Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nienawidze mojej matki bo mozna powiedziec ze zniszczyla mi zycie

Polecane posty

Gość gość

Jak bylam mala bila mnie i nie byly to klapsy czy kara za sle zachowanie, bila mnie na oslep np. po glowie bo np. ktos ja zdenerwował. przez to mialam nerwice w szkole i balam sie tam isc. Potem jakos sama wyszlam na prosta i w liceum juz stalam sie pewniejsza siebie i normalna nastolatka. Ale ona cale liceum i studia mi wmawiala nadal,ze do niczego sie nie nadaje itd. Teraz jestem dorosla i nie radzę sobie z zyciem osobistym, mam czesto stany depresyjne i ogolnie czesto jestem nieszczesliwa, nie uklada mi sie w zwiazkach... Pomimo, ze niby jestem juz dorosla i ponosze sama za siebie odpowiedzialnosc, to mysle, ze niestety ona bardzo negatywnie wplynela na cale moje zycie

Gość gość
Mam podobnie, tez byłam bita w dzieciństwie przez rodziców, ale nie po głowie tylko po tylku, nogach, rekach. Nigdy ze mną nie rozmawiali tylko zaraz brali pasa, kabla albo kapcia i mnie bili. Nie było to żadne katowanie ale jednak zostawiło ślad w psychice, szczególnie ze często dostawalam za nic....

Gość gość
U mnie może nawet nie katowanie, ale mogla mi zrobic krzywde bijac mnie po glowie, to jest raz , a po drugie tez to zostawilo slad w psychice, moze nawet na zawsze... Niestety nadal jest toksyczna osoba. Jak np. plakalam po zerwaniych zareczynach to stwierdzila ,ze to "fanaberie" i sie tym nie przejela zbytnio

Gość gość
mnie oboje rodzice bili, z tego mimo terapii nigdy nie wyszłam, mam depresje, nerwice. To taki bagaz do końca zycia.

Gość gość
A ja nienawidze swojej corki, zmarnowała mi życie i pobiła mnie.

Gość gość
Ooo gosc 15.21 odezwała sie zapewne toksyczna mamusia . Ja tez bylam bita na oślep,kablem,mocno,prawie za nic. Ja jestem juz dorosla osoba,matka strasznie toksyczna,ksiazkowy przyklad 8 cech toksycznej matki,wszystko sie zgadza i jeszcze wiecej. To nie życie z taka osoba,chocbys na głowie stanela a wrecz jest gorzej.

Gość gość
Ludzie to qrwy i kazdy powinien zaplacic za swoje wybryki np poje/bane skur/wiale polaczki bijace swoje dzieci powinni dostac ciezki wp*******od swoim doroslych dzieci. Ja np kiedys wp******ilem mojemu staremu jak byl naj****y, co prawda wystarczyla jedna bomba w ten jego wstretny ryj no ale jakie to bylo satysfakcjonujace :D jak polecial z***bany przez caly pokoj i prawie sie zabil po moim ciosie hahaha za wszystkie moje cierpienia i chamowy ktore musialem przezywac!!!!!!!

Gość gość
toksyczne dzieci się odezwały, nie warto splunąć na takie coś, za darmo po dupsku nie dostawliście, ale nic wam to nie dało, popaprańcy

Gość gość
Czasami dzieci są niewydarzone i nic się na to nie poradzi

Gość gość
Myślę autorko, że jesteś tylko niby dorosła, niby dojrzała, a matka bez powodu nie daje klapsa. Weź się w garść, bo zmarnujesz życie sobie i matce. Najłatwiej popaść w depresję, obwiniać wszystkich tylko nie siebie; trudniej ruszyć cztery litery i radzic sobie w życiu. A samotna to jesteś, bo trudno z tobą chyba wytrzymać.

Gość gość
Aha wiec ty uwazasz, ze matka ma prawo bic dziecko po glowie bo ją np. ktoś zdenerowal, albo miala zly dzien, tak?

