Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poraża mnie podejście do życia kobiet nie pracujących żyjących z Ops i 500plus

Polecane posty

Gość gość
Każdy ma prawo mieć własne zdanie na dany temat ale widzę że więcej krytyki niż ewentualnej mobilizacji by coś w tym życiu robić poza siedzeniem w domu ;-) i chodzeniem do OPS. Ale widocznie tak jest dobrze nic mi do tego .Jasnowidzem nie jestem ale wiadomo jak jest możliwość pracy w domu to jest to dobre rozwiązanie ;-).

Gość gość
Taaa jasne już idź sobie stad Autorko i pamiętaj że nie twoja broszka jak kto żyje i jak żyć będzie.

Gość gość
Gość 13:06 to już jest wyłudzenie pewnie nie ona jedna tak robi takie czasy nastały .;-) a szkoda gadać ;-)

Gość gość
13:11 I wyobraź sobie że ta kobieta nie miała na utrzymaniu dziecka, bo jej już dorosłe, i mieszkała u rodziców,pracowała na etacie. Takich ludzi trzeba by linczować a nie samotne matki czy osoby nieporadne życiowo.

Gość gość
Do gość 13:09 Co ta jasne ? możesz się jaśniej wypowiedzieć ?

Gość gość
a ja mam pytanie do autorki: ci cie to obchodzi??? Ty jej nie będziesz za X lat utrzymywać wiec co cie boli? Plotkaro!!!

Gość gość
Gość 13:13 to zwykłe wygodnictwo ale cóż ....jak się czyta to wiele by brało gdyby dawali ;-) .

Gość gość
Zdajecie sobie sprawdę że OPS to jest już ostateczność, tzn że ktoś nie ma wyjścia i musi poprosić o te pieniądze, jak tak miałam. Choć bardzo źle się czułam na samą myśl że muszę tam pójśc. Jest dużo osób potrzebujących faktycznej pomocy , dużo starszych ludzi którzy nie mają za co żyć. Te pieniądze się im należą.

Gość gość
13:19 Takim nic już nie pomoże , nie mają wyobraźni, rodzą dzieci ale co poźniej...Lepiej w ogóle nie brać takich osób pod uwagę.

Gość gość
Pewnie że nie moja sprawa jak kto żyje i żyć będzie oczywiście ale prawo do własnego zdania mam ;-) tak jak każdy wolny człowiek a tu proszę obrońcy się pokazali wiadomo że każdy jest inny i inną ma też sytuację życiową nie każdy też może w ogóle pracę podjąć z różnych względów i takie rzeczy się rozumie .Ale co innego sytuacja a co innego wygodnictwo itd ;-)

@ gość dziś czy w ogóle myślą o przyszłości swojej i dzieci?.Teraz Państwo daje pomoc jest 500plus ,jest pomoc z OPS czasami są alimenty ale te pomoce nie są wieczne dzieci w końcu dorosną i wtedy pomoc się skończy .Pytanie co wtedy ? x Jakoś tak się dziwnie składa, że wcześniej lewaki forsowali dla dzieciom / pedofilię wczesnoszkolną zwaną gender i inne atrakcyjne zboczenia spod płaszczyka edukacji tęczowej. Lewactwo samo dzieci nie miało więc los dzieci ich nie obchodził. Odkąd jednak PiS wprowadził program 500+ to nagle lewactwo się przebudziło i nawet na kafe widać wysyp wypowiedzi przejmujących się losem dzieci (patrz: autorka). Lewaczka nagle jest dogłębnie przejęta losem cudzych dzieci. Nie lepiej będzie doustnie przejęta trzymaniem cudzego kuutasa w gębie, a do cudzych dzieci niech nie zagląda tak jak nie zaglądała gdy nie było programu 500+.

Gość gość
Rozumiem starsze czy chore osoby które nie są zdolne do pracy lub po ciężkiej chorobie które nie mają wyjścia i idą do OPS po pomoc,ale nie młode osoby które mogą podjąć pracę ale nie chcą bo po co jak OPS może dać i rodzą dziecko za dzieckiem żeby czasami się pomoc nie skończyła bo dzieci przecież rosną ;-)

Gość gość
13.26 Barwo brawo pięknie napisane, popieram. Te 500 plus niektórych boli bardziej niż pedofilia i gender. Jeszcze wracając do autorki nie dość, że pisze z błędami to jeszcze bez znaków interpunkcyjnych.

Gość gość
Autorko, widzisz ile agresji się pojawiło gdy zadałaś niewygodne pytanie... Co będzie dalej? Takie osoby nie myślą o przyszłości, myślą tu i teraz. Całą resztą usuwają w tył swojej głowy bo tak naprawdę boją się tego pytania. A Ty tu wyskakujesz z nim i wyciągasz je na wierzch. Wtedy dochodzi to agresji typu co cię to obchodzi, zazdrościsz itp. itd. Ja też jak i Ty jestem ciekawa jaki pomysł Ci ludzie mają na życie, tak po prostu z czystej ciekawości. Nie po to, żeby je krytykować, obrażać. Dla mnie taka postawa jest tak abstrakcyjna, że jestem najzwyczajniej ciekawa. Ja pracuję i martwię się co będzie za 10-20 lat, mimo że zarabiam całkiem dobrze, a one zamiast wziąć np. 1 tys. PLN na dzieci (jeśli 2) i jeszcze dorobić co najmniej drugie tyle to wolą siedzieć w domu. Nie rozumiem i jestem ciekawa. Pytanie oczywiście nie dotyczy tych, które nie mogą tak zrobić.:-)

