Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poraża mnie podejście do życia kobiet nie pracujących żyjących z Ops i 500plus

Polecane posty

Gość gość
A co to jest tak naprawdę te 500zl? Zależy na jakim poziomie kto żyje. Na jeden wypad na weekend nawet nie starczy.

Gość gość
Zakazac uzywania antykoncepcji i wprowadzic kare pieniezna za brak dziecka po slubie.

Gość gość
do gość dziś Tak oczywiście nie interesuje Cię to. To po co tu na temat wlazłaś i się udzielasz. Ja pracuje od 17 roku życia dziś mam prawie 38 lat i też mam pełną ciągłość pracy. Nie interesuje mnie życie innych, ale interesują mnie pieniądze państwa, bo to są nasze pieniądze, eeehhh pewnie i tak tego nie zrozumiesz :-(

Gość gość
Ludzie uprawiaja seksy, a nie chca robic dzieci tylkp seksy im w glosie

Gość gość
Jeszcze ze dwa lata pobedzie żeby PO nie wygrało a potem będą zmiany. Z pewnego źródła :)

Gość gość
14:47 No mnie nie oświeciłaś ;) Tylko tak jak wcześniej napisałam, są ludzie i ludzie. Jedni zostaną z niczym za niedługo inni będą mieli te 500 zł gdzieś. Korzystają skoro mają prawo.

Gość gość
do gość dziś To co piszesz to kłamstwo, żadna partia nie cofnie 500+. Zostało wprowadzone i już zostanie. :-D

Gość gość
14:54 Ja nie wierzę że zostanie, będzie zamknięty ale te osoby które do tej pory brały , będą brały do18 stego roku życia dzieci. Podejrzewam że będzie pomoc dalej lecz w innej formie. Na pewno mają być jakieś cięcia, dużo w radiu na te tematy gadają.

Gość gość
Mam złotą zasadę, żeby nie wtrącać się do życia innych ludzi... Nie obchodzi mnie też opinia innych. Żyję życiem swoim i swoich bliskich. Szanuję innych niezależnie od wyznania, zamożności, poglądów politycznych. Zajmijmy się sobą, to świat stanie się lepszy...

Gość gość
Tylko spróbujcie zobaczyć jak wiele problemów przez 500+ będzie za 10-20 lat. Uważam, że rodzicom w Polsce trzeba było pomóc. Wszystkim rodzicom bez podziału ze względy na status majątkowy. Tylko ta forma pomocy jest jedną z najgorszych jaką mogli wymyślić z punktu widzenia Polski. Oczywiście z punktu widzenia wyborów najlepszą. Dlaczego najgorszą dla Polski....: 1) biedni rodzice przekraczający próg dochodowy nie dostali nic, a też powinni, 2) osoby, które uciekły z rynku pracy, po latach będą miały poważne problemy, żeby do pracy wrócić i trzeba będzie im dalej pomagać z budżetu państwa, więc program okaże się dużo droższy niż samo wypłacanie 500+, 3) osoby, które nie będą pracowały nie będą odkładały na emeryturę, a potem trzeba będzie do tych emerytur i tak dokładać, żeby osiągnęły minimum ustawowe, więc to kolejny koszt dla państwa, To kilka na sam początek jest tego dużo więcej.

Gość gość
do gość dziś Nie obchodzi mnie życie innych, nie obchodzi mnie czy ktoś zarabia 1000 zł czy 100tys.. Obchodzi mnie mój kraj i to co z nim będzie się działo za 30 lat. Czy mimo, że pracuje i odkładam na emeryturę to ją dostanę w takiej kwocie w jakiej odłożyłam, czy moje dzieci będą mogły zostać w kraju i tu pracować i się bogacić a nie że podatki będą tak wysokie, że będą musiały wyjeżdżać za granicę bo w Polsce nie będzie się opłacało legalnie pracować. Jeżeli Ciebie te sprawy nic nie obchodzą to tylko świadczy o tym jaką jesteś Polką. Mnie te rzeczy martwią, tym bardzie jak Ci co powinni dbać o naszą przyszłość robią wszystko żeby było źle. :-(

Gość gość
Do gość 14:51 .Popieram .

