Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy duzo dzisiaj zjadlam?

Polecane posty

Gość gość
20.15 to podszyw Tu autorka, podszywie dobrze mnie znasz bo drzemka byla, a rzeczywiscie w 37 z cwiczeniami jiz ciezko haha Jasne ze to nie jest moje normalne menu codzienne! Czytajcie pls ze zrozumieniem, napisalam dzien obzartucha. Jem zazwyczaj zdrowiej ale kToras tu napisala i ma swieta racje, mam problem z jedzeniem rano. Zawsze tak bylo, sniadanie chociaz kiepskie to zaczelam jesc w ciazy, bo wczesniej to byla czarna kawa bez mleka i cukru do godziny 13 i dopiero potem moj zoladek dawal o sobie znac, i teraz jest mi ciezko sie zmusic do jedzenia. Dopiero po poludniu jestem glodna i jak juz taka niedziela spokojna jak dzisiaj to sobie tak podjadam wlasnie bezwartosciowe posilki co 1-2 h niestety. Autorka

Gość gość
gość dziś " Wiekszych głupot nie słyszałam. Poczytaj coś innego niż onet/kwejk to sie dowiesz. " Nie jestem tamtą osobą, ale jakie studia skończyłaś? x Lekarski, oprócz tego w latach studenckich trener personalny. Celiakia nie jest placebo. Nawet na własnej skórze przez to przechodziłam.

Gość gość
dużo śmieci zjadlas :( ja nie jestem w ciąży i NIGDY się nie odchudzalam a Ty chyba próbujesz się odchudzać w ciąży??? moje menu: 8:00 jajecznica z 5 jajek, kiełki, pomidory (jajecznicę jadłam wspólnie z mężem on do tego pieczywo) ja zamiast pieczywa mieszankę ziaren i orzechów (słonecznik, dynia, nerkowiec itd). popilam kawa z ekspresu z mlekiem 10 rodzynki, zurawina i suszone jabłka i gruszki do tego herbata z cytryną i imbirem. 12 zupa krem z dyni -mała miska tak ze 150-200ml może mieć z pestkami dyni. 15 kasza gryczana z warzywami, surówka z marchewki z ananasem i pierś z kaczki. 18 -2 jabłka. teraz właśnie wcinam jagody goi. W tygodniu biorę do pracy jakieś ziarna i suszone owoce plus sałatkę z mięsem :) bo jak wracam o 18 to już mi się nie chce jeść.

Gość gość
A co Ty sie tlumaczysz co zjadlas? Glupi post. Gratuluje ludziom, ktorzy polecaja w ciazy: wedzona rybe i jajka na miekko. Toksoplazmoza i listerioza.

Gość gość
No coz.widze ze jak zwykle na kafe sie zaczyna afera o wielkie nic. Ja przenice jem, i jadlam, u mnie w.domu sie jadlo i wszyscy zdrowie.dobre, o dziadku juz wspominalam. I owocow tez sobie nie odmowie bo je uwielbiam. Zycze milej klotni ja ide do kina i na lodzika

Gość gość
" Celiakia nie jest placebo. Nawet na własnej skórze przez to przechodziłam. " A kto pisze o celiakii? :O Przeciez tamta dziewczyna pisała, ze gluten szkodzi WYŁĄCZNIE osobom z celiakią a reszta "nadwrażliwości nieceliakowych" to bzdury. Widać na lekarskim czytać ze zrozumieniem to Cię nie nauczyli...trochę wstyd I znalazłam nazwisko - Peter Gibson "odkrył" nadwrażliwość na gluten u zdrowych ludzi, ale potem szybko to obalił.

Gość gość
pszenice* Widzisz, nawet umysł ci "przenicą" zarosł :)

Gość gość
I znalazłam nazwisko - Peter Gibson "odkrył" nadwrażliwość na gluten u zdrowych ludzi, ale potem szybko to obalił. x A kto pisze o nadwrazliwosci na gluten u zdrowych ludzi? Sama pszenica jest syfem, który szkodzi

Gość gość
Pomarańcza 113 kal 2 średnie jablka 200 kal 100g pieczonego indyka 137 kal Autorko co jest bardziej wartościowe po czym dlużej jesteś najedzona? Jedz z głową.

