Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy za kazdym razem jak dziecko ma tem. idziecie do lekarza

Polecane posty

Gość gość

Dziecko zle sie czuje.Ma tem. skarzy sie ze cos boli.Idziecie za kazdym razem do lekarza?

Gość gość
To zależy w jakim wieku jest dziecko , jeśłi niemowlę to tak za każdym razem ale przy większym dziecku które umie wskazać co go boli to jeden dzień można malucha poobserwować .Zależy też jjak wysoa temperatura bo przy stanie podgorączkowym nie ma co panikować ale już ponad 39 C to konieczna wizyta u lekarza ,

Gość gość
8 lat. Od srody siedzimy w domu.Bolalo ja gardło i tem. maks 38. Mowi ze dzis ja juz nie boli.Ze dobrze sie czuje.

Gość gość
Idę po trzech dobach jeśli objawy nie ustępują albo pogarszają się, a temperatura przez te 3 doby skacze powyżej 38-39. Tak radziła nasza pediatra i sprawdza się. Wiadomo że trzeba mieć własny rozum, i jak coś nas niepokoi to jeszcze zaufać intuicji, ale z takimi objawami jak powyższe- nie idę jeszcze do pediatry.

Gość gość
To zależy od tego czy potrzebna mi jest opieka na dziecko czy nie. Jak nie to przeważnie czekałam 3 doby, nawet z nimowlakiem. Mam w domu otoskop, potrafię dziecko sama osluchac i zajrzeć do gardła. Tam robiłam z synem i tak robię z córka.