Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam o każdą złotówkę

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem jak zacząć, żeby ktoś nie pomyślał że jestem naciągaczka,pracuje ,zarabiam,ale kiedyś moja firma upadła ,mąż odszedł bo liczyły się tylko pieniądze,od paru lat Sama staram się wyjść z długów i bywało różnie, i nie prosiłam nikogo o pomoc,ale teraz to chyba już apogeum moich problemów, komornik zabrał mi całą pensję bo konto jest firmy we i nie ma kwoty wolnej,zostałam bez środków do życia, ktoś powie zwrócić się do rodziny,nie mam do kogo,rodzice nie żyją a brat zabrał wszystko i nie ma zamiaru się dzielić,znajomi?twierdzą że jestem silna kobieta i poradzę sobie, a to tylko taka poza w środku jestem już bardzo wykończona psychicznie, dlatego zdecydowałam się poprosić o pomoc ludzi obcych bo oni często mają wi3cej serca aniżeli bliscy i znajomi,dziękuje z góry za każdą złotówkę bo to dla mnie dar od serca,ufam że są jeszcze ludzie którzy to zrozumieją.Bożena

Gość gość
niestety na sponsora czy na płatny seks nie mam szans bo się niebotycznie roztyłam.

Gość gość
wiek i gdzie mieszkasz ,może ktoś do ciebie podjedzie

Gość gość
Bożena juz od kilku miesięcy wrzucasz tu tą historie. W tym czasie znalazłabyś cokolwiek, nawet roznoszenie ulotek czy gazetek. Idź sie zarejestruj do pośredniaka, idź do mopsu po zasiłek jesli nie masz grosza, jako zarejestrowana dostaniesz kasę.

Gość gość
Przecież napisała, że ma pensję, tylko NAKŁAMAŁA, że "zły komornik" WBREW OBOWIĄZUJĄCYM PRZEPISOM tą pensję jej całą zabrał (zabierał :P). Też straciłem firmę (po wypadku nie mogłem pracować) i mam niebotyczne długi, których nie spłacę do końca życia. Dlatego najpierw nauczyłem się, jak omijać komornika, a jak ktoś jest tak głupi, że tego zrobić nie potrafi, to żadna złotówka mu nie pomoże. x Tak na marginesie, to jeżeli ma komornika, to KAŻDA PRZESŁANA na jej konto złotówka, TRAFI DO KOMORNIKA. x Jeżeli ma na karku komornika i twierdzi, że jej tych pieniędzy jej nie zajmie, to znaczy, że KŁAMIE.

Gość gość
co ty chrzanisz, jak masz konto to jest coś takiego jak kwota wolna od zajęcia i komornik nie ma prawa położyć łapy na kasie, nie wiem ile to jest ale kiedyś było 7 tyś. Dzisiaj jest na pewno mniej

Gość gość
Jak dla mnie, to jest to kolejne naciąganie naiwnych osób na kasę. A może ta dorosła Bożena, to nastoletni Tomuś i zbiera na gry, albo nowe conversy.

Gość gość
gość dziś Najpierw sprawdź przepisy, a dopiero potem "doradzaj". Nie ma żadnej kwoty wolnej od zajęcia na koncie. Są tylko wpływy na konto zwolnione ustawowo od zajęcia. Jak ci komornik zabierze całą wypłatę z konta, to piszesz odwołanie i zwraca ci najniższą krajową (jeżeli pensja wpływa na konto). To samo dotyczy niektórych świadczeń. Każda inna złotówka jest przez komornika natychmiast zabierana.

Gość gość
Komornik musi ci zostawić na koncie najniższą krajową, na to nie ma bata. Kiedyś ta kwota to były 3 najniższe krajowe, wiem bo miałem, przeżyłem i teraz doradzam. A tak w ogóle to konto się zakłada w banku gdzie komornik nie wejdzie. Z pensją tylko jest beznadziejnie bo komornik od razu cię namierzy i zajmie część wynagrodzenia... Lepiej pracować na czarno i samemu opłacać składki emerytalne.

Gość gość
Pierwszy raz na tym forum poprosiła o pomoc,a dla wszystkich którzy zarzucają kłamstwo,kwota wolna jest tylko w przypadku konta indywidualnego,na koncie firmowym zabierają wszystko,przepisy zmieniły się w tamtym roku,też się o tym dowiedziałam teraz, nikogo nie chcę naciagać, proszę tylko o dobrą wolę jeżeli ktoś będzie taka miał. Napisałam o zwolnienia konta i rozłożenie na raty do wierzyciela ale czy przychyli się do prośby nie wiem,muszę czekać.Bardzo proszę nie osadzajcie dop9ki nie xałożycie butów takiej osoby jak Ja,kiedyś sama pomagałam .

