Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PaulinaPaulina

Jak nauczyć dziecko spać w łózeczku ?!

Polecane posty

Gość PaulinaPaulina

Drogie Panie , drogie mamy !! Mam 30 lat. Za sobą maciezynstwo nr 1 syn 9 lat i teraz obecnie roczną corkę. Z synem nie bylo klopotów urodziłam go jak miałam 21 lat i spał w łózeczku, byl bardzo samodzielny cichy i ogólnie dziecko aniołek Córka.... po urodzeniu kolki wiec miałam wyrwane z życia ponad 3 mc. Mała spała ze mna w łózku w sypialni. Zamiast odkladać ją do łózeczka padałam na twarz wieczorami razem z nią. Od urodzenia przesypia całe noce jednak tylko ze mną. Nikt nie może jej ululać oprocz mnie i nie dziwie sie małej skoro tata pracuje i nie ma go d wczesnego ranka do 18. Wraca jest kąpiek i dostaje małą spowrotem do rak. Wtedy butla i zasypia a ja kłade ją do łózka w sypialni. KAŻDA absolutnie kazda próba ululania jej i odkładania do łózeczka to darcie się ...bo przebudza się co 20-30 min. W łóżku duzym tego nie ma spi do rana a ja moge posiedzieć i obejrzeć jakis film. Jak spi w łózeczku to jest dramat i tym oto sposobem przez rok nie przespała ani jednej nocy w swoim łózeczku. Poniewaz nikt nie moze jej ululac kiedy podejmuje proby nauki odkładania do łózeczka to mała jest tak zawzięta że do 4 rano moze sie drzec wiec ja miekkne mając juz dosyc i wkładam ją do siebie i mała zasypia w sekunde. Drogie mamy jestem tak zdesperowana ze że z tym dzieciaczkiem nie moge sobie poradzić że zwracam się do was o złote rady :(

Gość gość
moja ma 2,5 roku i dalej spi z nami. Mamy duze lozko wiec luzz, kazdy sie wysypia. nie bylo takiej sily zeby ja przestawic na lozeczko. To znaczy sa sposoby zeby dzieci nauczyc spac samemu, zeby nie plakalo. Ale jak to mowi moja kolezanka (psycholog), dzieci z domu dziecka tez nie placza i nie robia problemow.