Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bole brzucha po usunieciu woreczka

Polecane posty

Gość gość

Jestem rok po wycieciu pecherzyka zolciowego ze wzgl na duza ilosc kamieni i powtarzajace sie ataki kolki. Juz jakis miesiac po zabiegu zaczelam cos odczuwac, a dwa miesiace po na dobre. Dolegliwosci to bole umiejscowione na srodku albo troche bardziej po lewej stronie brzucha, czasami tepe czasami ostre. Wystepuja po zjedzeniu wiekszego posilku ale bywalo ze bolalo mnie po zjedzeniu kanapki. Nigdy wczesniej takich boli nie mialam.wiec wiaze je z brakiem.woreczka. Robilam usg brzucha, to jedyne co wychodzi to powiekszone przewody zolciowe ale w normie, enzymy trzustkowe i watrobowe w normie, gastroskopia wszystko ok. Niestety badanie mialam bez porady u gastrologa ale musze sie wybrac. Boje sie isc do chirurga ktory mi wykonywal badanie bo dwa tyg po zabiegu chcial mi robic ecpw ze ezgledu na podwyzszone wtedy proby watrobowe. Dodam ze mam zespol gilberta i od lat nerwice zoladla ale od niej mialam jedynie lub az mdlosci dosc dokuczliwe i czasem szczypanie w zoladku ale tez nigdy gastroskopoa nic nie wykazywala. Raz bylo podejrzenie przepukliny rozworu refluks ale kolejne gastroskopie wyk pare lat pozniej tego nie potwierdzaly a objawy typu zgaga czy mdlosci ustepowaly same na dlugi czas. Nie wiem co mam.robic te bole doprowadzaja mnie do nerwicy bo nigdzie nie wyjezdzam, boje sie isc do pracy bo sie mecze. Dodam tez ze nie moge sie przeglodzic bo wtedy jest jeszcze gorzej... apetyt ogolem mam ale jem mniej bo generalnienczasem mam wrazenie ze najlepiej mi jest jak nie jem wcale. Nigdy tez nie wiem po ktorym.posilku bedzie bolalo bo raz po obfitszym.obiedzie nie bolina drugim razem po dwoch kanapkach juz owszem. Jeszcze jedna rzecz to takie charakterystyczne sciskanie w zoladku rano po zjedzeniu sniadania. To sciskanie jest dokuczliwe takie okropne ssanie. Czasami mam tez wrazenie jakbym sie najadla szkla. Pomozcie moze ktos wie cco to za cholerstwo moze byc

Gość gość
Bole wyciszyly sie tez w pewnym momencie na jakies dwa piekne miesiace latem. Nieco wyciszylam.je potem tez gdy powrocily sulpirydem.ale ten z kolei podzialal zle na miesiaczkowanie i juz poltora miesiaca nie mam okresu. Czasami bole te promeniuja do plecow w rozne.miejsca czuje wtedy tam takie dziobanie.

Gość gość
Uppp

Gość gość
uppp

Gość gość
A jakie mialas objawy przed wycieciem woreczka?

Gość gość
Zupelnie inne. Po prostu ataki czyli silny bol od plecow do brzucha zaciskajacy taki ze az tchu brakowalo. Po atakach bylo wszystko ok. Atak mijal i czulam sie normalnie. Nie mialam mdlosci ani innych obj poza niesamowitym.opasujacym bolem trwajacym.do pol godziny.

Gość gość
Wspolczuje, zycze zdrowka

Gość gość
A mialas laparoskopie? Ogólnie po usunięciu woreczka powinnaś być na diecie watrobowej, dali ci po zabiegu co mozesz jeść? Mi dali. Ja miałam usunięty woreczek laparoskopowo, okazało się że zostawili mi kamienie w przewodach, strasznie ropa mi szła przez te otworki aż kamienie nie wyropialy. Może też masz kamienie w przewodach żółciowych, one się tam tworzą jak nie ma woreczka, lub jak woreczek jest pełny. Leżały ze mną panie w szpitalu, które po usunięciu woreczka miały usuwane kamienie z przewodów.

Gość gość
Ja mam kamienie ale ich nie usuwam, staram się rozpuścić. Woreczek jest bardzo ważny, bez niego człowiek jest jak uposledzony, same problemy i choroby. Mogę tylko ci doradzić dietę, mało mięsa i tłuszczu, unikaj nabiału i glutenu, jedz dużo warzyw, pij soki warzywne. Odżywiaj się zdrowo.