Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Riper_riper

Niedopuszczenie do matury

Polecane posty

Gość Riper_riper

Mam do Pana pytanie. Nauczyciel z j. niemieckiego chce postawić mi jedynkę w 4 klasie maturalnej, ponieważ nie oddawałem zadań domowych, ale moja wiedza z niemieckiego jest na poziomie wysoko zaawansowanym z każdego sprawdzianu mam 100% ale były tylko 2 w tym semestrze. Natomiast zadań domowych było ponad 10, których najzwyczajniej nie robiłem ponieważ miałem lepsze rzeczy do roboty niż powtarzanie czegoś czego potrafię od przedszkola. Mogę ubiegać się jakoś odwołanie się od oceny, oczywiście przed zakończeniem szkoły, gdyż przez taką głupotę mogę zostać nie dopuszczony do matury... Nigdy żaden nauczyciel z niemieckiego przez całe moje szkolnictwo nie kazał mi robić zadań domowych bo po prostu wiedzieli, że to potrafię, a teraz jeden z nauczycieli chce po prostu dać mi jeden na koniec ponieważ nie przynosiłem zadań domowych. Błagam pierdzielenie o Szopenie, moim zdaniem nie liczy się to co się w domu przy słowniku zrobi tylko to co się potrafi. Także moje pytanie brzmi: Czy mogę jakoś odwołać się od tej oceny przed zakończeniem roku szkolnego?

Gość gość
Tak. Możesz wnieść apelację do wyższej instancji, czyli do Dyrektora szkoły.

Gość gość
A jak to nie pomoże, to możesz podać szkołę do sądu i zarządać odszkodowania za straty moralne :)

Gość gość
Możesz pisać egzamin komisyjny, nie czekaj dlugo tylko idź do dyrektora i porozmawiaj. Najpewniej postawi Ci pozytywną ocenę po rozmowie z dyrektorem, bo nikt nie chce mieć kłopotu.

Gość gość
A jak się wk_rwi na lenia, który olewał go przez cały rok, to ci załatwi uwalenie z innych przedmiotów :P.

Gość gość
"A jak się wk_rwi na lenia, który olewał go przez cały rok, to ci załatwi uwalenie z innych przedmiotów" Z innych już mam wystawione ;) że zwykłego niemieckiego mam 6 na koniec i zastanawiam się właśnie czy nie pójść do dyrekcji z tym? Bo już stwierdziłem dobra zjebalem zrobię te zadania i zeszyt przepisie całe 3dni na tym spędziłem i teraz powiedział że ich nie chce a typo z ławki normalnie oddał

Gość Riper_riper
Więc muszę pójść do dyrekcji i powiedzieć jak jest? I to na 100%? I będę mógł komisyjnie normalnie pisać?