Gość gość
powinni sie czepic emigrantow nawalic im 50% podatku za zdradzenie narodu

Gość gość
Cytuje " Nie interesuje mnie życie innych ale interesują mnie pieniądze Państwa " o ten wpis chodzi ;-)

Gość gość
Tak pieniądze państwa to są m.in. nasze pieniądze. Tak się składa, że moje pieniądze mnie obchodzą i to jak są wydawane. Można się nie interesować polityką czy gospodarką, ok ja to rozumiem, że jak się tak postawi tematy to takie mogą być odpowiedzi. Te same pytanie można postawić od drugiej strony: Czy interesują Was wasze dzieci i ich przyszłość? Założę się, że tu prawie wszyscy powiedzą, że interesują. Skoro interesują Was wasze dzieci to powinno interesować Was nasz państwo, jego gospodarka i wiele innych rzeczy. :-)

Gość gość
Oczywiście, ze program nie jest sprawiedliwy, bo powinien obejmować każde dziecko, a nie tylko 2 i kolejne. Do tych co plują na bogatych, ze biorą - płaca wysokie podatki, a z podatków te pieniążki, wiec co was tak wpienia? A to,ze nie stać polski na ten program, to już insza inszosc...

Gość gość
Prawda Jest taka, ze najgorsze sa te cwaniary, co pobierają wszystko co możliwe,500 na każde dziecko, dodatki do mieszkań, przedszkoli, żywność, na opał, obiady w szkole itp, jako samotne oczywiście,chociaż facet jest normalnie w domu o pracuje, często gęsto robi lewe interesy za niezły hajs , a jesli już jest wykazywany w tych wnioskach to oczywiście bezrobotny, i to najbardziej Wpienia!!!

Gość gość
Za więźniów też płacimy podatki czy wam się to podoba czy nie , i za wiele innych rzeczy ,które często bezpośrednio nas samych nigdy może nie dotyczyć ale kto wie gdzie będzie za X lat , teraz nic nie jest pewne nawet majątek w banku. Znam ludzi którzy sie dorobili a znaleźli się oszuści i pozbawili ich całego dobytku.

Gość gość
16:18 Dlatego mają być cięcia niedługo .

Gość gość
Najgorsi to jednak są ci ludzie którzy sami dorabiają się ukrywając dochody tym samym płacąc niskie podatki, a o 500+ inne zapomogi i składki wypowiadają się tak szyderczo, to są szuje i podudzie dopiero.

Gość gość
podludzie* taka prawda najgorsza męda jaka chodzi po tym świecie.

Gość gość
Widać że nie słuchacie wypowiedzi publicystów i ekonomów, nikt nie zlikwiduje 500 plus, żaden rząd !na zachodzie taki program jest od kilkudziesięciu lat u nas dopiero zaczął się wdrążać więc jest wielkie halo:D zobaczycie co się będzie działo przed wyborami ,PO już obiecuje 500 plus na pierwsze dziecko a wcześniej mówili że nie ma na to pieniędzy hahaha, a PIS da 600 plus, zobaczycie ,kto da więcej ten wygra.

Gość gość
Swołocz która nie płaci podatków zgodnie z zarobkami zamilcz.

Gość gość
A czemu nie pomogą bezdzietnym, czy tacy są gorsi? Nie mam własnego mieszkania, nie mam dzieci, mam nerwice i fobie społeczna, nie pracuje i nikt mi w tym kraju nie chce pomoc, nawet ubezpieczenia nie mam, nic. Ale jakbym sobie walnela z piec dzieciaków to pewnie zaraz bym dostała mieszkanie i zasiłki i pomoc od mopsu.

Gość gość
16:54 dlatego że to jest program prorodzinny

Gość gość
-Loszki się rozmnażają i bardzo sobie chwalą...

Gość gość
Gość 16:54 jesli masz problemy na tle psychicznym to lecz sie i staraj o rentę.

Gość gość
14:51 na jakim ty swiecie żyjesz? Żeby tylko w ten sposób nas okradano to moze i bym zrozumiała, alejest tyle różnych sytuacji w której jeden okrada drugiego ze jak bys poznała wszystkie osoby ktore zyją twoim.kosztem po cichaczu to byś z krzesła spadła.

Gość gość
15.03 co ty z kodu jesteś? Ile ci płacą za zakładanie takich tematów. Jakos za granica taka pomoc finansowa rodzinom nikomu nie przeszkadza tylko u nas ludzie potrafią srać do własnegi gniazda.Tfu brzydze się takimi ludzmi. Za granicą to norma a u nas to jakies obrzędy odprawiaja nad tym 500 plus.

Gość gość
I racja jakos nikt nie martwi sie o to, że utrzymujemy mordercow, g****icieli i pedofilow w" wzięzieniu" gdzie mają lepiej niz niejeden biedny, schorowany czlowiek człowiek. To tez idzie z naszych podatków i to jest dla mnie bardziej frustrujące.