Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Męża wysłali na emeryturę i jest załamany

Polecane posty

Gość gość

Mąż jest załamany po tym jak wysłali go na emeryturę. Był wojskowym, ale przełożeni stwierdzili, że trzeba odmładzać kadrę i wysłali go na emeryturę. Przecież na wyższych stopniach oficerskich doświadczenie jest bardzo ważne. Mąż teraz tak jak całe życie wstaje o 5 rano, prysznic, golenie, śniadanie i jest gotowy. Siedzi w domu, ewentualnie przejdzie się gdzieś na spacer albo po zakupy. Nie ma żadnych pasji. Całe życie od rana pracował, po południu siedział ze mną i z dziećmi. Teraz dzieci są dorosłe, mieszkają w innych miastach, w pracy wysłali go na emeryturę i jest mu trudno. Gdy ja wracam z pracy to sobie razem siedzimy i rozmawiamy, wychodzimy gdzieś. Myślałam, że może kupimy psa. Mąż nie siedziałby sam pół dnia, chodziłby na spacery. Ja też niedługo będę na emeryturze, ale do tego czasu chyba z takim towarzyszem w postaci psa byłoby raźniej.

Trzeba mu będzie znaleźć jakieś zajęcie... Musi czuć, że jest komuś potrzebny i użyteczny.

Gość gość
A może zamiast kupować psa (i napędzać handel zwierzętami) lepiej byłoby przygarnąć jakiegoś bezpańskiego szczeniaka? To tak jeśli chodzi o zwierzęta do domu.

Gość gość
Mąż jest w wojsku niepotrzebny i czas żeby to zrozumiał. Niech się cieszy dobrą emeryturą bo wielu chciało by być w jego sytuacji.

Gość gość
Niech wróci do pracy a emeryturę prześle na moje konto. :) Podam numer konta jeśli chcesz. :)

Gość gość
Może zatrudnić się jako konwojent. I tą kasę przeznaczać na fajne wakacje i podróże

Gość gość
Jak chcesz wiedziec czy kupno psa dla męza to dobry pomysł, jak mu pomóc w tej sytuacji, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna i na pewno Co doradzi. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl