Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniecświata

Pryszczata dziewczyna ma szansę?

Polecane posty

Gość koniecświata

Także czy dziewczyna mimo że dobra i wrażliwa ale ma dużo blizn po trądziku, i sam trądzik na plecach,ramionach, pośladkach udach i nie raz mocno na twarzy ma szanse poznać kogoś tzn drugą połówkę ? ogólnie z twarzy bardzo ładna, fajna figura inteligentna z zasadami, lecz nieśmiała introwertyczka..

Gość gość
Chcesz szczerej odpowiedzi? Przy takiej skórze uroda traci znaczenie. Charakter będzie grał główną rolę, ale musisz trafić na inteligentnego i wrażliwego faceta. Czy ktoś może Cię pokochać? Jasne. Jeśli masz głębokie blizny po trądziku to powinnaś poczytać o RF mikroigłowej. Jeśli tylko przebarwienia- laser frakcyjny. Na mocny trądzik dobry dermatolog. Może potrzebujesz lepiej dobranej terapii. Nie poddawaj się ;)

Gość gość
Ja przez 5 lat walczyłam z trądzikiem i to takim naprawde powaznym. Nic nie pomagało a przy niektorych lekach do tego straszne puchłam i troche tyłam :/ teraz juz pozbylam sie teg problemu i buzia jest ok, pewnosc siebie skoczyła o 400%. Ale od kiedy nie mam trądziku nje bylam jeszcze w zadnym związku. A w trakcie walki z tą chorobą w sumie związałam sie 2 razy. Nie miałam wtedy jakos mega brania ale ci faceci doceniali mnie za to jaka jestem a nie za wygląd. Teraz jak wyglądam duuuzo lepiej to mam wieksze powodzenie ale musze przyznac ze tez zrobilam sie wybredna i tez wkurza mnie to ze komplementują tylko moj wyglad a dawniej czesto slyszalam miłe rzeczy na temat tego jaką jestem osobą. I pewnie, nawet z mega trądzikiem mozna smialo znalezc chlopaka ;)

Gość koniecświata
dzięki za odpowiedzi, niestety nie mogłam wiele lat się leczyć czymś mocniejszym bo brałam silne leki i w połączeniu z tymi na pryszcze bym po prostu kopnęła w kalendarz, teraz są odstawione ale.. są pewne kwestie które mocno mi przeszkadzają w dojściu do ładu ze skórą, nawet to że ja to ciągle odruchowo ruszam, drapie, cisnę.. potem niby odkażam i przemywam ale co z tego.. krążę w koło, nie umiem postanowić tego że nie dotknę się na dłużej niż tydzień, potem nie wytrzymuje i wszystko psuje.. "jakby" plusem jest to że faceci się mną interesują :( tylko .. mnie to nie cieszy bo mam to coś na sobie.. i jestem tym załamana, ciągle tylko długi rękaw i spodnie/długie sukienki/spódnice.. ja się bardzo siebie brzydzę, i nie chce potencjalnych kandydatów rozczarowywać/obrzydzać.. myślą że jestem ładna, że pewnie mam gładką skórę milutką, a tu zonk.

Gość gość
bez przesady, mój chłopak ma blizny po trądziku (takie zagłębienia), obecnie już nie ma trądziku, ale blizny pozostały. I baaardzo mnie to w nim kręci, to takie charakterystyczne dla niego :) jak się kocha, to w całości i wady stają się kochane, bo składają się na całość kochanej osoby ;)

Gość gość
Mam podobnie jak ty. Jestem zgrabna, z twarzy mocne 7/10 :D i mam ten pieprzony trądzik chociaż jestem na drugim roku studiów. Samoocena -100000 ale na co dzień raczej tego nie pokazuje. Chowam się za włosami i jest ok ;D Ogólnie nie narzekam na brak powodzenia, a gdy z chłopakiem poruszenia już ten temat to mówi, że ok, może mogłoby być lepiej ale nie jest źle i nikt mnie przez to nie ocenia, bo jestem ładna, mam pasję i nie jestem głupia. I tak im nie wierzę :V Ale może cię to podniesie na duchu. A serio na brak adoratorow nie narzekam, nawet ostatnio mój prawie ideał ze mną romansowal a to już wooooow :D

Gość prawi 114
to zrób coś z tym trądzikiem.. Bo o ile trądzik na plecach ujdzie , to posladki powinny być gładkie jak pupa niemowlaka . To jest strategiczne miejsce Dlaczego ztym nic nie robisz ? Bierz pryszcznic w zimnej wodzie . .Gorąca pobudza do produkcji łoju sposobow na walke z tym jest duzo

Gość gość
23:18 no i też jestem nieśmiała, więc jakbym czytała o sobie. Ale ja mam problemy z policzkami w sumie.

Gość koniecświata
pawi114, nie pisałam że nic nie robię.. ale właśnie robię - na tyłku są blizny i wrzody już nawet nie trądzik, tak powinna być gładka ale u mnie nie jest, tylko mnie tak pokarało w rodzinie. Robię, peeling, prysznic w ciepłej biorę, ale może popróbuję w chłodnej.. no i te maści i kremy.. jedyne co się zmienia to stan konta..

Gość koniecświata
do gość dziś w sumie dobrze wiedzieć, ale z tego co rozumiem to masz tylko na buzi ? to.. hehe szczęściara z Ciebie Ja na buzi tragedii nie mam, czasami jest gorzej ale rzadko. Jak biorę antybiotyk np. ostatnio duomox na zapalenie płuc, to zaczynałam czuć że śnę, krosty powsiąkały.. nie swędziało nic, nawet zapomniałam że pryszcze miałam na .. tydzień.

Gość gość
Cóż, różnie można na to spojrzeć. Lepiej jakby świat zewnętrzny nie musiał tego widzieć.. jakby się kogoś poznali to trudno, na wstępie by się mówiło co i jak i albo by akceptowali albo nie :S. Tego kwiatu jest pół światu. Lepsze to niz wstyd na każdym kroku... Wiem jaka walka z tym jest frustracja, mi też coś chwilowo pomoże, a potem siema okres i siema nowe pryszcze i przebarwienia :p

Gość gość
Mi trądzik zrył młodość. Teraz mam 26 lat i zostałem prawikiem bez żadnego związku, ale już się z tym pogodziłem i nie chce żadnej baby, na seksie też przestało zależeć.