Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewictwo. Powiedzieć czy nie...?

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata i nie byłam jeszcze w żadnym związku. Jestem dziewicą. Nie, nie jestem religijna, ani nawet wierząca. Tak się po prostu ułożyło, że nie spotkałam jeszcze tej odpowiedniej osoby. Czy powinnam powiedzieć o tym przyszłemu partnerowi czy starać się to przed nim ukryć, że wcześniej nie współżyłam? Pytam, ponieważ dzisiejsze społeczeństwo jest takie, że już nie wiem, czy mężczyźni odczytują coś takiego jako wadę czy jako zaletę... Jedni będą twierdzić, że to plus, a jednak wiele kobiet jest dzisiaj okrutnie wyśmiewanych, że mając 20-parę lat są nadal dziewicami. Proszę o Wasze opinie.

Gość gość
Cóż, ukryć raczej tego nie dasz radę. Większość kobiet krwawi podczas pierwszego razu lub je po prostu boli. Więc raczej nie ma sensu ukrywać, bo raczej i tak się facet zorientuje, zwłaszcza kiedy będzie czuł ''opór'' w tobie. Poza tym myślę, ze w takiej sytuacji najlepiej by było to zrobić z facetem który jest prawiczkiem. Zwłaszcza, że taki na 99,9% nie wyśmieje dziewicy, więc i ty czułabyś się chyba bardziej komfortowo, wiedząc że on tez jest niedoświadczony. Inna sprawa, to to, ze w twoim wieku coraz mniej prawiczków już jest.

Gość gość
W sumie zgadzam się. Ale czy to, że coraz mniej jest w tym wieku prawiczków ma zmuszać mnie do wcześniejszego podjęcia życia seksualnego pod presją? Nie sądzę. Właśnie najgorsze jest to, że dziewice może spotkać za coś takiego wyśmianie, a nie powinno moim zdaniem coś takiego w ogóle mieć miejsca. Jeżeli poznam kogoś kim się zainteresuję, będę żyć w lęku, że gdy już dojdzie co do czego, to mnie facet z tego powodu prawdopodobnie wyśmieje. Przykre to...

Gość gość
Niech Cie nie obchodzi co mysla inni !

Gość gość
Dziewictwo to powód do dumy nie do wstydu wszyscy chcą dziewice nikt nie chce używanej baby do związku.

Gość gość
Nikt nie wyśmieje zainteresuj się prawiczkiem

Gość gość
sam marzę o dziewicy

Gość gość
Powiedz mu, a jak Cię wyśmieje to będziesz przynajmniej wiedziała że masz do czynienia z palantem, którego możesz olać.

Gość gość
Zastanów się dobrze. Najbardziej mozesz skrzywdzić przyszlego męża, jesli będzie to ktoś inny niz ten. Żona dziewica to marzenie większości mężczyzn.

Gość gość
Rady o prawiku to jakaś puszczalska zapodaje, wpuszcza Cię w maliny zwyczajnie bo zdzira nawet nie pamięta swojego dziewictwa, zwykła zawiść, zazdrość i babska złośliwość :-D