Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po ile sprzedawać wiejskie ekologiczne jajka?

Polecane posty

Gość gość

Hej mam ok 150 kurek niosek na 5 arach wolnego wybiegu, karmię je tylko zbożem, ziemniakami i wyłącznie naturalnymi produktami zależnie od sezonu (np. buraki pastewne, marchew). Kurki niosą mi ok. 120 jajek dziennie, raz w tygodniu przyjeżdża koleś z Warszawy i wszystkie ode mnie zabiera po 60 gr za sztukę. Kurde nie za tanio biorę? Widziałem jajka takiej jakości nawet powyżej złotówki. Ile waszym zdaniem powinna wynosić cena za takie jajko?

Gość gość
w sklepach czy na bazarze takie jajka są poniżej złotówki w warszawie zależnie od miejsca 0,8-1zł

Gość gość
no nie wiem... nawet w biedronce kiedyś były (może nadal są?) prawdziwe wiejskie jajka to kosztowały jak dobrze pamiętam 5 zł za 6 sztuk.

Gość gość
Za tanio jak na Warszawęp. Bierz złotówkę.

Gość gość
Zwl ze jak koleś bierze tyle to je odsprzedaje i jeszcze na tobie zarabia. Gdybys sprzedawał komuś do jedzenia dla dzieci to ok ale nie cwaniakowi.

Gość gość
wiejskie jajka i ekologiczne jajka sa bardzo dobre sama kupuje w smaku sa duzo lepsze i przede wszystkim zdrowsze nie maja chemii polepszaczy kury sobie zyja na wolnym wybiegu, sa drozsze wiadomo ale warto, fermowe sa 2 razy tansze ale sa 2 razy mniejsze warto poczytac o roznicy w jajkach roznych klas http://organicmarket.pl/dlaczego-jajka-ekologiczne-sa-lepsze-od-tych-z-wielkiej-fermy/

Gość gość
jemu za pośrednictwo też się musi opłacać. Jak chcesz to sam zrób dystrybucję po 1 zł, zobaczysz jaki to miód :O ale myślę, że możesz się potargowac i powiedzieć że od teraz sprzedajesz po 70 gr

Gość gość
przecież to normalne że człowiek odkupuje od niej te jajka żeby zarobić. Za darmo ma to robić? Owszem może sobie sama jeździć do miasta, stać na bazarze i sprzedawać. Tylko należy sobie policzyć ile będzie ją to kosztowało. Paliwo, czas spędzony codziennie na bazarze, placowe itp. I nagle może się okazać, że sama na tych jajkach po odjęciu kosztu zarobi raptem po 65 gr za sztukę. A tak ma święty spokój i czas dla siebie zamiast stania pół dnia, codziennie, na bazarze...

Gość gość
ja kupuje zerówki z organic24 pl po 10 zl za 10 sztuk, paczka wazy zawsze powyzej 0,5kg jajka sa duze dobre smaczne, daje je przede wszystkim dzieciom bo sa ekologiczne i maja te wszystkie certyfikaty eko unijne itd