Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile jedna krowa daje mleka na dzień ? I co się stanie jak nie wydoje ?

Polecane posty

Gość gość
swiezo po ocieleniu nawet 14 l dzienn

Gość gość
18-22 litry na dzień jak nie wydoisz to mleko się zepsuje w krowie i dostanie zapalenia wymienia i po ptokach

Gość gość
patrzajta tu sama cichcem wiocha siedzi jakie bystre krowy z kotem nie pomylo same ekonomy perdzielone a jile wymion ma krowa wieta ?

Gość gość
ten co ma krowy to może i wiocha ale bogacz w porównaniu do przeciętniaka z 3000 zł pensji.

Gość gość
no i co ja wolę nawet kasy nie mieć a mieć świadomość wyjątkowości jaka tobie się nawet nie przyśni nie zazdroszcze wam wielu rzeczy

Gość gość
Zależy od rasy krowy. HF (holsztyńsko-fryzyjska) jest bardzo wydajna, z kolei Jersey daje mniej mleka - ale jest bardzo tłuste. Oczywiście ogromną wagę odgrywa odżywianie, ogólne warunki bytowe i wiek mućki.

Gość gość
pierwszy raz widzę żeby krowa piła własne mleko ale moja krowa dawała 30 litra mleka dziennie a pila około za jednym zamachem 80 litra wody sam wyganiałem na pastwisko ale juz ja jej nie doiłem moja mućka rozróżniała kierunki prawo lub lewo i prosto i jak krzyknąłem idziemy w prawo to skręcała w prawo lub w lewo zalezne na kture pastwisko szliśmy

Gość gość
Moi znajomi mają 17 krów dojnych i narzekają, że nie ma z tego kasy.. a tymczasem ja i mąż razem nawet 5000 zł nie zarobimy, owszem nie jest nam źle bo nawet po opłatach i przedszkolu dla 2 dzieci zostaje ponad 3 tys. Ale co to jest jak oni budują dzieciom już trzeci dom, co raz to zmieniają Mercedesy, BMW, stadninę koni otwierają. A mają tylko te głupie 17 krów:O

Gość gość
moj kuzyn ma tylko 8 krów i jakos z tego zyje i ma kase , moze nie kokosy ale więcej niż pracownik szeregowy w korpo :D

Gość gość

Jeżeli myślisz o sprzedaży mleka krowiego to polecam ci w pierwszej kolejności zajrzeć na stronę tomlab.pl Firma ta zajmuje się sprzedażą testów, dzięki którym można określić czystość mleka.