Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozczarowana_

Demony seksu

Polecane posty

Gość rozczarowana_
Oczywiscie ze jestem szczesliwa bo codziennie prawie przychodzi do mnie Jezus w Komunii, jakze nie mam byc szczesliwa skoro mam Boga tak blisko?

A gdzie ja Ci napisałam, że Szatan nie istnieje? Napisałam, że zło istnieje, ale nie jest podobną do człowieka postacią, to ludzie tak sobie to wyobrażają, bo jest im tak łatwiej, tak jak pisałam ludzie uwielbiają nadawać wszystkiemu własną formę, nawet Boga wyobrażają sobie jako dziadka z brodą :P . Życzę Ci jak najlepiej. To dobrze, że przyjmujesz komunię, niektórzy szkalują Kościół przez jego wady, ale ja zaczynałam jako pobożna osoba i nie doszłabym do wielu rzeczy gdyby nie częste msze, słuchanie ewangelii i szukanie w nich sensu. Tyle że szukać trzeba samemu a to już wymaga wysiłku.

Akimke piszesz chaotycznie i nie wiem, czy masz w głowie spojną całość czy po prostu mieszają Ci się informacje. Wiesz dobrze, że połowa tych przekazów jest dla większości niezrozumiała więc albo je zachowaj na własny użytek i żyj wg swojego mniemania i rozumienia, albo może wyrażaj się jaśniej, jeśli chcesz komuś pomóc czy kogoś napomnieć.

Gość rozczarowana_
Psychodelirium, Bóg i Szatan to zjawiska osobowe, nie wyglądają jak człowiek, to rzeczywistosc duchowa ale osobowa

Jasne, wiara w to, że istnieje sam z siebie zły duszek, który kusi i sprowadza na nas grzech to bardzo wygodne wytłumaczenie własnej słabości i nieporadności. Zamiast uczyć się na pamięć katechizmu warto poczytać od deski do deski ze zrozumieniem NT. "Nic nie wchodzi z zewnątrz w człowieka, co mogłoby uczynić go nieczystym; lecz co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym." Ewangelia św. Marka 7, 15.

Gość rozczarowana_
Chcesz powiedzieć, że jak mam nieczyste myśli na temat mojego sąsiada, to nie jest to efekt działania demona? Bzdura, ja nigdy bym sama nie pomyślała o takich rzeczach. To bez żadnych wątpliwości jest demon.

Gość rozczarowana_
hej Ty na górze, nie podszywaj sie pode mnie nieczyste mysli to Twój wybor, ale Szatan hest i kusi Cie do tego to moze byc jego efekt

To nie ja chcę powiedzieć, ja chcę przekazać co taki Jezus chciał powiedzieć 2 tysiące lat temu. Jeśli masz nieczyste myśli to szukaj i badaj dlaczego, obserwuj siebie i zrozumiesz, skąd biorą się pokusy. Cytat, który Ci wysłałam jest wyraźnym i dobitnym potwierdzeniem, poglądu, który wyłuszczyłam i pochodzi z Ewangelii. Na tych tekstach opiera się Twoja wiara, całe Chrześcijaństwo stoi na Nowym Testamencie, a skoro do Ciebie to nie przemawia, to nie wiem w co Ty wobec tego wierzysz. Nic z zewnątrz nie powoduje grzechu. Sami dla siebie jesteśmy największymi wrogami i demonami. Odrzucaj te naukę jeśli tak wolisz, ja to przedstawiam tylko dlatego, że interesuje mnie moja wiara, moje życie i sens mojego istnienia i akurat mam wolny czas żeby o tym podyskutować w oparciu o to, czego się dowiedziałam i doświadczyłam.

Gość rozczarowana_
Albo jak wczoraj tarmosiłam groszka. No przecież ja jestem z dobrego domu i sama z siebie nigdy bym takich rzeczy nie robiła. A tu, proszę. Cały wieczór masturbacji. Łechtaczka spuchła mi do wielkości serdela, a ja dalej ją tarłam, i szarpałam, tarmosiłam, i szczypałam... I coś czuję, że ten demon znowu na mnie czyha :classic_cool:

Nie ważne czy podszyw, bo Ty też uznałaś, że ktoś kusi, żeby człowiek grzeszył, więc odpowiedź jest ta sama. Idę spać, dobrej nocy i powodzenia.

Gość rozczarowana_
Psychodelirium, tamto pytanie to nie byłam ja zgadzam sie z Toba ze wszytsko co nieczyste pochodzi z woli czlowieka i od zewnatrz, ale Szatan tez kusi... nakłania do grzechu

Gość rozczarowana_
I chyba znowu mu się udało mnie nakłonić :( No nic, idę się popacać po kudełku :) A później się wyspowiadam :D

Gość gość
rozczarowana a może byś tak się zarejestrowała? Nie będzie podszywów a będzie można twoje poczynania śledzić wchodząc na twój profil. Nie jest to wcale takie uciążliwe jak się wydaje

Gość rozczarowana_
A nie będzie to niegrzeczne?

Gość rozczarowana_
dziś chyba tak zrobię, mam nadzieję że inteligentni ludzie są w stanie rozróżnić mnie i moje wypowiedzi od tego wariata podszywacza, zaraz zrobię nicka i będę to już ja...

Eee... ktoś się pode mnie podszywa. Słuchaj, po co ty to robisz? Przecież ja ci nic złego nie zrobiłam. Chcę tylko rozmawiać o Jezusie i szatańskich zakusach :(

I pamiętajcie: nie wszystko złoto, co się świeci; nie święci lepią garnki; każdy kij ma dwa końce, a koza przyszła do woza. Szatan nie śpi i już czeka na mnie pod cieplutką, mięciutką kołderką. Kiwa na mnie koloratką i kusi różańcem analnnych kulek. Ech, te walki ze złem. No, aż mi się zatrzęsły kolana, a zapięcie stanika rozpięło się z trzaskiem :D

Modlitwa do św. Michała Archanioła Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Bo jak nie, to nie będę dłużej czekać i pójdę sobie wyklepać jakąś zdrowaśkę. A tak z innej beczki, wiecie dziewczyny, że zdrowaś Mario świetnie wpływa na cerę, a pieśń o baranku bożym zmiękcza pięty. Wystarczy codziennie, podczas kąpieli zanucić i pięty jak marzenie. A ty fałszywy podszywku kicaj, hop, hop. Kto nie skacze, ten ateista, hop, hop, hop :classic_cool:

Modlitwa do św. Michała Archanioła Święty Michale Archaniele! Wspomagaj nas w walce, a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną. Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy, a Ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy złe, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą, mocą Bożą strąć do piekła. Amen.