Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kupka u dwumiesięczne go dziecka wejdzcie proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Otóż od początku od urodzenia podajemy dziecku mleko nan optipro plus takie jak podawali e szpitalu. Kupki po nim były musztardowe i no "ladne". Jednak zaczęły się kolki za porada pediatry zmieniłam mleko stopniowo na bebiko. Jednak dziecko zaczęło niemilosiernie płakać bo bolał go brzuszek wróciliśmy do nan plus. Znów zaczęły się kolki ale kupka była ładna z plus przeszliśmy na nan w kartonie bez plusa na początku było ok.. W szóstym tygodniu bylismy na szczepieniu i od tamtego czasu 2 tygodnie dziecko robi kupki zbite i zielone przeważnie może z 2 razy była żółta . Pielęgniarka środowiskowa powiedziała że to może być po szczepieniu tylko że już trochę czasu minęło a on robi jedna kupę na dwa dni. Le międzyczasie ostatecznie wróciłam do nan plus w puszcze też ok dwa tyg temu i tak już zostaje. Nie będę go męczyć. Zastanawia mnie to bo ostatnia kupę robił w poniedziałek dość obfita pytalam pielegniarki powiedziała że jeśli dziecko nie gorączkuje to jest ok jednak idę dziś do lekarza Jest pogodny tylko marudzi dziś trochę. Wsadziłam mu malutki kawałek czopka i wypróżnił się po chwili zrobił z początku żółta dalej zieloni żółta bardziej zbita. On bardzo mocno ciśnie ale pytałam położnej mowi że to każde dziecko tak robi.

Gość gość
Powiedzcie mi czy to normalne? Mały bardzo mało mi płacze a jeśli już to dlatego że nie może puścić baczka. Ale te kupki mnie martwią. Dużo pije herbaty rumianiowej wody i koperkowej w ostatnich dniach nawet bardzo dużo jak na niego

Gość gość
Może za dużo mu podajesz tej wody koperkowej i rumiankowej,albo to od zmiany mleka

Gość gość
Daj znać co lekarz powie

Gość gość
Ale wróciliśmy do mleka które przyjmował na początku. Bo ja piersia nie karmie. Karmilam dwa tyg i to mieszanym później samo mm. Ciężko mu się wyprozniac. Przecież herbatka koperkowa to niby na trawienie?nie wiem co zrobić kolki przeszły bo podawałam mu sab simplex a kupki zaczęły się po t yhm szczepieniu. I tak się utrzymują

Gość gość
Za dużo herbatek na trawienie też nie zdrowo

Gość gość
autorko nie wiem jak z mlekiem, ale my po szczepieniu mieliśmy kupki zielone ze śluzem rzez 3 tygodnie! W dodatku 3-5 dziennie, a zawsze tylko jedna "ładna" musztardowa:P ja bym jeszcze trochę przeczekała.

Gość gość
Ok dziękuję bardzo mam nadzieję że się unormuje. Czyli to być może objaw psozczepienny. Mój maluch dostawalfuragine myślałam że to może przez to.