Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki koszt za przejzad 300 km samochod na gaz

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie ile moze wyniesc, mniej wiecej oczywiscie bo zdaje sobie sprawe ze nikt mi co do zlotowki nie wyliczy, podroz 300km w jedna strone czyli w obydwie 600km, samochod maly hyundai atos na gaz. Chodzi mi o sam koszt gazu za taki dystans drogi.

Gość gość
Załóżmy, że spala 8 l gazu na 100 km. Gaz kosztuje 2,15 zł/l. 8 l kosztuje 17,2 zł. 17,2 * 6 = 103,20 zł

Gość gość
Moj wlasny ojciec wyliczyl sobie ze mam mu zaplacic minimum 150zl

Gość gość
To za duzo?

Gość gość
8l gazu to dość optymistyczne założenie, jeśli weźmiemy pod uwagę przejazd przez jakiekolwiek zatłoczone miasto. Te 150zł to dość sensowna propozycja. Nie dość, że ktoś wozić cię chce za sam koszt paliwa, to jeszcze wybrzydzasz.

Gość gość
zależy jaki ma silnik i ile mu pali ja mam np silnik o pojemności 2.2 BMW to spala mi ok 12 litrów gazu a przy Hundai atos to raczej tak jak toś ci wyliczył raczej ok 8 litrów. jak na moje to trochę za dużo sobie policzył

Gość gość
Nie ktos tylko moj ojciec, napisalam wyzej. Wiadomo ze obca osoba moglaby liczyc sobie wiecej niz sam koszt gazu ale jak widac ojciec chce jeszcze na mnie zarobic

Gość Ula1977
Auto na gaz, to rewelacja, polecam Ci założyć też w swoim samochodzie, dobrą cenę i profesjonalne usługi mają Panowie z Instal Gaz, znajdziesz ich w Lesznie i Poznaniu, polecam.