Gość gość
Przeczytałem całą dyskusję i szczerze nie zainteresował bym się taką osobą która ma takie myślenie jak nie które tu osoby ,a wiem że samotne mamy bardzo często myślą żeby poznać kogoś do stałego związku i osobiście nie mam nic przeciwko ;-) tylko jestem za tym żeby wspierać się razem itd ale praca przede wszystkim ,nie ważne za ile ale praca ;)

Gość gość
Do gość 13:35 miło się czyta twoją wiadomość skąd jesteś ? ;-)

Gość gość
do a idu ty w kibinimater Widać, że intelektualnie dużo Ci brakuje. Najpierw agresja, wyzwiska od jakiś lewaków itp., a tak naprawdę nawet nie przeczytałeś/aś pytania. Autorka nie pyta o los dzieci. Pyta o los nic nie pracujących dorosłych. Podejrzewam, że nie chodzi o troskę o nich. Pytanie jest ciekawe patrząc na nią ze społecznego punktu widzenia. Co robią ze swoim życiem ludzie jak im dać parę groszy? :-)

Gość gość
500 plus nie boli ;-) zaboli jak zabiorą ;-)

Gość gośćówa
No to ja z tej 13:35. Pochodzę z południa Polski, a teraz mieszkam w centrum. :-)

Gość gość
Dobre pytanie. Będą zebrać po rodzinie i znajomych i po MOPS-ach. Mam taką w rodzinie. Nie pracowała i ma 600zl zapomogi i dzieci za granicą ale dzieci niechętne żeby matkę utrzymywać wiec ona łazi po rodzinie, sąsiadach i pożycza pieniądze ale ludzie jej nie pożyczają bo ona nie odda wiec jej produkty żywnościowe kupują i tak żyje ale makijaż zawsze ma zrobiony, fryzurę i paznokcie pomalowane. Tacy ludzie leniwi to nie mają wstydu.

Gość gość
Nie wiem skąd w ludziach tyle agresji i jadu ;-) co pieniądze robią z ludzi ;-).Jak to się mówi chcesz stracić przyjaciela pożycz mu pieniądze ;-).

Gość gośćówa
gość dziś Nikt nie zabierze już 500+. Żadna partia tego nie ruszy bo się będą bali, a wiadomo jacy są politycy. Tak więc to co piszesz to nie prawda. :-)

Gość gość
Odpowiem i ja - jest coś takiego jak emerytura socjalna, czyli świadczenie dla osób, które nie skakały sie praca. Wiadomo - nie sa to jakieś wielkie pieniądze, ale sa, a dodatkowo taka osoba zapewne do starości będzie z opieki wyciągać wszystkie pomoce, jakie sie da.

Gość gość
Teraz nad polskim morzem to tyle patologi, że już nie ma po co tam jechać. Nawet w drogim pensjonacie się zagniezdza. Kiedyś był spokój bo ich nie stać było na droższe hotele czy pensjonaty a teraz za państwowe pieniądze się rozbijają i ludzie muszą się z holota męczyć nawet na wczasach. W tym roku wczasy w ogródku i święty spokój.

Gość gość
To jest widzę przyszłość obecnych nie pracujących ;-) i kolejny pomysł na życie ;-) .

Gość gość
Dodatek 500+ jest do 18 roku życia.

Gość gośćówa
do gość dziś No ok, jakieś tak drobne od państwa dostaną znaczy się od nas, tych pracujących bo państwo nie ma własnych pieniędzy, ma tylko to co z podatków uzbiera. Tylko czy o to chodzi w życiu, żeby chodzić gdzieś i prosić się o te kilkaset złotych. Ja rozumiem sytuacje losowe, które się zdarzają i ludzie muszą szukać pomocy, zresztą taka jest idea pomocy społecznej, żeby pomóc potrzebującym, ale przecież mnóstwo ludzi zrobiło sobie z tego sposób na życie, życie w sumie byle jakie bo to przecież nie są duże nie pieniądze, takie tylko, żeby jakoś tam byle jak przeżyć.

Gość gość
Do gość 13:35 .Masz rację sposób na życie ;).

Gość gość
:D :D :D Mnie to strasznie śmieszą teksty jak to fajnie jest mieć gromadka dzieci.:D:D:D Gdyby to było takie fajne to każda kobieta by miała po kilkoro a rodzin wielodzietnych jest bardzo mało na świecie wiec to nie jest takie superowe. Gromady dzieci to tylko w krajach arabskich, u Cyganów i w krajach azjatyckich, kraje Ameryki południowej u czarnej ludności. :D:D:D Niech rodzą dzieci ile chcą, kto im broni. Ktoś musi przecież w przyszłości pracować na emeryturę takich księżniczek jak ja, zawsze świeża, piękna i pachnąca a nie kocmoluch. A to, że nawet drugie dziecko jest z wpadki i kolejne to nie trzeba nikogo przekonywać bo jak matka moze chcieć dzieci logicznie myśląc jak z mieszkaniem problem albo z praca albo dzieci na wychowaniu dziadków przez cały dzień albo jakiejś ciotki lub opłaconej nianki. Większość dzieci ma właśnie takie dzieciństwo. Ale przekonują w postach na forum jak to im jest cudownie tylko dlaczego nikt im tak naprawdę nie zazdrości? ;D:D:D

Gość gość
A mnie wkurfiaja bogacze co maja sie jak pączki w maśle i lecą po te 500+ aż sie kurzy. To jest wiocha.