Gość gość
Mnie nie bili a też mam nerwice.

Gość gość
Trudno, to jak nie bedzie mial kto matce podac wody na starosc moze ona pozaluje, ze Cie tak traktowala. Niestety za bledy trzeba placic. Ja swojej kiedys powiedzialam, ze jak jeszcze raz mnie uderzy to pojde na policje i serio bym tak zrobila bo jako dziecko tez mialam prawo do nietykalnosci osobistej

Gość gość
Jaki jest książkowy przykład toksycznej matki a jaki toksycznej córki? Przecież toksyczni są ludzie, a nie matki tylko. Każda matka była kiedyś córką, a z córek robią się matki. Nic nie bierze się znikąd.

Gość gość
Ja mam nerwicę z powodu złych dzieci, a przemocy nie stosowałam, wychowanie w domu nic nie dało, ulica, media i koleżanki nauczyły wszystkiego złego.

Gość gość
16:16 Ej chyba w łeb dostawałaś, bo zasłużyłaś, zwalasz na sąsiadkę, powinnaś dostać poprawkę. Na policję możesz donieść, ale policja cię nie wyżywi i nie wykształci, no chyba , że wolisz dom dziecka?

Gość gość
Autorko, matka miała rację, sama widzisz, że sobie nie radzisz .

Gość gość
wspolczuje Ci autorko ale sama nie wiem czy bardziej wspolczuc Tobie czy tym zalosnym popaprancom ktorzy pisza ze tatus bez powodu nie bije, nie g****** Pomaga terapia u dobrego fachowca. Pomaga tez dobry facet ale dobry zwiazek czesto sie udaje dopiero po terapii.

Gość gość
Może i wolę dom dziecka, a pozniej wyjde na swoje bo np. wyjade za granice i z matka zerwe kontakt, bedzie sama na starosc i dobrze jej tak

Gość gość
Słuchając was można pomyśleć, że rodzina to patologia, a rodzice są od bicia dzieci. Albo jesteście z patologii, albo macie po 12 lat, albo macie nasrane w głowach.

Gość gość
Lepiej być samą na starość niż znosić przykrości od złej córki, życie jeszcze da ci po łbie.

Gość gość
gość dziś A ja nienawidze swojej corki, zmarnowała mi życie i pobiła mnie. W jaki sposob ci zmarnowals zycie

Gość gość
Straszny temat. Mnie mama nigdy nie zbila ani ja nie bije corki. Co u was taka patologia? Skad sie to bierze?

Gość gość
Tak, autorko, Twoja matka źle Cię traktowała, używała wobec Ciebie przemocy. To było złe i zostawiło ślad w Twojej psychice. Ale teraz jesteś już dorosła i od Ciebie zależy, co z tym zrobisz. Od użalania się nad sobą nic się nie zmieni... Idź do psychologa, do psychoterapeuty, na terapię DDD. Zacznij żyć! Nie dawaj więcej matce władzy nad sobą! Powodzenia!

Gość gość
Pieprzycie ze pomaga porada u fschowca. Na to nic nie pomoze. Pamiec o tym zawsze bedzie, fachowiec nie pomoze zapomniec o traumie.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie nienawiści dziecka do matki.

Gość gość
Dlaczego dawaliscie sie bic przez matke? Ja bym jej oddala, nie ma bicia za nic. Skoro matka bije was za nic to oddajcie. Tylko tak nauczycie matki dobrego zachowania. P********a patologia

Gość gość
Gdybym wiedziala ze zasluzylam to ok, moge dostac ale nie wtedy gdy nie zasluzylam. Tez mialam przejścia z matka. Nigdy nie byla mi bliska

Gość gość
Matka zmarnowała ci życie, a ty kontynujesz to marnowanie. Jesteś ofiarą, bo kazdy czasami dostał od rodziców, a tylko nieliczni są zmarnowani.

Gość gość
ja tam czasem dostawałem w dupsko i jestem wdzięczny bo wyszedłem na ludzi