Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poraża mnie podejście do życia kobiet nie pracujących żyjących z Ops i 500plus

Polecane posty

Gość gość
16.47 dokładnie to są hipokryci i założę się, że autorka posta tez kombinuje.

Gość gość
Niektóre krowy nigdy nie pracowały, cały czas ciągną kasę z opieki, mężowie z wielkimi bębenami od piwska i od kebabów dorabiają za granicą ale oficjalnie nie pracują, tak że na trójkę małych gremlinów dostają 1500 + zapomoga i to co dorobi spaślak, gniotą się na 30 metrach ale krowa ryja zakolczykowała,łapy wytatuowała, kudły na czerwono wymalowała i żyją na nasz koszt. Dawać tylko tym, którzy pracują a nie patologię produkują.

Gość gość
To mój pierwszy wpis i przeczytałam tylko pierwszy post autorki, skądinąd znany z innych tematów. Wydaje mi się że autorka jest ofiarą wkładają kobietom do głowy doktryny że bardziej wartościowym jest człowiek ciężko pracujący, żyjący bez pomocy innych. Autorka dała się oszukać i nie może się pogodzić z tym że źle wybrała. Nie jest w stanie zrozumieć że o zadowoleniu z życia nie decydują pieniądze, praca i ambicją. Można szczęśliwie życie przeżyć będąc kura domowa "bez ambicji", bez kariery itp. Autorka myśli że czym bardziej będzie miała "ciężkie" życie tym swiat ja bardziej doceni. Ze pracując od świtu do nocy zasłużył sobie na pomnik. Tym czasem, myśląc o emeryturze, czarnych scenariuszach mija jej życie, młodość itp. Moja rada - przestań być taka Zosia samotna bo ani nikt tego nie doceni ani nie da ci to szczęścia. A co do punktu widzenia podatnika, no cóż 500 plus nie jest sprawiedliwe, rozwala budżet i generalnie jest szkodliwe dla państwa. Ale z drugiej strony rząd robił już tyle szkodliwych i głupich rzeczy ze jedna w tą czy w tą nie ma znaczenia. Wystarczy przy wyborach powiedzieć co o tym myślisz.

Gość gość
Mało tego że nie pracują, opieka opłaca mieszkania, obiady, daje dodatki a oni jak króliki, rach ciach i następne.

Gość gość
I zazdrościć im? Chciałbyś takie życie prowadzić, być tymi ludźmi? , nic trudnego , se zrób rach ciach dzieci dopóki program istnieje i przestań zrzędzić.

Gość gość
Nie wszyscy to patole ale jak tylko zaczęli kasę wypłacać to widać, że u niektórych się polepszyło bo wcześniej palił kręcone papierosy teraz kupne i co dzieci z tego mają. Albo kurier 2-3 razy w tygodniu, taksówka przed blokiem, bo co jak kupiła sobie nowe buty to ich zdzierać nie będzie a i muzyka głośniejsza go sprzęt nowy ryczy a dzieci wyją bo hałasu nie lubią. Oj żal ale tylko dzieci.

Gość gość
Przestańcie głupoty gadać bo ja widzę że sytuacja finansowa rodzin bardzo się poprawiła dzięki 500+,dzieci chodzą fajnie ubrane, jeżdżą na weekendy, ferie, wakacje. U mojego syna w klasie 5 dzieci chodziło na darmowe obiady.A teraz tylko 2 dzieci chodzą, pozostała trójka zrezygnowała.

Gość gość
Ja jako pracownik socjalny zarabiam 1600 zl a moim podopieczny powodzi się dużo lepiej

Gość gość
do gość dziś Jesteś biednym człowiekiem, który wszystkich dzieli na dwie kategorie: swój i wróg. Bardzo Ci współczuje, takiego pojęcia świata i ludzi. Ktokolwiek inaczej myślący niż Ty to na pewno kodowiec, lewak, wegetarianin albo rowerzysta czy jakoś tam inaczej. Nie uczestniczę w żadnych wiecach ani z jednej ani z drugiej strony, nie należę do żadnego stowarzyszenia, partii, ani żadnych związków zawodowych. Jestem normalną osobą, której nikt nie musi mówić co ma myśleć w odróżnieniu od Ciebie. Sama obserwuję i oceniam, nie powtarzam banialuków po politykach w odróżnieniu od Ciebie. Mam nadzieję, że wszyscy Polacy się opamiętają i przestaną słuchać polityków a zaczną oceniać to co się dzieje, a nie co się mówi. :-)

Gość gość
Bo Ty pracujesz uczciwie, a leniwe krowy się z Ciebie smieją...

