Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wygląda samodziele życie w Polsce z dochodem 2000PLN miesięcznie?

Polecane posty

Gość gość

może ktoś zrobić zestawienie własnych wydatków?

Gość gość
Nie wyzyjesz za 2000, chyba ze w jakiejs norze, jedząc zupki chinskie

Gość gość
2000 na reke spokojnie. 500 zl miejsce w pokoju, 500 na zarcie, 100 na bilet mpk. 900 zostaje w kieszeni

Gość gość
gość dziś Nie wyzyjesz za 2000, chyba ze w jakiejs norze, jedząc zupki chinskie x G...no prawda. Można spokojnie przeżyć, choć oczywiście wiele zaley od innych czynników, np. gdzie się mieszka, jaki tryb życia prowadzi, itp. Wiadomo że szału nie będzie, ale żyć (nie dziadować) się da.

Gość gość
ja tyle zarabiam i codziennie jem dobre 2 daniowe obiady na miescie za ok 14-17 zl. ale to trzeba w dogodnej lokalizacji do tego mieszkac. w warszawie pewnie bym z ta kasa zyla na gorszym poziomie

Gość gość
Zeszły rok przeżyłem z zasiłku rehabilitacyjnego 1250 netto. Mieszkałem sobie w swoim 3-pokojowym mieszkaniu, utrzymałem samochód i jakoś głodny nie chodziłem. Wszystko zależy od dobrej organizacji i racjonalizacji potrzeb.

Gość gość
No tak 500zł za mieszkanie :D Dobre, gdzie wy mieszkacie :D Durna nora-kawalerka kosztuje ok 1000 zł :D niech bedzie z mediami 500 na jedzenie? jedząc syf na miescie :o ale pomijajac to Jak ktoś chce byc uzalezniony od miejskiej komunikacji to ok 200 A gdzie chemia, kosmetyk, APTECZKA, jakas przyjemnosc? Ubrać też sie trzeba :o

Gość gość
więc ile potrzeba na samodziele życie dla jednej osoby? pomijając np. Warszawe

Gość gość
gość dziś ...No tak 500zł za mieszkanie smiech.gif Dobre, gdzie wy mieszkacie... x W dużym mieście, w komfortowym trzypokojowym mieszkaniu. Czynsz: 472,41 z ciepłą wodą i ogrzewaniem. Trzeba było odmówić sobie kiedyś przyjemności, by teraz TANIO mieszkać po ludzku :P.

Gość gość
hahaha 500zł za ok 60m2 w duzym miescie, dobree :D oj dziecie zejdz na ziemie

Gość gość
gość dziś To jest nowy czynsz, obowiązujący od początku kwietnia. Mieszkanie spółdzielcze, osiedle z doskonałą infrastrukturą, połączeniami i niedaleko centrum miasta. A BYDŁO niech dalej wydaje swoje pensje na "przyjemności", a potem narzeka, że nie ma gdzie mieszkać :P.

Gość gość
gość dziś ...No tak 500zł za mieszkanie smiech.gif Dobre, gdzie wy mieszkacie smiech.gif Durna nora-kawalerka kosztuje ok 1000 zł... x Kawalerka komunalna 30m, blok z lat 70, czynsz: 316zł, ciepła woda z junkersa. A żyjące "przyjemnościami" BYDŁO, niech zazdrości :P.

Gość gość
gość dziś więc ile potrzeba na samodziele życie dla jednej osoby? pomijając np. Warszawe x Napisze ci ile mi schodzi tak orientacyjnie czynszu nie mam, bo mam swoj dom ok 800-1000zł na jedzenie ok 300zl na paliwo chemia 200-250 aktywnosci 200 leki/suplementy 200-300 ubrania wedlug uznania ksiazki do 2500zł (studiuje) na nieplanowane wydatki zostawiam ok 200zł

Gość gość
500 zl miejsce w pokoju x napisalam miejsce w pokoju! wynajmuje z facetem pokoj i placimy po 500 zl z mediami W KRAKOWIE. jaki syf na miescie? idz do KOKO na brackiej - tam masz 2 dania za 14-16 zl. podac ci inne fajne lokale w krakowie gdzie mozesz zjesc do 20 zl? mi jako kobiecie nie zawsze mieszcza sie 2 dania. jak zjem jedno a syte za 18 to tez mi wystarczy. kolacji nie jadam bo pozno po pracy jadam obiad.

Gość gość
gość dziś ...leki/suplementy 200-300... x Pogięło cię ? ? ? Tyle nie zostawia w aptece mój ojciec z cukrzycą i kilkoma innymi chorobami.

Gość gość
juz szmato podsluchales ze zostawilam w aptece 70 zl. ty swadzie

Gość gość
gość dziś gość dziś ...leki/suplementy 200-300... x Pogięło cię ? ? ? Tyle nie zostawia w aptece mój ojciec z cukrzycą i kilkoma innymi chorobami. x Szczerze? Aż nie wiem co odpisać na taki nietakt. Jesteś bezczelna . Napisałam tylko dziewczynie ile MNIE schodzi pieniedzy, a Ty śmiesz sypać mi tekstami, ze mnie pogieło ? wypominać mi zostawione pienidze w aptece? Rozumiem, że w takim razie mam przy duzym wysiłku nie brac witamin, nie wydawać pieniedzy na leki, bo babsztyl z kafeteriii bedzie mi bezczelnie pisac ze mnie pogieło? Moze jeszcze zażądasz spisu leków z cenami?

Gość pytanie dalej
czyli ile potrzeba miesięcznie kasy? i najważniejsze, w jakich pracach tą sume się da zarobić

Gość gość
Jak jesteś tępym ćwokiem, to i tak w żadnej pracy dobrze nie zarobisz :P.

Gość gość
gość 2017.04.07 Logiczne, że nie wiesz co odpisać, bo trzeba być wybitnie tępą dzidą, by twierdzić, że we własnym domu mieszka się zupełnie za darmo :P. x Siedzi takie k_rwiszcze na utrzymaniu bogatego sponsora i śmie normalnym ludziom o kosztach utrzymania pisać :(.