Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak juz nie tyć 30 tc

Polecane posty

Gość gość

Hej kobiety . Przed ciążą waga 66 kg 175cm wzrostu . Teraz zbliżam się do 30 tc i na wadze już 78 kg. Jem to na co mam ochotę nie ograniczam się . Jak juz zatrzymać wagę aby nie przybierac już mozecie odpisać jak wy się odzywiacie przykładowy jadłospis? Chcialabym jauz przystopowac aby kg ktore wiadomo jeszcze dojdą przez dwa miesiace byly juz tylko dlatego ze dziecko rośnie a nie ja tyje. Zaczęłam duzo spacerować. Pewnie zostane zjechana przez kafeterianki ze jestem slonicą itp bo z tego co czytam to tyjecie max 9 kg przez całą ciążę ale powiem szczerze że patrząc dookoła na ciężarne nie widzę aby były takie lekkie i fit jak kafeterianki. Pozdrawiam i proszę o porady

Gość gość
opisz swoje dzienne menu.

Gość gość
Ja kończę 15 tydz przytyłam już 8kg, tyle że ja jak zaszłam ważyłam 48, to nie ma reguły

Gość gość
Mniej węglowodanów, więcej białka, oczywiście bez przesady

Gość gość
Ja 17 kg przytyłam i nie czuje się gruba termin mam za tydzień jem co chce i kiedy chce Ale to chyba geny

Gość gość
Moje przykładowe śniadanie to Duża bułka z serem bialym masło dwa albo jedno jajko sałata rzodkiewki albo dwie parówki z szynki i dwie kromki chleba musztarda . Potem do poludnia znowu jem jakas kanapke z zoltym serem. Na obiad np kotlet drobiowy dwie galki ziemniaków i jakaś surowka mizeria . Kolacja kanapki. Pewnie gdybym tak jadła to waga stała by w miejscu ale często robię np hot dogi z sosem albo zamawiam pizze z salami i często też lody. . Pije dużo wody

Gość gość
Przytyłaś 12 kg to nie tak tragicznie. Ogranicz słodycze. Dziecko jeszcze przytyje około 2 kg. To pilnuj sie żeby nie przytyć po prostu więcej jak okolo3-4 kg.

Gość gość
Na to ile przybierzesz tylko w niewielkiej mierze poradzisz, u wielu kobiet w ostatnim trymestrze pojawiają się obrzęki i można naprawdę sporo przybrać. Ja sama ponad połowę wagi przybrałam w ostatnich dwóch miesiącach właśnie, z tym że bardzo dużo mi zeszło zaraz po porodzie. Dziecko też rośnie sporo w tym okresie, zwiększa się macica, ilość wód płodowych, jeśli chciałabyś żeby waga stała w miejscu- musiałabyś tak naprawdę schudnąć żeby wyrównać to co przybierasz, a to naprawdę nie jest zdrowe. Raczej nastaw się na to że jeszcze trochę przybierzesz. Pilnuj po prostu zdrowego odżywiania, pięciu małych posiłków czy ile tam dasz radę, ogranicz słodycze, przetworzone, śmieciowe jedzenie, słone potrawy- sól potęguje obrzęki. Ja szczerze mówiąc widziałam większosc kobiet naprawdę zgrabnych w ciązy, chyba że obrzęki właśnie na sam koniec ale to widać że nie nadwaga a opuchlizna, sama przyznaję że miałam trochę nadprogramowych kilogramów zachodząc w ciążę i na tle innych ciężarnych w poczekalni czy szpitalu widać było że jestem pulchniejsza.