Gość gość
Ja jestem w 15 tygodniu ciazy i niestety,jem co popadnie,bo nie moge nad glodem zapanowac:( staram sie jak moge jesc w miare zdrowe rzeczy,ale ciezko z tym,bo wszystko kusi:p na sniadanie zjedlismy placki z maki owsianej slodzone bananem,na spacerze z corka wsunelam niestety cale opakowanie wafli kukurydzianych,potem w domu 3 kromki chleba razowego z serkiem smietankowym,papryka i rzodkiewka,potem obiad i pieczony kurczak z ziemniakami i surowka z pora i marchewki,po obiedzie poszlismy na basen i tam skusilismy sie na lody:( wrocilismy i wsunelam pol opakowania selera naciowego,a teraz maz robi wlasnie paste jajeczna ze szczypiorkiem i natka pietruszki i obawiam sie,ze pol malego bochenka razowego wcisne:( na poczatku ciazy stracilam jednak prawie 5 kg i chyba organizm chce nadgonic:(

Gość gość
" A kto pisze o nadwrazliwosci na gluten u zdrowych ludzi? Sama pszenica jest syfem, który szkodzi " To proszę o badania dowodzące szkodliwości ziarna pszenicy.

Gość gość
gość dziś Ja jestem w 15 tygodniu ciazy i niestety,jem co popadnie,bo nie moge nad glodem zapanowacsmutas.gif staram sie jak moge jesc w miare zdrowe rzeczy,ale ciezko z tym,bo wszystko kusijezyk.gif na sniadanie zjedlismy placki z maki owsianej slodzone bananem,na spacerze z corka wsunelam niestety cale opakowanie wafli kukurydzianych,potem w domu 3 kromki chleba razowego z serkiem smietankowym,papryka i rzodkiewka,potem obiad i pieczony kurczak z ziemniakami i surowka z pora i marchewki,po obiedzie poszlismy na basen i tam skusilismy sie na lodysmutas.gif wrocilismy i wsunelam pol opakowania selera naciowego,a teraz maz robi wlasnie paste jajeczna ze szczypiorkiem i natka pietruszki i obawiam sie,ze pol malego bochenka razowego wcisnesmutas.gif na poczatku ciazy stracilam jednak prawie 5 kg i chyba organizm chce nadgonicsmutas.gif x To nie brzuch potrzebuje naprawy, tylko rozum..

Gość fatalne menu
Oparte na tradycyjnej, kłamliwej piramidzie żywieniowej. Zboża, cukry, węglowodany. Nie jesz wiele tłuszczy, używasz produktów odtłuszczonych i light i uważasz, że to dobrze dla Twojej wagi? ;) Nic dziwnego, że jesteś stale głodna, skoro cały czas drażnisz układ cukrowo-insulinowy, jedząc często i źle. A ilościowo nie jest to dużo, zresztą ilość kalorii nie ma kompletnie nic do procesów metabolicznych. Możesz zjeść ich 5 tysięcy i nie utyć, jeśli zjesz prawidłowo, a Twoja gospodarka metaboliczna nie jest rozwalona i zjeść 500 a utyć. Tak więc, odpowiadając: zjadłaś niedużo, ale beznadziejnie i źle.

Gość gość
fatalne menu wow co za piękny wpis :) gratuluje wiedzy na temat zdrowego odżywiania

Gość gość
William Davis "Dieta bez pszenicy"

Gość gość
"r William Davis dowodzi szkodliwości współczesnej pszenicy, analizując historię spożywania produktów z tego zboża i zmiany, jakim ulegały. " Analiza historii to badania naukowe?

Gość gość
Chcesz to jedz, na zdrowie. Wiecej pacjentów i kasy dla mnie ;)

Gość gość
No skoro jako lekarz masz problem a) z czytaniem ze zrozumieniem b) z podawaniem NAUKOWYCH źródeł dla swoich twierdzeń to chyba i tak bym się u Ciebie nie leczyła ;)

Gość gość
Autorko jesteś w ciąży i jesz tyle co na jakiejś diecie odchudzającej???

