Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parobek

Czy warto przestać się masturbować?

Polecane posty

Gość parobek

Jak w temacie, czy warto przestać się masturbować? Czy wiążą się z tym jakieś korzyści? Chodzi mi o tzw. walenie konia- czyli męską masturbację. Jestem mężczyzną bez stałej partnerki i chciałbym wiedzieć czy lepiej dużo się zaspokajać, czy może lepiej to ograniczyć.

Gość gość
wal konia ile sie da bo to przyjemne jest

Gość goscemaja
Nie odmawiaj sobie przyjemnosci, skoro nie masz stałej partnerki:)

Gość gość
Nie wal konia, niech natura i hormony wezmą górę i znajdziesz sobie partnerkę. Niech to się przekształci w chęć zdobycia partnerki .Tak małego od tego walenia będziesz miał krzywego jak rogal.

Gość gość
kolega wyżej dobrze mówi. Ogranicz mocno masturbację, to wtedy przekształci się do w chęć zdobycia partnerki. Gdy ktoś to robi stale ( np codziennie) to zamyka się w sobie i nie ma nawet chęci kogoś poznać. Jak nie chcesz być stale sam, to ogranicz.

Gość parobek
gość wczoraj Jeżeli by to faktycznie na 100% działało to bym bardzo chciał mieć stałą partnerkę seksualną, ale nawet przy dłuższej abstynencji nigdy nic z tego nie miałem, a jednak chciałbym mieć jakieś życie seksualne, nawet w pojedynkę :(

Gość gość
najlepsza baba to wlasna graba wal ile sie da

Gość gość
Ja mam stałą partnerkę, ale i tak się masturbuję. Przyznam, że czasami wolę sobie sam dogodzić niż zajmować się kobietą. Dziwne, ale tak już mam.

Gość Nostradamusssssssss
Gościu wyżej jak klepiesz kuca codziennie to nic dziwnego masz tak zryty beret że to jest chuj lepiej przestań to robić póki nie jest za późno pozdrawiam

Gość gość
Nie słuchaj tym dziwaków. Masturbacja nie jest z biologicznego punktu widzenia niczym złym. Inne zwierzęta także to robią. Jest to sposób na rozładowiwanie napięcia seksulanego, ale także udowodniono, że częste wtryski mogą zapobiegać przetostowi prostaty. Pod względem psychiki masturbacja także nie jest niczym złym, o ile nie przybiera znamion obsesji. A jesli chodzi o te teorie, jakoby powstrzymanie się od masturbacji miałoby pomóc w znalezieniu partnerki... nawet nie wiem jak skomentować te brednie...

Gość gość
Ja też nie mam partnerki, boję się zagadać do kobiety i sprawdziłem sposób z masturbacją. Kiedyś masturbowałem się co dziennie lub co drugi dzień tak przez kilka miesięcy i dziewczyny nie miałem. Później ograniczałem masturbacje aż po kilku latach zrezygnowałem całkowicie. Nie masturbowałem się 4 tygodnie i w nocy obudził mnie obfity wytrysk - polucje nocne. Po kolejnych 3 tygodniach znowu miałem polucje. Od jakiś 2 lat masturbuje się co 1-2 tygodnie tylko dlatego żeby nie mieć wytrysku w nocy. Czy przez ten czas bardziej chciałem seksu z kobietą - może trochę, czy miałem większą determinacje by zagadać do kobiety - zdecydowanie nie, czy myślałem codziennie o masturbacji - nie, czy co tydzień czekałem na ten dzień żeby się masturbować - nie, dopiero ja włączyłem jakiś filmik to poczułem ze chce tego. Tak jak nie miałem dziewczyny, tak nie mam i masturbacja nie ma z tym nic wspólnego.

Gość gość
Zwinność małpy siłę słonia daje częste bicie konia

Gość gość
Ta przyjemność dana nam jest bezpłatna jedyna za którą nie płacimy.Możesz być"świętym" a trafisz na partnerkę szatana,tej partnerce co masz w ręce możesz zaufać!!!!

Gość gość
Mam 65lat i to robię od zawsze,nawet przed i po st,os,um,ku...dź

Gość gość
Zwinność małpy, siłę słonia daje częste bicie konia :)