Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastoletniamama

Akceptacja Ciężarnej Nastolatki

Polecane posty

Cześć, mam 16 lat (w grudniu 17) jestem w 3 tygodniu ciąży. Chciałam poruszyć ten temat mianowicie dużo się słyszy o nastolatkach w ciąży, krzywe spojrzenia, zbędne komentarze norma. Tu trzeba podkreślić, że takie zachowanie nie wpływa dobrze( stres, poczucie mniejszej wartości) Walczyłam z depresją pomimo młodego wieku, pojawiły się także stany lękowe nie powinnam mieć dziecka? możliwe, a jednak już jest we mnie, maleństwo żyje słyszy moje serce. Nie rozumiem kobiet( nie jest tu tylko mowa o nastolatkach) co usunęły ciążę gdy nie istniało żadne zagrożenie. Moja koleżanka już 19 letnia mama 2 letniej córeczki gdy była w ciąży spotkała się z komentarzem " jest w ciąży bo to modne" każda osoba o zdrowym umyśle wie, że to jest nielogiczne. Apel do starszych mam czy osób które komentują młode matki, przestańcie mamy i tak dużo stresu. zaraz będą komentarze "same jesteście sobie inne" " trzeba było się zabezpieczać" tak może i tak ale już za późno. Po prostu zanim skomentujecie ciężarną nastolatkę pomyślcie czy chcielibyście sami usłyszeć taki komentarz. Pozdrawiam

Gość gość
Nie rozumiem kobiet( nie jest tu tylko mowa o nastolatkach) co usunęły ciążę gdy nie istniało żadne zagrożenie x boś młoda głupia i wiele rzeczy jeszcze nie wiesz 🖐️ jedna woli miód, inna pieluchy i smród