Gość gość
Ciezko pannicy wpisac w googla szkodliwosc pszenicy? to wasze główne zdrodło wiedzy, wiec nie dziwie sie ze wolicie wierzyc onetowi

Gość gość
No wiesz - to nie ja się chwalę jaka jestem mądra po studiach by odsyłać kogoś do nienaukowych ksiązek i pierwszych lepszych linków z gugli "dlaczego pszenica zabija" :) Dla takiej osoby to pewnie kwestia minuty by rzucić nazwisko badacza, który sprawdził jak działają zboża na ludzki organizm. Więc proszę, ja ciemna mała mróweczka czytająca tylko "onety", o konkretne badania :) RZETELNE I WYKONYWANE ZGODNIE Z METODOLOGIĄ NAUKOWĄ.

Gość gość
Dajcie sobie spokój z tym jedzeniem. Normalne jedzenie. Ja niczego sobie nie odmawiam. :):):) Autorko wal te głupie teksty fit, eko itd. Tu każda jest taka ach, och jeśli chodzi o odżywianie. Chyba, że chciałaś sprowokować hejterki. ;)

Gość gość
Ja tez chciałbym wiedzieć dlaczego od jedzenia pszenicy zachoruje.

Gość gość
Ja nie uważam, że dużo zjadłaś więc tymi od cukrzycy i pszenicy to się nie przejmuj. :D

Gość gość
gość dziś Zobacz sobie „Cała prawda o dietach oczyszczających” to program naukowca z Cambridge, dokonuje tam analizy m.in diet "odkwaszających" i diety bez zbóż. A właściwie je obala, ale daje możliwość wypowiedzenia się obrońcom tych diet i wręcz prosi ich o podanie danych, które dowodzą ich racji. Rozmawia tam m.in ze wspomnianym tu Williamem Davisem, któremu bardzo cienko idzie obrona. Tu jest taki mini skrócik http://www.telegraph.co.uk/food-and-drink/news/clean-eating-dirty-truth-7-myths-busted/ Bo myślę, ze pannica anty-pszenica nie poda żadnych sensownych źródeł.

Gość gość
Ja w ciąży przytylam 11-12kg. Nie pamiętam co do kg Ale mało. Jadłam tak: rano : 2kanapki z serkiem bieluchem i dżemem pozeczkowym. Potem jakiś jogurt lub owoc. Potem szklanka zupy potem porcja obiadowa jak dla 2latka i na kolację znów coś z kwaśnym dżemem np pół kanapki czy j dba bo na noc jadłam aby tylko ssania nie czuć i wsio. Nie jadłam słodyczy bo było mi niedobrze. Podchodzilo mi kwaśne. Nie mogłam zjeść więcej niż mieści mi się na dłoni. Zaraz zgaga niedobrze Itp. Nie. Dziwię się ze jedząc tyle tyjedzie po 15-20kg. Przecież logiczne ze wszystko co potrzebne to w ciąży waży ż 10-11kg. Dziecko macica krew piersi z mlekiem wodą dodatkowa. Reszta to tłuszcz:).

Gość fatalne menu
gość dziś - Dzięki ;) Najważniejsze, że to działa ;)

Gość gość
Bo myślę, ze pannica anty-pszenica nie poda żadnych sensownych źródeł. x Za wiedze sie płaci, nikt ci nic na tacy nie poda

Gość gość
21:36 Sratatata, jakos ktos podal link do dokumentu gdzie obalaja bzdury o szkodliwej pszenicy i kazdy moze sobie sprawdzic, a Ciebie juz kilka osob prosilo i zgrywasz wazniare. I jak w Polsce studiowalas to podatnicy placili za Twoja wiedze, ale szczerze watpie bys miala jakiekolwiek wyksztalcenie skoro nie umiesz znalezc argumentow zadnych tylko palisz glupa.