Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy duzo dzisiaj zjadlam?

Polecane posty

Gość gość

Opisze wam moje menu z dzisiaj, mi sie wydaje ze to dzien obzartucha, jestem w 37 tyg ciazy. Sniadanie: dwa weetabix na odtluszczonym mleku i kawa zbozowa Ok 12.00:dwa jablka Obiad 14.00: maly kawalek indyka pieczonego (100gr) z pieczonymi ziemniaczkami (250-300gr) dodam ze wszytsko z dodatkiem oliwy z oliwek i zadnych sosow ani innych tluszczy Deser: deserek budyniowy 125gr Podwieczorek: niestety drugi deserek budyniowy 125gr... Kolacja 18.30: trzy kanapki z pelnoziarnistego chleba z serkiem ziolowym light indykiem w plasterkach z pomidorem Teraz jest godzina 19.30 i zjadam druga pomarancze. Dodam ze godzine idziemy do kina i pewnie zjem loda jakiegos. Co wy na to?

Gość gość
co to wettabix?

Gość gość
Weetabix to pelnoziarniste platki zbozowe.

Gość gość
Matko, gdzie ty to miescisz? 3 kanapki?? Budynie, boze, ile tego? przeciez zoladek rozpychasz :o

Gość gość
8 posiłki, co 2h? Chore.. Je sie co 3-4 i 5 posiłków dziennie!

Gość gość
Ja uważam ze to mało

Gość gość
A gdzie warzywa? może nie zjadłam jakoś dużo ale STRASZNIE NIEZDROWE to :(

Gość gość
nie przesadzajcie 2 jablka ? jaki to niby posiłek budyn 125 ml przecież to porcja dla dzieci to wcale nie jest duzo jedzenia

Gość gość
No wlasnie niewiem gdzie ja to mieszcze ale napisalam ze to dzien obrzarstwa. Ale dziewczyny kanapki wielkosci polowy kromki chleba czyli niby 1.5 a te deserki budyniowe to napisalam 125gr czyli wielkosci malego jogurtu.

Gość gość
Pomarańcze jablka i pełniziarniste płatki są bardzo kaloryczne. Podbijasz licznik czymś co Cię nie najada.

Gość gość
no z warzyw dzisiaj bardzo malo bo jedynie te plasterki pomidora na kanapke, ziemniaka nie wiem czy moge liczyc ale za to dzisiaj sporo owocow,

Gość gość
19.41 masz racje, teraz glodna nie jestem po tych pomaranczach ale wiem ze za godzine bedzie znowu glod... Dlatego tak czesto jem, bo jem zle i rzeczy ktore sa nie wartosciowe. Te weetabix na sniadanke z odtluszczonym mlekiem to ok 200 kcal z kawa jest 300. Wiec niewiem czy to tak duzo na sniadanie.

Gość gość
gość dziś No wlasnie niewiem gdzie ja to mieszcze ale napisalam ze to dzien obrzarstwa. x Zrób sobie dzien ze słownikiem jezyka polskiego. to po 1 po 2. Ilośćią to moze nie jest az taki ogrom chociaz ja w zyciu bym tyle nie wpierdzieliła,a cwicze siłowo, ale budyn? Wiesz jaki to syf? i to DWIE PORCJE? Babo, jestes w ciazy. Masz w d***e zdrowie dziecka? Lody po 20? Weetabix to PSZENICA :o Poczytaj jakie to świństwo

Gość gość
o k... pomarańcze i jabłka to duzo kalorii ? pogięło was? Autorko nie czytaj tych bzdur dodaj więcej warzyw i będzie ok . Owoce jedz , płatki jak lubisz tym bardziej . Wcale nie jesz duzo .

Gość gość
multum owoców, lody, budynie, pszenica = Bonjour cukrzyco!

Gość gość
A jakie to ma znaczenie? Zamierzasz zmienic swoje menu?

Gość gość
przede wszystkim kiepskie śniadanie, jakieś pseudosuchary i do 12 nic??? powinnaś zjeść jajko na twardo lub miękko lub rybe wedzoną na kanapkę lub kanapkę z pieczonym mięsem

Gość gość
mało i niezdrowo

Gość gość
gość dziś nie histeryzuj Moj maz od 20 lat choruje na cukrzyce . Jesli ktos myśli ze od pomarańczy czy jablka będzie miał cukrzyce to jest zwyczajnie głupi . Co zlego w pszenicy ? jak ktos choruje na cieliakie to ok . Zdrowy moze jeść pszenice i nic mu nie będzie .

