od takiej babci .