Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zorganizować rozstanie mam już dość

Polecane posty

Gość gość

Stoję w obliczu patologicznej sytuacji. Mam kochanka, który już zostawił rodzinę dla mnie. Z resztą już kiedyś się spotykaliśmy na studiach. Mój mąż też wie o tym ale on zamiast się wyprowadzić stwierdził że lepiej będzie dla dziecka jeśli zostanie, z resztą to on jest winny całej sytuacji. Ja już mam dość, postanowiłam ostatecznie to małżeństwo skończyć i wyeksmitować go. Teraz pytanie jak to wszystko rozegrać? Groźbą, prośbą czy po prostu wystawić walizki za drzwi? Tak by zminimalizować niepotrzebne awantury? Proszę o radę bo te co przechodziły przez to

Gość gość
No ale gdzie mieszkacie? Wasze mieszkanie/dom, jak się dorobiliście go? Rozumię że całe Twoje skoro chcesz eksmisji?

Gość gość
Moze pogadaj z nim. Napewno nie wyrzucaj mu walizek za drzwi daj mu czas zeby sobie cos znalazl Nie badz podla. Za malo szczegolow by doradzic

Gość gość
No więc tak: dom jest tylko mój bo dostałam od rodziców przed ślubem. Ogólnie on wyszedł na ludzi dzięki pracy u mojego ojca w firmie. No i wtedy jak zaczął zarabiać i z dziada zrobił się Pan to wtedy zachciało mu się dymania na boku. Wtedy ze względu na małe dziecko i moich rodziców postanowiłam wybaczyć ale wtedy zaczęłam się spotykać z kochankiem i tak to się ciągnie. Mąż myślał że poszaleje z tamtym i wrócę ale nic z tego. Podjęliśmy z facetem decyzję o byciu razem i zerwaniu z naszymi ślubnymi

Gość gość
Zachowajcie się w sposób cywilizowany, pozałatwiajcie sprawy z byłymi partnerami w sądzie, daj przyszłemu eks-mężowi czas na znalezienie nowego lokum i podzielcie stosownie majątek, opiekę nad dzieckiem. Nie dajcie się ponosić emocjom bo to tylko szkodzi w takiej sytuacji. Absolutnie nie rób akcji pokroju wyrzucanie byłego z domu, bo jego adwokat obróci to przeciw wam.

Gość gość
Wystąp o rozwód i dogadaj się z mężem żeby obyło się bez orzekania. I dopiero potem go wywal, bo to faktycznie w sądzie będzie świadczyło o twojej winie, a przynajmniej o tym, że się do niej przyczyniłaś. A orzekanie o winie to ładnych parę lat w sądzie, wiem coś o tym, bo u mnie trwało to 5 lat. Najwidoczniej twój mąż nadal ma nadzieję że jeszcze sobie wygodnie pożyje na koszt twojej rodziny.

Gość gość
Jesteście sobie warci. Maz ciebie zdradzał, a teraz ty masz kochanka i rozwalasz mu rodzinę, niszczysz życie innej kobiecie. Jesteś zwykłą kur(/)wa i mam nadzieje ze maz ci nie popusci i zabierze ci polowe domu sciero

Gość gość
Ja nie chcę żadnego orzeczenia o winie bo po co mi to. On też nie chce bo ma za dużo na sumieniu. Pogadałam z nim dzisiaj i powiedział że się nie wyprowadzi bo nie wyobraża sobie życia bez naszej córki. A widzenie raz w tygodniu to za mało. No i dupa

Gość gość
Jeśli będzie musiał walczyć o kontakt z córką czy pozostanie w domu to wyciągnie najcięższe argumenty przeciw tobie, nie komplikuj sprawy przez pochopne decyzje. Spotkajcie się wszyscy i porozmawiajcie jak dorośli ludzie o podziale majątku, opieki. Widzenie raz w tygodniu to rzeczywiście za mało, nie utrudniaj im kontaktu jeśli nie jest toksyczny dla dziecka.

Gość gość
Wystąp o rozwód, a sprawy lokalowe załatwisz później. Po rozwodzie nie będzie miał już nic do gadania, będziesz mogła wymienić zamki, bo trudno żebyś tolerowała go w swoim domu do dorosłości dziecka.

Gość gość
porpstu rozwó d a jak inaczej "rozegrac rozstanie"? chyba to nie ejst az tak skomplikowane zebys nie wiedziala ze jak ludzie nie chcą juz byc razem to się rozwodzą?

Gość gość
Rozwód. A jeżeli mąż nie jest zameldowanyto walizki auto i zmienić zamki. Żadna siła go w domu nie zatrzyma.

Gość gość
Jeśli jesteś jedynym właścicielem domu to wymeldować.

Gość gość
A co cię obchodzi ze on sobie czegoś nie wyobraża. twoj dom twoje zasady. Dajesz mu czas na wyprowadzkę np dwa tygodnie i tyle. Jak wyglądają sprawy finansowe? Płatności za dom( media, woda, podatek) jedzenie, sprzątanie. Czy macie oddzielne pokoje? Jak wyglada opieka nad dzieckiem z jego strony tzn co on konkretnie robi ( jak spędza z nią czas)?jak spędzacie święta? Razem? Możesz tez w ostateczności wystawić dom na sprzedaż -:)

Gość gość
Przede wszystkim rozwód , potem podział majątku i zasady opieki nad dzieckiem.