Gość gość
Nie spodziewalam sie pojazdu.... To glownie do pani z 19.48.... Sama napisalam ze dla mnie to dzien obzarstwa i nie patrze na zadne tabelki odpowiednich wartosci odzywczych w takie dni wiec wyluzuj kobieto, mojej dzidzi nic nie brakuje, wyniki krwi mam wrecz idealne. Wyglada tu ze wszystkie takie idealne z tabelka sie odzywiaja na codzien, kobiety w ciazy potrafia czekolade tabliczkami, pizze i inne smieciowe jedzenie bez umiaru w siebie wpychac, a ty mnie jedziesz za budyniowe deserki? Wez sie uspokuj kobieto i troche dystansu do mojego tematu bo nie po to go zakladam zebys sie tak wsciekala o moja diete i ortografie tylko chce porownac z innymi kobietkami w ciazy tak jak ja co dla nich jest dniem "odpuszczania sobie zdrowych nawykow". A weetabixy sa tak jak napisalam pelnoziarniste i z otrebami i dzieki nim nie mialam problemow z zatwardzeniem czy tego typu przykrymi sprawami ktore dokuczaja kobietom w ciazy wiec niewiem czego sie czepiasz. Podjaralas sie jakbym conajmniej tu napisalam ze zjadlam 5 burgerow z maca i popila cola a na deser 3 shaki haha

Gość gość
Duzo cukru malo wartosciowych rzeczy. Podbijasz kalorie jakimis deserkami platkami owocami. Zle zle zle Malo ilosciowo sporo kalorii z cukru a jakosc okropna. Moze chociaz cwiczylas troche

Gość gość
A ja jestem w 30 tyg i zjadłam -bułkę z serem i pomidorem -kiwi -marchewkę -obiad: ziemniory polane sosem :P, schab w nim duszony, cztery ogórki i buraczki -pół tabliczki dużej czekolady Mika z żelkami i drażetkami w środku :P A teraz zgaga mnie pali. :D

Gość gość
Ćwiczenia w 37 tyg ciąży. :D Zapomniałam dodać, że zero ruchu dziś, za to po obiedzie spałam dwie godziny.:P

Gość gość
20.03 mam cukier bardzo dobry zawsze i taki sie tez utrzymal przez cala ciaze. Zaleta genow, moj dziadek 92 lata sypie 5 lyzeczek cukru do herbaty, dnia bez domowych slodkich wypiekow nie wytrzyma a kolo lozka ma miseczke z cukierkami i czasami je przez sen doslownie wcina i ma cukier lepszy niz niejeden 20 latek. A ja owocow w wielkich ilosciach nigdy sobie nke zalowalam, a jak mialam okres to potrafilam pol sloika nutelli wciagnac i wyniki zawcze super, ale dzieki za twoja troske

Gość gość
Co zlego w pszenicy ? jak ktos choruje na cieliakie to ok . Zdrowy moze jeść pszenice i nic mu nie będzie . x Wiekszych głupot nie słyszałam. Poczytaj coś innego niż onet/kwejk to sie dowiesz. I tak jedzenie duzej ilosci cukrów powoduje cukrzyce. Fajnie wiedziec ze po studiach jestem głupia :)

Gość gość
Ilość ilością, ale po co Ci te pełnoziarniste płatki skoro i tak cukrem się dopychasz? To trochę jak jedzenie eko marchewki a potem obiad w McDonaldzie. No chyba, ze to faktycznie był wyjątkowy dzień, ale na dłuższą metę raczej nie powinnaś tak jeść.

Gość gość
A weetabixy sa tak jak napisalam pelnoziarniste i z otrebami i dzieki nim nie mialam problemow z zatwardzeniem czy tego typu przykrymi sprawami ktore dokuczaja kobietom w ciazy wiec niewiem czego sie czepiasz x Jakbyś jadła zdrowo i zbilansowanie w tym duzo warzyw to i hemoroidów byś nie miała. Makro ci kobieto totalnie leży :o

Gość gość
"gość dziś Co zlego w pszenicy ? jak ktos choruje na cieliakie to ok . Zdrowy moze jeść pszenice i nic mu nie będzie . x Wiekszych głupot nie słyszałam. Poczytaj coś innego niż onet/kwejk to sie dowiesz. I tak jedzenie duzej ilosci cukrów powoduje cukrzyce. Fajnie wiedziec ze po studiach jestem głupia usmiech.gif" No jesteś głupia . Popatrz sobie na starych ludzi . Żywili sie głowie pszenica i maja sie bardzo dobrze. Tak jedzenie dużej ilości cukrów może przyczynić sie do powstania cukrzycy ale nie od jabłka czy pomarańczy . Jak widać nic cie mądrego na tych "studiach " nie nauczyli.

Gość gość
" Wiekszych głupot nie słyszałam. Poczytaj coś innego niż onet/kwejk to sie dowiesz. " Nie jestem tamtą osobą, ale jakie studia skończyłaś? Mogłabyś dać linki do prawdziwych badań naukowych udowadniających szkodliwość pszenicy? Bo, ze nadwrażliwośc na gluten jest bzdurą (placebo) to już udowodnił parę lat temu ten sam facet, który wcześniej miał wyniki wskazujące inaczej - ale okazało się, że to wszystko efekt placebo. Ostatnio też, akurat widziałam program (BBC) gdzie podważali histerię dotyczącą jedzenia zbóż i wychodzi, ze nie ma żadnych wiarygodnych badań, które twierdziłyby inaczej. Ale skoro masz inne to podziel się z nami - warto się dokształcać.

Gość gość
20.22 ale ja nie mam hemoroidow, nawet zgagi ani nic takiego, gdzie ty to wynalazlas. A weetabixy lubie w smaku, nie jem ich ze wzgledu na zdrowie, ale dodatkowo pomagaja w chodzeniu do toalety a wiele.kobiet ma z tym problem