Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy tez zostawiacie dziecko jak sie wydziera i idziecie cos robic

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam tak czesto. Moj 4msc syn to towarzyskie dziecko i sie drze jak nikt z nim nie gada... Ale wiadomo ze posprzatac trzeba obiad sam sie nie zrobi czy chociazby makijaz zrobic. Wtedy zostawiam go w bujaku nie dluzej niz 10-15 min i robie swoje. Czy wy tez tak macie?

Gość gość
Durna matka. Dziecko płacze, bo potrzebuje bliskości.

Gość gość
Zostawiam tylko wtedy kiedy sama musze na kibel, a tak staram sie nie dopudzczac do krzyku czy placzu. A juz na 10-15 min? To juz dla mnie kosmos, moze ze 4 min u mnie ryczy i pojawiam sie, uspokajam, przytulam.

Gość gość
Bliskosci przez caly dzien? Przeciez sie z nim bawie rozmawiam nosze na rekach spiewam piosenki ale obiad sam sie nie zrobi. Niechce miec dziecka jak moja kolezanka co corka z nia nawet do kibla chodzila...

Gość gość
Na 4min? Haha a potem placz i lament ze dziecko nie posiedzu chwile samo. I posty " mam dosc swojego dziecka"

Gość gość
Z 16.59 dokoncze. Te 4 min to jest wtedy kiedy robie mu mleko albo wlasnie zbieram sie z kibla. Nie wyobrazam sobie dopuscic do tego zeby lezal sam i plakal.

Gość gość
Do 17.01. Wyobraz sobie ze nie mam dosc swojego dziecka a dzieki temu ze go nie zostawialam to rzadko juz placze i jest dzieckiem pogodnym a nie wscieklym i zaleknionym. No ale to moja metoda, ty masz najwidoczniej mojszą. Takze sama moze zalozysz temat "moje dziecko jest zalęknione i wycofane czy to autyzm?"

Gość gość
twoje dziecko nie jest towarzyskie. to po prostu rozpuszczony bachor który myśli ze jest w centrum wszechświata i każdy kolo królewicza musi skakać. Rob tak dalej a kupy nie będziesz mogła zrobić w spokoju. A potem lament ze moje dziecko Noe może SOE 20 min samo pobawic :o skąd takie idiotki się biorą??

Gość gość
Sorry ale tez musze chociazby wziac prysznic. Moje dziecko nie jest zaleknione wrecz przeviwmie. To towarzyski pogodny chlopak i nie zostawiam go jak placze tylko jak sie drze

Gość gość
I zidiociala kretynko autyzm nie bierze sie z tego ze zostawie wrzaskuna na 10 min i pojde do kibla zrobic kupe!

Gość gość
17:02 a co ty w takie skrajności popadasz. Dziecko może zostać na parę minut samo nic się nie stanie jeśli w danej chwili nie będziesz nad nim skakać tylko pojdziesz robić swoje. A ty od razu o jakimś autyzmie napiertalasz :o jej...co za baba

Gość gość
matka-wariatka

Gość gość
Haha idealna mamusia! Pewnie eko marchewke tez mu ucierasz i dajesz wode do picia...? :)

Gość gość
"twoje dziecko nie jest towarzyskie. to po prostu rozpuszczony bachor który myśli ze jest w centrum wszechświata i każdy kolo królewicza musi skakać. Rob tak dalej a kupy nie będziesz mogła zrobić w spokoju. A potem lament ze moje dziecko Noe może SOE 20 min samo pobawic pechowiec.gif skąd takie idiotki się biorą??" x 4 -miesięczne dziecko ma się samo pobawić? :D 4-miesięcne dziecko "myśli" że jest w centrum wszechświata? Co za debilka :D Takie dziecko nie może w ten sposób myśleć, bo nie ma jeszcze wykształconego abstrakcyjnego myślenia i samoświadomości - to wykształca się ok. 2 roku życia! Niemowlęcia NIE DA się rozpieścić, ignorantko. Kompletnie nie wiecie nic o rozwoju dziecka.

Gość gość
A czemu 4miesieczne dziecko mialoby sie samo pobawic? Mozna mu wlaczyc karuzele melodyjne zabawki przywieszone nad glowa dac cos do gryzienia. To 10min a nie pol dnia Im wczesniej bedxie zajmowal sie soba tym lepiej napewno mu to psychiki nie zwichruje

Gość gość
Może zastanowić się, co jest naprawdę przyczyną tego wrzasku? Jeśli zostawiasz dziecko krzyczące na 15 min., to później będziesz zostawiać na pół godz. Uciekasz od problemu.

Gość gość
Przyczyna tego wrzasku jest to ze on chce na rece:)

Gość gość
Kiedys matki zostawialy dzieci na dluzej niz 10min i jakos nikt nie ma autyzmu