Gość gość
gość dziś ...Komornik musi ci zostawić na koncie najniższą krajową... x Musi to na Rusi :P. Ponawiam apel: zapoznaj się z przepisami i dopiero potem pisz swoje "porady". x ...A tak w ogóle to konto się zakłada w banku gdzie komornik nie wejdzie... x A tak w ogóle biedny matole, to komornik wysyła pisma do WSZYSTKICH polskich banków (wcale nie jest ich tak dużo) i te mają psi obowiązek poinformować go NATYCHMIAST, gdy założysz u nich konto. x ...Z pensją tylko jest beznadziejnie... x Akurat pensja to jedyne, co choć w części zabezpieczone jest przed zajęciem komornika.

Gość gość
gość dziś Jeżeli pomagałaś równie skutecznie jak bronisz swoich pieniędzy przed komornikiem, to te osoby już pewnie dawno z głodu wyzdychały :P. x Jeszcze raz podkreślę: każda złotówka wpłacona na konto takiej osoby zostanie zajęta przez komornika, więc albo ta osoba ŁŻE, albo jest zbyt głupia, by to zrozumieć. x Ty nie miałaś pisać pisma o zdjęcie zajęcia z konta, bo tego komornik nie zrobi, ale o wydanie niesłusznie zajętej części pensji.

Gość gość
A kto ci każe mieć konto w polskim banku? A są jeszcze takie w ogóle? Oj biedny matołku...

Gość gość
Nie jestem głupia,nie obrażaj Mnie,przecież nie żądam nic od Ciebie, zwracam się tylko do ludzi ,którzy potrafią zrozumieć sytuację,a komornik lub wierzyciel nic nie musi to tylko ich dobra wola i ludzkie odruchy. Na konto firmowe nie ma czegoś takiego jak kwota wolna,zapoznaj się z nowymi przepisami.Przecież nie pisałam nr.konta , wiem że w chwili obecnej poszłoby dla komornika.Nigdy nie wiesz jak ułożyć Ci się życie,i nawet za Twój jad i obrzucanie błotem,nie źycze Ci takiej sytuacji.

Gość gość
gość dziś Ty naprawdę jesteś matołem, nie rozumiejącym prostych sformułowań :(. Każdy bank na terenie Polski, podlega polskiemu prawu i musi współpracować z polskim komornikiem.

Gość gość
Brata podaj do sadu! Co to znaczy "zabral majatek po rodzicach i nie chce sie dzielic"???? Bedzie musial cie splacic!

Gość gość
gość dziś Przecież napisałem, że sam znajduję się w takiej sytuacji, więc wiem dokładnie, co komornik może, a czego nie. Przy okazji najlepiej rozumiem całą sytuację :D. x Twój ostatni post to jakiś bełkot. Widocznie zaczynasz gubić się w swoich wymysłach. x Komornik nie ma ludzkich odruchów, ale przepisy, które ograniczają jego możliwości. Żaden nie zdejmie ci zajęcia z konta, bez pełnego zaspokojenia wierzyciela. x Dostajesz swoją pensję, czyli po zajęciu komornika - najniższą krajową. Po co więc żebrzesz tutaj o pieniądze?

Gość gość
Nie wiem dlaczego obrażasz Mnie,przecież niczego nie żądam tylko proszę ludzi ,którzy rozumieją sytuację. Prowadzę działalność ,opartą na umowie o współpracy i moja pensja to prowizja i jest to z działalności a tu nie ma żadnych wolnych kwot,to tak dla zrozumienia przepisów .Nie jestem głupia,przecież nie pisałam nr.konta bo wiem że komornik i tak by nie oddał.A dla osoby, która tak lekkim słowem ocenia innych,nigdy nie wiesz co los Ci przyniesie i mimo Twojego grubiaństwa nie życzę Ci takiej sytuacji.

Gość gość
Matołem to chyba Ty jesteś, zapoznaj się z nowymi przepisami,a jeżeli ich nie znasz to Ci przybliżę,pensja owszem musi zostawić najniższą krajową a firmowe zabiera wszystko,i jeszcze jedno,wiem co może komornik ,i przestań wyżywać się na mojej osobie.