Gość gość
Recenzja mascary od too faced - better than sex :> patsslife.blogspot.com zapraszam !! :*

Gość gość
Zależy jaka sytuacja. Jedna dziewczyna pracowała na niecały etat, zarabiała jakieś 750 zł na rękę, dojeżdzała ok 6 km w jedną strone. Miała dwoje dzieci z którymi siedzieli dziadkowie. I zrezygnowała, dostała wtedy na dwoje i wyszło jej na to samo, odciązyła dziadków. Ja jej się nie dziwie. Czasem ktos zarabia najnizsza jak odliczy dojazdy to z 500 wyjdzie mu lepiej. Szkoda tylko skladek czy doswiadczenia, ale rozumie te sytuacje. Te co duzo zarabiaja raczej z pracy nie rezygnuja.

Gość gość
Dokładnie te co dużo zarabiaja to stac ich na opiekunke i mają gdzies 500. Tym z najnizsza to zamiast robic za darmo bo na opiekunke pojdzie to wola nieraz zostac w domu, przynajmniej one wychowuja wlasne dzieci.

Gość gość
Właśnie oglądam debatę z sejmu.Schetyna obiecuje że PO gdy dojdzie do włady,rozszerzy program 500+ na pierwsze dziecko,tak żeby KAŻDE dziecko dostawało.

Gość gość
Nie wiem czy PO to zrobi, ale PiS obiecywał na wszystkie dzieci, duda i szydło mówili, że są nie pieniądze mimo, że wszyscy inni mówili, że aż tyle kasy to nie ma. Okłamali nas jak ze wszystkim. Cały czas kłamią i do tego bogiem i wiarą sobie mordy wycierają. HIPOKRYZJA

Gość gość
To ja Ci napiszę tak szczerze, że miałaś super komfortową sytuację, że ktokolwiek ci został z dziećkiem aż półtorej roku i mogłaś iść do pracy. Bo ja mam teściową na drugim końcu Polski, a moja mama ma swoje inne sprawy, o których nie będę się rozpisywać. I ja zarabiając 1500 zł na rękę to bym na żlobek prywatny oddawała ok 600, 700 zł miesięcznie plus dojazd do pracy i co mi zostaje??? To ja mam nie widzieć dziecka 9 godzin dziennie z dojazdem z kilka stów dodatkowo na miesiąc? Dodam, że do państwoego żlobka dziecka nie przyjęli a są tylko trzy takie w naszym mieście. Pomyśl o sytuacji innych ludzi

Gość gość
20:57 i widzisz tym komentarzem pokazujesz swoja hipokryzje. A czymze ty jestes dzielac tylko kobiety na dwie kategorie te pracujace i te wszystkie b niepracujaca hm? Widzisz jak sama wpadłas w swoje sidła?

Gość gość
Wy sobie lepiej posłuchajcie, co się w sejmie wyprawia. Walka o władzę, żeby rozkraść i rozpieprzyć resztę budżetu. Wszyscy mamy równe szanse zostać żebrakami w tym kraju :-(

Gość gość
Kasy nie ma na emerytury, renty i 500+, miłego dnia awanturnice :-)

Gość gość
do gość dziś Prawda napisana z tym, że nie resztę, a resztkę, prawie wszystko już r.o.z.p.i.e.p.r.z.o.n.e. zostało + narobione długi. :-(

Gość gość
Niech się każdy o siebie martwi, wszystkich czeka bieda z nędzą. Jedni już kasy socjalnej nie dostali, bo zabrakło. Nie będzie za co się opijać i drzeć ryja na całą okolicę

Gość gość
Ech kobiety ja takiej bym nie chciał kobiety nie pracujące są bardzo roszczeniowe wszystko im się należy ale żeby coś od siebie dać ....to już za trudne bo po co coś robić jak można nie robić nic ;-)