Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za dużo jest już w naszym kraju ukrainek i ukraińców

Polecane posty

Gość gość

wszedzie slysze ukrainsko ruski jezyk, boze nawet w mojej osiedlowej żabce sprzedaje ukrainka, wygląda jak ladacznica

Gość gość
to powiedz kierownikowi sklepu, że skoro zatrudnia Ukrainkę to ty tam kupować nie będziesz albo zwyzwij ją od banderówek i powiedz, aby się wynosiła z Polski!

Gość gość
Skoro Polacy uciekli za pieniądzem to ktoś musi w kraju pracować. Ale państwo myśli, że jest ok. I zamiast podnosić pensje tym najbiednieszym żeby wyrównać płace, to podwyżki dostają ci na stołkach.

Gość gość
gdyby nie te bydlaki przedsiębiorcy, to nie mielibyśmy tu imigrantów, po prostu wysokie płace zatrzymałyby 2 mln ludzi w Polsce, tak zrobili Czesi i tam z kraju wyjechało 50 tysięcy ludzi, a te antypolskie bydlaki które rządzą Polską zrobiły na odwrót, tak abyśmy mieli kłopoty z mniejszościami narodowymi tak jak inne kraje!

Gość gość
a co za roznica czy to Ukrainiec czy Polak? jesli uczciwie pracuje, chce wychowywac tu dzieci, ktore w przyszlosci beda sie czuc Polakami i beda budowac nasza gospodarke to w czym problem?

Gość gość
Dużo, to dopiero będzie. Sprowadzą rodziny. Przyjadą bogatsi (już są), wykupią mieszkania i niedługo będą pracodawcami Polaków i Ukraińców w tym pięknym przyjaznym im kraju. W jakim kraju młody człowiek z Polski może studiować, nie mając pojęcia o języku, a oprócz tego dostać pracę, ubezpieczenie i mieszkanie za prawie darmochę?

Gość gość
CO CI WŁAŚCIWIE SZKODZI TAKI UKRAINIEC? Wspolczesni Ukraińcy w większości mają z banderowcami tyle wspólnego co ja z Davidem Coperfieldem

Gość gość
A tak w ogóle to skąd wiesz że to Ukrainiec skoro nie odróżniasz ukraińskiego od "ruskiego"

Gość gość
ci ludzie maja kulture bardzo podobna do naszej. jedynie bym sie obawiala tych pracujacych na czarno, ktory nawet nie ma dostepu do lekarza. moja znajoma takich zatrudniala, do tego nie szczepila swojego dziecka i mala zachorowala na gruzlice kosci bo na ukrainie jest epidemia obecnie. Potworna tragedia.

Gość gośćAro
Polak szukający pracy w niektórych firmach zmuszony jest znać j.ukraiński. Pracodawca który zatrudnia pracownika ze wschodu dostaje dofinansowanie od państwa.Nie lepiej dać to Polakowi ? My chcąc pracować na zachodzie legalnie musieliśmy być członkami UNI. Za kilka lat chcąc pracować w Polsce będę musiał przyjechać z ukrainy....

Gość gość
źle się dzieje w Polsce

Gość gość
Czy ja wiem czy ukrainki wyglądają jak ladacznice , ja znam taka gruba i brzydkawa ale za to bardzo nie miło się patrzy na Polaków z takim chamskim usmieszkiem

Gość gość
No bo ta ukrainka siedzi na kasie w kauflandzie i jak jakaś ładna polka podejdzie to od razu robi taki chamski uśmieszek bo myślała że będzie gwiazda a się okazało ze wygląda słabo przy Polakach , wogole ukrainki sprawiają wrażenie wrednych